Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Β. Οικονόμου: Αντί για υπευθυνότητα, κυριλέ κουτοπονηριές...

Διάφοροι σχολιαστές, δημοσιογράφοι και πολιτικοί τις τελευταίες μέρες ξιφουλκούν για την απόφασή μου να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του  Αντ. Σαμαρά ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου 2015. Ένα
κάλεσμα συστράτευσης όλων των ευρωπαϊκών, δημοκρατικών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων του τόπου για να κρατηθεί όρθια η χώρα, με ζωντανή την κοινωνία, εντός της Ευρώπης, με σταθερότητα και ασφάλεια. Γιατί πράγματι οι εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμες και δεν περισσεύει καμία ψήφος. Γιατί είναι αφάνταστη σπατάλη και πολυτέλεια ο εμφύλιος, ο διχασμός και ο κατακερματισμός στο χώρο της κεντροαριστεράς και του κέντρου. Σε τελική ανάλυση ο καθένας παίρνει θέση και κρίνεται. Έτσι, όπως πάντα, έπραξα και εγώ.
Πήρα θέση και θα κριθώ, όπως έχω πάρει πάντα θέση αυτά τα 15 χρόνια εκλεγόμενος ανελλιπώς και πανηγυρικά 6 φορές στην Περιφέρεια Αττικής.
Πήρα θέση διαγραφόμενος από το ΠΑ.ΣΟ.Κ του Παπανδρέου και του Βενιζέλου για το παρών μου στο Α’ Μνημόνιο τον Μάιο του 2010. Τότε που δεν ήταν της μόδας οι ανεξάρτητοι και που προεξοφλούσαν οι διάφορες γραφίδες τον πολιτικό εξοστρακισμό μου.
Πήρα θέση στηρίζοντας τον Ιούνιο του 2012 την τρικομματική κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά που κράτησε τη χώρα όρθια και στην Ευρώπη.
Πήρα θέση διαφωνώντας με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την Κυβέρνηση το 2013, γιατί πίστευα ότι η υπεύθυνη Αριστερά έπρεπε να δώσει από μέσα τη μάχη για μεταρρυθμίσεις και για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.
Και τέλος πήρα θέση στηρίζοντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να μην οδηγηθούμε σε εκλογές που θα τινάξουν τα πάντα στον αέρα!!
Ο κ. Π. Καψής λοιπόν, ως έγκριτος δημοσιογράφος αλλά και πολιτευτής συγχρόνως (παίζοντας ωραία την εναλλαγή των δύο ρόλων κατά πως τον συμφέρει…) ξιφουλκεί συνεχώς εναντίον μου, αφού όπως φαίνεται δεν είναι του γούστου του η πολιτική μου παρουσία και μάλιστα με πολυτελή απρέπεια αφού πάντα εν την απουσία μου κάνει τα χολερικά του σχόλια. Ο κ. Π. Καψής ο οποίος παλεύει να εκλεγεί και αυτός κάπου (γυρνώντας τελικά στην περιφέρεια που ο πατέρας του πρωταγωνίστησε, προφανώς για να κληρονομήσει την οικογενειακή πολιτική πελατεία..) αφού «πρωταγωνίστησε» στους 58, στην Ελιά, στη ΔΗΠΑΡ, στο ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση Παπαδήμου και στην κυβέρνηση Σαμαρά (χωρίς ποτέ να έχει εκλεγεί Βουλευτής!!)  και αφού δεν κατάφερε να «ηγηθεί» κανενός χώρου στον οποίο κατέφυγε ως πεφωτισμένη προσωπικότητα (λόγω και της δημοσιογραφικής ασυλίας και πολυποίκιλης καλύψεως που διαθέτει βεβαίως…) ομιλεί για ευτελισμό της πολιτικής χρησιμοποιώντας και εμένα ως παράδειγμα!!! Ναι σίγουρα πρέπει να γράψει μία πραγματεία για το θέμα, καθήμενος μπροστά στον καθρέπτη του…
Τέλος, θυμίζω στον κ Π. Καψή, ότι η ουσία της πολιτικής είναι στο να τοποθετείται ο κάθε πολιτικός υπεύθυνα και να παίρνει θέση στα ζητήματα αδιαφορώντας για το προσωπικό πολιτικό κόστος όπως με συνέπεια πράττω εγώ και ανεξάρτητα του αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις απόψεις μου και όπως με παρρησία έκανε ο πατέρας του σε όλα τα χρόνια της πολιτικής του διαδρομής.

Βασίλης Οικονόμου
Υπ Βουλευτής Επικρατείας
ΝΔ
ΥΓ: Το παρόν αποτελεί μια οφειλόμενη απάντηση στο άρθρο του Π. Καψή στο Έθνος, στις 14 - 01 - 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου