Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Όταν ο Koroidemos της Ελλάδας συνάντησε τους Podemos της Ισπανίας

Ο Αλέξης ως σύγχρονος «Τσε» με υψωμένη γροθιά (εκείνη την γροθιά την μαλθακή, από οποιαδήποτε εργασία, αλλά πάντα γροθιά), περιοδεύει στο Νότο της Ευρώπης και βάζει το φυτίλι της Επανάστασης.

Της επανάστασης κατά της στρίγγλας Μέρκελ, κατά του κακότροπου Σόιμπλε και φυσικά κατά των εδώ "πρόθυμων" Σαμαρά και Βενιζέλου.

Κι εκεί που μιλά για ανατροπές των καθεστώτων της οικονομικής χούντας που επέβαλε το Βερολίνο στην Ευρώπη, κάπου εκεί του έρχονται και κάποια emails από τους συναιτέρους του στο ΣΥΡΙΖΑ που περιοδεύουν στο Βορρά της Ευρώπης και συνομιλούν με τα οικονομικά συμφέροντα στο Σίτι του Λονδίνου.

Ακόμη βλέπει στο κινητό του τα sms στήριξης πλούσιων κυριών του jet set της Αθήνας, που είναι έτοιμες να ρίξουν τα κοσμήματά τους στον κουμπαρά της επανάστασης.

Μα ο Αλέξης δεν είναι ο «Koroidemos» της Ελλάδας όπως θα σπεύσουν οι κακόβουλοι να επισημάνουν, επειδή από το σκίσιμο του μνημονίου πέρασε στο ξανα-γράψιμό του...

Ο Αλέξης είναι γέννημα θρέμμα Κολωνακίου και Εκάλης και έχοντας διαπιστώσει στο πετσί του τις ταξικές ανισότητες μεταξύ «Βιβλιοθήκης» και «DaCapo» τις προτάσσει σε κάθε του ταξίδι στις χώρες που ζουν κάτω από την μπότα του Βερολίνου. Σε αυτό βοηθούν και τα «συγκροτήματα» αλλά και πλούσια φιλανθρωπικά ιδρύματα που τελευταία, ανοικτά έως και ξεδιάντροπα, δηλώνουν «χρυσή» αγάπη στον μικρό «Τσε».

Όμως ο Αλέξης την ώρα που αγωνίζεται να απελευθερώσει το Νότο της Ευρώπης και ολίγη από τη Λατινική Αμερική, αρνείται να ψηφίσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για ελάφρυνση χρεών σε δημόσια ταμεία και Τράπεζες και δεν βοηθά και τους υπόδουλους της Ελλάδας να δουν την άσπρη ημέρα (του κόκκινου άστρου), που άλλωστε υπόσχεται στους άλλους λαούς.. ενώ παράλληλα και ταυτόχρονα συναλλάσσεται με το «σύστημα» ξένο και ντόπιο..

Άδικα λοιπόν ο Αλέξης είναι ο «Koroidemos» της Ελλάδας; Ε;; Άδικα;;

Φωτογραφία: Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας, γενικό γραμματέα του Podemos, τα λένε για Μέρκελ, Σόιμπλε, Γιάννα, ΔΟΛ κ.α.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου