Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Απογοήτευση στη κυβέρνηση για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας


Απογοήτευση στη κυβέρνηση για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

«Γκρίνια» και ρωγμές προκαλεί στην κυβερνητική πλειοψηφία, το απογοητευτικό - σαφώς κατώτερο των περιστάσεων-αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας, για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, αναζωπυρώνοντας τους προβληματισμούς, αλλά και τις προτροπές, με κύριο αποδέκτη τον πρωθυπουργό, για ανάληψη πρωτοβουλιών, που θα βελτίωναν το κλίμα.... Δημόσια εξέφρασε αυτή την τάση η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία κάλεσε τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, προς την κατεύθυνση της εθνικής συνεννόησης, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο αλλαγής υποψηφίου.
Είχε προηγηθεί η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπου, άφησε όλα τα περιθώρια ανοιχτά. Προς το παρόν, πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου, φαίνεται να απορρίπτει κάθε σχετική σκέψη.
Ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για το κυβερνητικό στρατόπεδο, η στάση των ανεξάρτητων βουλευτών και ιδιαίτερα η στάση όσων προέρχονται από τον κεντροδεξιό χώρο, όπως οι Βύρων Πολύδωρας, Μίκα Ιατρίδου, Βασίλης Καπερνάρος, Γιάννης Κουράκος, ενώ ερωτηματικά αφήνει η απουσία των Γιώργου Κασαπίδη και Κώστα Γιοβανόπουλου, αν και του πρώτου ήταν μάλλον δικαιολογημένη, αφού έχασε τον πατέρα του. Ποικίλες ερμηνείες προκάλεσε, επίσης, η απουσία των ανεξάρτητων, πρώην βουλευτών της «Χρυσής Αυγής», Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.
Η μεγάλη έκπληξη, βέβαια, ήταν η αρνητική στάση του βουλευτή Πειραιά Παναγιώτη Μελά, αν και ο ίδιος, με μια περίεργη δήλωση, προανήγγειλε ότι θα ψηφίσει θετικά στις επόμενες ψηφοφορίες, χωρίς, πάντως και πάλι να ξεκαθαρίζει τη στάση του, αφήνο9ντας υπαινιγμούς για πιέσεις και φήμες, που τον υποχρέωσαν να ψηφίσει ΠΑΡΩΝ.
Αντίθετα, αναμενόμενες, αφού είχαν προηγηθεί σχετικές δημόσιες τοποθετήσεις, ήταν οι αρνητικές ψήφοι των Μίμη Ανδρουλάκη, Πέτρου Τατσόπουλου, Ραχήλ Μακρή, Χρυσούλας Γιαταγάνα, Οδυσσέα Βουδούρη, Μάρκου Μπόλαρη, Θεοδώρας Τζάκρη, Πάρι Μουτσινά και Θεόδωρου Παραστατίδη, αλλά και του Βασίλη Οικονόμου.
Αναμενόμενα ήταν, επίσης, τα ΝΑΙ στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, από τους «κεντροαριστερούς» Σπύρο Λυκούδη, Γρηγόρη Ψαριανό, Κατερίνα Μάρκου και Χρήστο Αηδόνη, καθώς και τον προερχόμενο από τους ΑΝΕΛ Γιώργο Νταβρή.
Τσίπρας: Πρωταγωνιστής ο λαός
Ανοίγει ο δρόμος, για να γίνει ο λαός, πρωταγωνιστής των εξελίξεων, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, υπαινισσόμενος, βέβαια, την προσφυγή στις κάλπες, που θεωρείται, πλέον, βέβαιη, μετά τη χθεσινή, πρώτη ψηφοφορία.
«Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι «η κινδυνολογία έπεσε στο κενό» και ότι «η στρατηγική του φόβου κατέρρευσε».
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι «η επιχείρηση τρομοκράτησης των βουλευτών απέτυχε» προσθέτοντας ότι «κανένας φόβος δεν πρόκειται να ανακόψει την πορεία, προς την αλλαγή κυβέρνησης και τον τερματισμό της κατοχής». Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η σημερινή συνάντηση του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, δεν έχει καμιά σχέση, με τα ζητήματα της Προεδρικής εκλογής.
Εμφανώς αμήχανος ο Αντώνης Σαμαράς, περιορίστηκε να ευχαριστήσει τους ανεξάρτητους βουλευτές, που υπερψήφισαν τον Σταύρο Δήμα και να συμπληρώσει ότι «ευελπιστώ πως θα εκλεγεί Πρόεδρος».
Τα μαζεύουν στην Κομισιόν
Βλέποντας ότι η κινδυνολογία και οι ωμές παρεμβάσεις, υπέρ της μνημονιακής συγκυβέρνησης, φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα, οι αξιωματούχοι της Κομισιόν.
Μετά τον Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, που «τα μάζεψε», ύστερα από τη σκληρή επίθεση, που δέχθηκε από τους ευρωβουλευτές Μανόλη Γλέζο, Νότη Μαριά και Δημήτρη Παπαδημούλη, υποστήριξε ότι οι επίμαχες αναφορές του, αφορούσε τη «Χρυσή Αυγή», υπήρξαν, χθες, δύο τοποθετήσεις, από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γίρκι Κατάϊνεν και τον Επίτροπο Ολι Ρεν, με τις οποίες επιχειρείται να σταλεί ένα μήνυμα ψυχραιμίας και αποδραματοποίησης της κατάστασης και επιχειρείται μια «επίθεση φιλίας» προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις, για τις παρεμβάσεις της Κομισιόν, στα εσωτερικά της χώρας μας.
Η πιο σκληρή αντίδραση ήρθε από την πρόεδρο του «Εθνικού Μετώπου» Μαρίν Λεπέν, κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις που ξεπέρασαν κάθε όριο, στις «παρεκκλίσεις προς τον ολοκληρωτισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου