Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ντόροθι Κινγκ: "Ο ετεροθαλής αδερφός του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι θαμμένος στην Αμφίπολη"

Μόλις σήμερα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού τα αποτελέσματα της πολυαναμενόμενης μακροσκοπικής μελέτης του οστεϊκού υλικού από το ταφικό μνημείο στο λόφο Καστά, την οποία είχε αναλάβει διεπιστημονική ομάδα των Πανεπιστημίων Αριστοτελείου και Δημοκριτείου. Δεν θα μπορούσαν, τα όσα γνωστοποιήθηκαν, να μείνουν ασχολίαστα από την αρχαιολόγο Ντόροθι Κινγκ, που παρακολουθεί στενά το ζήτημα. Η ίδια έγραψε στο μπλογκ της, αλλά και στο Twitter.

Σύμφωνα με όσα υπενθυμίζει η Ντόροθι Κινγκ, δεν μπορεί η νεκρή που βρέθηκε στον τύμβο να είναι η Ολυμπιάδα καθώς εκείνη γεννήθηκε το 370 πΧ και πέθανε το 316 πΧ, σε ηλικία περίπου 54 ετών, όμως τα οστά στον τάφο μαρτυρούν πως η νεκρή γυναίκα ήταν άνω των 60 ετών. «Κάντε τα μαθηματικά» γράφει χαρακτηριστικά η Ντόροθι Κινγκ.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ίδια πλέον αποδέχεται πως δεν μπορεί στον τάφο να θάφτηκε ο Ηφαιστίωνας και θεωρεί ως πιο πιθανό σενάριο να θάφτηκε ο Φίλιππος ο Γ' ο Αρριδαίος -ετεροθαλής αδερφός του Μεγάλου Αλεξάνδρου- και η Ευριδίκη η Β', η γυναίκα του.

Μεταξύ άλλων, δεν διστάζει να... τρολάρει όλους όσοι παίρνουν θέση χωρίς να γνωρίζουν. «Μήπως το καμμένο σώμα άνηκε στην Παναγία και το έκλεψαν οι πρώτοι Χριστιανοί για να το κρατήσουν ασφαλές;» ή μήπως, αναρωτιέται ξανά τρολάροντας «ο Καρακάλας έκαψε το σώμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μετά έκρυψε τα πειστήρια;».

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως είναι αρκετά παράδοξο το γεγονός πως πρόκειται για έναν οικογενειακό τάφο, κάτι που δεν ήταν σύνηθες εκείνη την εποχή.

Τις σκέψεις της για τους «ένοικους» της Αμφίπολης μοιράστηκε μέσω του προσωπικού της μπλογκ. «Οι δύο άντρες ήταν τριαντάρηδες ή σαραντάρηδες, και ο νεότερος είχε σημάδια χτυπημάτων –πιθανότατα δολοφονία μετά από μαχαίρωμα. Ο μεγαλύτερος, ψηλότερος άντρας είχε ένα σπάσιμο σον καρπό που φαίνεται ότι είχε επουλωθεί. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι και οι δύο άντρες είχαν εκφυλιστική οστεοαρθρίτιδα και σπονδυλαρθρίτιδα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να ήταν συγγενείς καθώς τα προβλήματα αυτά είναι γενετικά» γράφει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η αρχαιολόγος αναφέρει ότι ο Ηφαιστίωνας δεν μπορεί να είναι ένας από τους δύο άντρες, καθώς πέθανε σε ηλικία 32 ετών αλλά δεν μαχαιρώθηκε. «Ο Φίλιππος Γ’ της Μακεδονίας (Φίλιππος Αρριδαίος, ο γιος του Φιλίππου του Β’ και της Φιλίνας από τη Λάρισα) δολοφονήθηκε και ήταν στην κατάλληλη ηλικία για να είναι ένας από τους άντρες» αναφέρει η κ. Κινγκ, και συμπληρώνει: «Γνωρίζουμε ότι πέθανε το 317 πΧ αλλά ετάφη με τιμές αργότερα, μαζί με τη σύζυγό του Ευρυδίκη Β’ Ανταία, που αναγκάστηκε να αυτοκτονήσει, και τη μητέρα της Κυνάνη. Παρότι δεν μπορώ να βρω κάποια πηγή που να αναφέρει ότι η Ανταία γέννησε, ένας νεογέννητος γιος μπορεί να ήταν ο λόγος που η Ολυμπιάδα εξαναγκάστηκε να τους δολοφονήσει όλους».

Πάντως, μέσα από το Twitter δεν ξεχνά, όπως κάθε φορά, να εξήρει τη δουλειά των αρχαιολόγων και όλης της ομάδας που εργάζεται στην Αμφίπολη, ενώ σε άλλο τουίτ της γράφει: «Η ομάδα είναι πολύ-πολύ καλή και οι πληροφορίες τους είναι αρκετές για τους ανθρώπους».










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου