Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ο κίνδυνος του ζόφου και μια καλή είδηση


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Μέσα στον γενικότερο ζόφο, επιτέλους ακούστηκε και μια καλή είδηση.
Η χώρα θα αποκτήσει αύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτός θα είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Μια ανεξάρτητη προσωπικότητα, ένας πνευματικός άνθρωπος, ένας πολιτικός που κατάφερε να είναι πάντα χρήσιμος στην πατρίδα του, λέγοντας πάντα θαρραλέα τη γνώμη του.
Αυτή ήταν η μοναδική «καλή στιγμή» στην χθεσινή ομιλία Τσίπρα, που κατά τα λοιπά επιδόθηκε σε μια αντιευρωπαϊκή ρητορική, ουσιαστικά μην λαμβάνοντας υπ’ όψη
όλα όσα δηλώθηκαν από τα πλέον επίσημα ευρωπαϊκά χείλη και όσα απαξιωτικά για τη χώρα μας έγραψε ο ευρωπαϊκός Τύπος.
Δεν έχουν απομείνει πολλές μέρες.
Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πράξει αυτό που επιβάλλουν η λογική και η ευρωπαϊκή συγκυρία.
Δεν δικαιούται να οδηγήσει την χώρα σε απομόνωση – κάτι το οποίο μέχρι στιγμής έχει συμβεί, με την Ελλάδα να έχει απέναντί της 18 χώρες.
Ακόμη και την Κύπρο, που επισημαίνει τον κίνδυνο να βρεθεί η Ελλάδα εκτός χρηματοδότησης.
Η κυβέρνηση – και ο πρωθυπουργός προσωπικώς – δεν δικαιούνται να διακηρύσσουν «ούτε βήμα πίσω».
Όχι μόνο επειδή αυτό το επιπόλαιο σύνθημα καταδεικνύει πως μηδενίζεται κάθε προοπτική διαπραγμάτευσης, αλλά και επειδή δεν έχει τέτοια εντολή.
Τούτο προκύπτει απολύτως από τις τελευταίες έρευνες της κοινής γνώμης, όπου 8 στους 10 εμφανίζονται να στηρίζουν την τακτική της κυβέρνησης, αλλά επίσης οκτώ στους δέκα θέλουν η χώρα να παραμείνει στο ευρώ.
Επομένως η εντολή του λαού δεν περιλαμβάνει τέτοιου είδους περιπέτεια.
Αν κάποιος πιστεύει κάτι το διαφορετικό, οφείλει να το πει τώρα.
Διαφορετικά, ας πράξουν το σωστό έστω και την τελευταία στιγμή.
Η χώρα έχει ανάγκες που πρέπει να χρηματοδοτήσει και η επιλογή αυτή την ώρα δεν μπορεί να είναι το χάος.
Αν ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει πως έχει εντολή την σωτηρία του τόπου, τότε άλλος δρόμος από την τήρηση των δεσμεύσεων δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου