Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μπαίνουμε στα άδυτα της Greek Mafia: Η λειτουργία, οι παρακολουθήσεις και ο... "αρχηγός των αρχηγών"


Στα άδυτα της Greek Mafia: Η λειτουργία, οι παρακολουθήσεις και ο... `αρχηγός των αρχηγών`

Τους σκοτεινούς διαδρόμους που έχει δημιουργήσει μέσα και έξω από τις φυλακές η "Greek Mafia", προσπαθεί να "φωτίσει" η Ασφάλεια Αττικής, "ξεκλειδώνοντας" το "Modous operandi", της οργάνωση. "Πρόκειται για μια δαιδαλώδη μαφία η οποία εδώ και 30 χρόνια αλλάζει πρόσωπα, ρόλους και θέσεις, και θα χρειαστούμε μεγάλο χρονικό διάστημα για έχουμε την πλήρη εικόνα της δραστηριότητας και των υπο-ομάδων που απαρτίζουν αυτό το μωσαϊκό της παρανομίας", λέει με νόημα...
Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που έχει γνώση των ερευνών.
Τα πρόσωπα που απαρτίζουν αυτή την "greek Mafia", είναι τριπλάσια απ' όσους έχουν κατηγορηθεί στην πρόσφατη δικογραφία. Οι ρόλοι αλλάζουν συνεχώς, ενώ οι τρεις φερόμενοι Αρχηγοί της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, μοιράζουν αρμοδιότητες, εντάσσουν και αποσύρουν συνεργάτες, ανάλογα με το πόσο έχουν "καεί" από τις παρακολουθήσεις των Αρχών.
Στη φυλακή η δικηγόρος και ερωμένη του Βλαστού Όπως λένε αστυνομικοί που έχουν ασχοληθεί χρόνια με αυτό το δαιδαλώδες παράνομο σύστημα, μέσα και έξω από τις φυλακές, μπορεί να πιάνουν ένα πρόσωπο, που διαπράττει εκβιασμούς σε συγκεκριμένα καταστήματα και σε συγκεκριμένες περιοχές, πλην όμως το ίδιο άτομο να έχει παράλληλες δραστηριότητες για λογαριασμό της Μαφίας.

Κατά συνέπεια οι αστυνομικοί γνωρίζουν μόνο την μια παράνομη δραστηριότητα του ατόμου αλλά αγνοούν την παράλληλες "εργασίες" που κάνει για λογαριασμό των τριών "αρχηγών" που είναι τρόφιμοι των φυλακών.

Όπως έχει προκύψει από τις μέχρι τώρα έρευνες, ο κάθε αρχηγός έχει τους δικούς του ανθρώπους για τις "δουλειές" του, πλην όμως είναι δυνατών τα πρόσωπα αυτά να τα "δανείσει" για δουλειές στους άλλους δυο "συναδέλφους" του.

Έτσι λοιπόν εκεί που ξέρουν οι αστυνομικοί πως ο τάδε είναι άνθρωπος του δείνα, ξαφνικά των βλέπουν στην παρακολούθηση να επισκέπτεται τα νυχτερινά κέντρα που προστατεύει ο άλλος "Αρχηγός". Επίσης αλλάζουν και οι ρόλοι, καθώς άλλος είναι εξπέρ στα εκρηκτικά, άλλος έχει τις άκρες για αγορά όπλων και άλλος φέρνει γυναίκες για τα μασατζίδικα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο κοινός παρανομαστής είναι ένας. Τα κέρδη μοιράζονται στο ίδιο τραπέζι, ανάλογα με το πόσο βαρύ όνομα έχει ο κάθε Αρχηγός. Ο "Κάπο Ντι Κάπι" ο "Αρχηγός των Αρχηγών" δηλαδή παίρνει δικαιωματικά την "μερίδα του λέοντος", ενώ οι υπόλοιποι δυο "αρχηγοί" παίρνουν το ποσοστό που τους αναλογεί.

Οι επικοινωνίες όπως αποδείχθηκε από την πρόσφατη δικογραφία, μέσα και έξω από τις φυλακές, γίνεται μόνο με κλειστά σημειώματα σφραγισμένα με ταινία και γραμμές με στυλό για να μην τ' ανοίγει ο "ταχυδρόμος", ενώ τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν έχουν κωδικοποιημένες επαφές και πρόκειται για κινητά "φαντάσματα" που πωλούν στην Ομόνοια κατά δεκάδες, Πακιστανοί Υπήκοοι.

Θεοδόσης Πάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου