Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Το ΚΚΕ θέλει την εξουσία ! ! ! Δε γίνεται τσόντα σε συγκυβέρνηση

Βέβαιος, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες η χώρα οδεύει σε εκλογές εμφανίστηκε ο Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του σήμερα Σάββατο στα μέλη του 11ου Συνεδρίου της Κομματικής Νεολαίας (ΚΝΕ).
Συνέστησε μάλιστα επαγρύπνηση, προβλέποντας ότι στην πορεία προς τις εκλογές θα ασκηθούν ισχυρές πιέσεις προκειμένου το ΚΚΕ να συμμετάσχει σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης και να απεμπολήσει τις αρχές του.
Και την ίδια στιγμή, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τη θέση της Αλέκας Παπαρήγα, η οποία κρίθηκε επιζήμια στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, «Να αναδεικνύουμε σταθερά, ότι το ΚΚΕ, ως Κομμουνιστικό Κόμμα από τη στιγμή της ίδρυσης του, έχει βάλει ως μοναδικό και κύριο σκοπό της ύπαρξής του, να οδηγήσει την εργατική τάξη, το λαό, στην εξουσία. Άρα, ας αφήσουν τα διάφορα ότι το ΚΚΕ δεν θέλει την εξουσία, δεν θέλει να κυβερνήσει».

«Υπάρχει διαφθορά, αλλά υπεύθυνο είναι το σύστημα που την παράγει»
«Στις 29 Δεκέμβρη θα ξέρουμε εάν δόθηκε κάποια παράταση στην κυβερνητική πλειοψηφία για να πάνε οι εκλογές αργότερα μέσα στο 2015, ή αν θα προκηρυχθούν αμέσως οπότε εκεί γύρω στις 25 Γενάρη ή 1η Φλεβάρη - μια βδομάδα πριν, μια βδομάδα μετά - θα πάμε για εκλογές. Όλα δείχνουν αυτήν τη 2η εκδοχή» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερθείς μάλιστα στις καταγγελίες Χαϊκάλη, υπογράμμισε «Η σαπίλα του συστήματος είναι δεδομένη. Εξαγορά, πολιτικά παιχνίδια είναι και θα είναι στην ημερήσια διάταξη. Εκφράζουν τις οξυμένες αντιθέσεις σε τμήματα της αστικής τάξης, ομίλων, εντός της ίδιας της ΕΕ, διαπλέκονται και με το πολιτικό τους προσωπικό».
Πρόσθεσε όμως, προβάλλοντας την κομματική εκτίμηση, ότι «αυτή η σκανδαλολογία εμποδίζει το λαό να δει την ουσία του πολιτικού προβλήματος, τον οδηγεί να μένει εγκλωβισμένος σε επιφανειακές αλλαγές εντός του αστικού συστήματος, χωρίς να πειράζει καθόλου το ίδιο το εκμεταλλευτικό και σάπιο, διεφθαρμένο σύστημα της εξουσίας των μονοπωλίων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εφεδρεία της αστικής διαχείρισης»
Ο κ. Κουτσούμπας, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της κριτικής του, στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέσα από διαρκείς μεταλλάξεις «από το Τέξας μέχρι το Άγιο Όρος» και προγραμματικές διολισθήσεις που αφήνουν ανέγγιχτα τα προβλήματα της χώρας, όπως, είναι κατά το ΚΚΕ,  η κατάργηση των μνημονίων, η διαγραφή του χρέους, η επαναφορά ακέραιων όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, συνιστά «εφεδρεία του συστήματος» και προβάλλει ως το μικρότερο κακό για να δρέψει την δυσαρέσκεια των πολιτών.
Όπως τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις διακηρύξεις του δεν θα χτυπήσει τα διάφορα προνόμια και δεν θα επιβάλει φόρους στο μεγάλο κεφάλαιο, δεν θα καταργήσει άλλους που πλήττουν το λαό, δεν μιλά για κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου και μάλιστα με ένα άρθρο, όπως έλεγε παλιότερα».
Στο μήκος αυτό, προέβλεψε πως «Θα στηριχτεί στα γνωστά συσσίτια, στην ελεημοσύνη, στο δρόμο που άνοιξε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ως απάντηση στην ακραία φτώχεια» ενώ έσπευσε να συμπεράνει εμφατικά «Δηλαδή φούμαρα υπόσχεται, καθώς δεν υπολογίζει την εποπτεία και τις δεσμεύσεις, οι οποίες έχουν συνέχεια στην ΕΕ και δεν καθορίζονται από την εναλλαγή διαχειριστών και κυβερνήσεων στην εξουσία».
«Η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού-υπογράμμισε- περικλείει εκτός των άλλων και το μήνυμα του λαού, ότι μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή μας, χωρίς αφεντικά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Έτσι μόνο θα ανοίξει ο δρόμος για να μη βλέπει ο λαός κάποια κόμματα και να χάνει από το οπτικό του πεδίο ποια τάξη υπηρετεί η πολιτική κάθε κόμματος».

Τι να κάνουμε;
Διαβλέποντας τους κινδύνους εκλογικής υποχώρησης σε συνθήκες ακραίας πολιτικής πόλωσης,  ο κ. Κουτσούμπας προσπάθησε να οριοθετήσει το ΚΚΕ, λέγοντας, μεταξύ άλλων:
«Μαζί με όλα τα άλλα ιδεολογήματα και τον αποπροσανατολισμό, όσο πάμε κυρίως προς τις εκλογές θα γίνει προσπάθεια από όλους να ασκηθεί πίεση στο Κόμμα, για να γίνει τσόντα του διπολισμού, να συμμετάσχει σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης, να απεμπολήσει αρχές και θέσεις του.
Κι όλα αυτά μας τα λένε όχι μόνο με τον ωμό αντικομουνισμό, που ξέρουν ότι δεν περνάει και πολύ σε μας, κυρίως επιστρατεύουν το χαϊδολόγημα, την κολακεία, ότι δήθεν μας θέλουν για εγγύηση, γιατί δεν έχουν και πολύ εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ».
Προσδιόρισε στο πλαίσιο αυτό, ως άμεσο καθήκον:
Να αναδεικνύουμε σταθερά, ότι το ΚΚΕ, ως Κομμουνιστικό Κόμμα από τη στιγμή της ίδρυσης του, έχει βάλει ως μοναδικό και κύριο σκοπό της ύπαρξής του, να οδηγήσει την εργατική τάξη, το λαό, στην εξουσία.
Άρα, ας αφήσουν τα διάφορα ότι το ΚΚΕ δεν θέλει την εξουσία, δεν θέλει να κυβερνήσει».

Γιώργος Χατζηδημητρίου
www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου