Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Οι έξι χειρότεροι αμερικανοί Πρόεδροι


Μετά από περισσότερα από 200 χρόνια ιστορίας του αμερικανικού συντάγματος, οι συντάκτες του δικτύου CNBC κατήρτισαν μία λίστα με τους έξι χειρότερους αμερικανούς Προέδρους.

Γουόρεν Χάρντινγκ
:



Παρότι θεωρείται ότι έκανε και κάποια θετικά, κυρίως σε ότι αφορά την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων, τη γυναικεία ψήφο και τη δημιουργία του γραφείου Προϋπολογισμού των ΗΠΑ, θα μείνει στην ιστορία για τη διαφθορά.

Ο Γουόρεν Χάρντινγκ ήταν ο Πρόεδρος που τοποθέτησε σε κάθε σημαντική θέση ένα φίλου του. Η διαφθορά στο κράτος ήταν εκτεταμένη και συνήθης πρακτική, ενώ η δωροδοκία ήταν η βασική πηγή εσόδων των περισσότερων κρατικών λειτουργών.

Η γυναίκα του κατέστρεψε μετά το θάνατό του ολόκληρο το προσωπικό του αρχείο, όμως σύμφωνα με μαρτυρίες είχε αναρίθμητες εξωσυζυγικές σχέσεις, ενώ πέθανε μετά από μόλις δύο χρόνια στην Προεδρία.


Φράνκλιν Πιρς



Ο 14ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρείται ένας από τους χειρότερους Προέδρους. Παραμονές του εμφυλίου κατάφερε περισσότερο να διχάσει παρά να ενώσει το έθνος.

Με την απόφαση να δώσει στις Πολιτείες του Κάνσας και της Νεμπράσκα το δικαίωμα να αποφασίσουν αν θέλουν να διατηρήσουν τη δουλεία δημιούργησε ένα πεδίο μάχης ανάμεσα στους Βόρειους και τους Νότιους.

Παρότι δεν είχε σκάνδαλα στην προσωπική του ζωή, είχε πολλές τραγωδίες, καθώς έχασε και τα τρία παιδιά του, συμπεριλαμβανομένου ενός που σκοτώθηκε σε δυστύχημα σε τρένο, στο οποίο ήταν και ο ίδιος μάρτυρας.

Φεύγοντας από την Προεδρία, είπε ότι το μόνο που έχει απομείνει στη ζωή είναι «να πίνεις και να πεθάνεις». Έφυγε όντως από κίρρωση του ύπατος.


Τζέιμς Μπιουκάναν



Διαδέχτηκε το Φράνκλιν Πιρς στην Προεδρία παραμονές του εμφυλίου πολέμου και ήταν το ίδιο αναποτελεσματικός. Παρότι πίστευε ότι το σχίσμα Βορείων-Νοτίων ήταν παράνομο, δε θεωρούσε ότι έπρεπε να κάνει πόλεμο για να το αποτρέψει, οπότε και ήταν αδύνατο να καταφέρει οτιδήποτε.

Εισήγαγε την απόφαση που απαγόρευε οποιοδήποτε νόμο που καταργεί τη δουλεία παράνομο, ενώ κατά τη θητεία του συνέβη και η πρώτη παγκόσμια οικονομική κρίση. Ο πανικός του 1857. Στο τέλος της θητείας του ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος.


Άντριου Τζόνσον



Δεν εξελέγη ποτέ Πρόεδρος. Αντικατέστησε τον Αβραάμ Λίνκολν μετά τη δολοφονία του. Υπήρξε ο πρώτος αμερικανός Πρόεδρος που παραπέμφθηκε, ωστόσο η κατηγορία ήταν ότι έδιωξε κάποιον από κυβερνητική θέση χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.

Μίλαρντ Φίλμορ





Παρότι ήταν ο Πρόεδρος που δέχτηκε την Καλιφόρνια στην Ένωση και ήταν αντίθετος και ο ίδιος με τη δουλεία, ταυτόχρονα ήταν πολέμιος των πολιτικών του Αβραάμ Λίνκολν που εισήγαγε νόμους κατά της δουλείας στις Πολιτείες.
Υπέγραψε για νόμο την πράξη των σκλάβων φυγάδων, που προέβλεπε την επιστροφή των φυγάδων σκλάβων από το Βορρά στους ιδιοκτήτες τους στο Νότο.


Γουίλιαμ Χένρι Χάρισον




Ο μοναδικός Πρόεδρος που πέθανε κατά τη διάρκεια της θητείας του. Δε δολοφονήθηκε, αλλά πέθανε από πνευμονία μετά από μόλις 30 ημέρες ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέσα σε ένα μήνα, φυσικά δεν έγινε απολύτως τίποτα. Κανένας δικαστής δε διορίστηκε, κανένας νόμος δεν πέρασε, ωστόσο χρειάστηκε να μπουν τα θεμέλια του τι γίνεται όταν ένας Πρόεδρος των ΗΠΑ πεθαίνει κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου