Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Αυτά είναι τα ευεργετικά βότανα που προτείνουν οι γέροντες από το Άγιο Όρος

senna tsili1
Σέννα, Αλεξανδρινά φύλλα
Η σέννα είναι από τα πιο γνωστά βότανα στη βοτανοθεραπεία και στη συμβατικήιατρική.
Είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις καθαρτικές της ιδιότητες και βοηθάει άμεσα στη δυσκοιλιότητα. Την χρησιμοποιούμε ως αφέψημα ή έγχυμα.
Η σέννα είναι ένα ιθαγενές φυτό της Αφρικής, πολλαπλασιάζεται με σπόρους και χρειάζεται άφθονο ήλιο. Συλλέγουμε τα φύλλα

του φυτού κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας.
Οι πρώτες αναφορές για τη σέννα γίνονται από Άραβες γιατρούς και η χρήση της είναι καθαρτική.
Δείτε τις ιδιότητες:
-Είναι υπακτικό, διεργετικό, καθαρτικό


Τσίλι
Η πατρίδα του τσίλι είναι η Αμερική. Η σπορά του γίνεται στην αρχή της άνοιξης και οι καρποί συλλέγονται το καλοκαίρι.
Αγαπάει τις θερμές και υγρές περιοχές.Το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική και προσέχουμε μετά από επαφή μαζί του να μην πιάσουμε τα μάτια μας.
Χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους και μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος όπως και να θεραπεύσει ενοχλήσεις από αθρίτιδες.
Ακολουθούν οι ιδιότητες του βοτάνου:
-Είναι τονωτικό, διεργετικό, άφυσο και αναλγητικό
-Αυξάνειτην κυκλοφορία του αίματος
-Είναι κατάλληλο για ενοχλήσεις από αθρίτιδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου