Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ


Τα Μέγαρα είναι μια πόλη με τεράστια αρχαιολογική και πολιτιστική κληρονομιά. Η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου μας στην προσπάθειά της να καταγράψει, να αναδείξει και να προβάλλει τον ιστορικό, λαογραφικό και πολιτιστικό πλούτο της πόλης μας, ζητά από τους συμπολίτες μας να συνδράμουν με κάθε τρόπο, στη δημιουργία ιστορικού, λαογραφικού και φωτογραφικού αρχείου που θα στεγαστεί στη Δημοτική μας βιβλιοθήκη.
Συγκεκριμένα ενδιαφέρουν και ζητάει να προσφερθούν από τους συμπολίτες μας:
  • Ιστορικά βιβλία ή μελέτες ελληνόγλωσσες και ξενόγλωσσες, που να αφορούν την πόλη μας.
  • Βιβλία λαογραφίας, βιβλία που να αφορούν τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων, τραγούδια, μοιρολόγια και ηχογραφημένες αφηγήσεις που αφορούν την καθημερινή ζωή των κατοίκων.
  • Φωτογραφίες, επιστολές, αλληλογραφία, κάρτες, προσωπικά έγγραφα, ψηφιακές εικόνες, και εφημερίδες που αναφέρονται σε σημαντικά γεγονότα ή σε προσωπικότητες που διέπρεψαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
  • Γκραβούρες από περιηγητές, όπως και φωτογραφίες που καταγράφουν τα ξωκλήσια, τις ιερές μονές, τις εκκλησίες, τοπία, κτήρια, έθιμα, κειμήλια της Μ. Ασίας και επαγγέλματα που έχουν εκλείψει.
  • Τέλος θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συλλογή και η καταγραφή κάθε μορφής υλικού που αναφέρεται στους απόδημους Μεγαρείς που διέπρεψαν στην ξενιτιά και τίμησαν με την παρουσία τους τα Μέγαρα και την Ελλάδα.
Η συγκέντρωση και η καταγραφή ιστορικού, λαογραφικού, οπτικοακουστικού υλικού και η καταγραφή της προφορικής μνήμης είναι τα βασικά ερευνητικά πεδία που ειδικοί επιστήμονες θα τεκμηριώσουν και θ’ αποτελέσουν πηγή πληροφοριών που θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη της περιοχής μας.


Για το τοπικό συμβούλιο του Δήμου Μεγάρων

Κώστας Χατζηδημητρίου                                            Σπίνος Κωνσταντίνος
Τηλ. Επικοινωνίας
22960 29705                                                                   Τηλ. Επικοινωνίας
6974 713417                                                                  22960 27355
                                                                                        6947 819829


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου