Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΑΥΤΟΣ είναι ο εκτελεστής. Επιχείρησαν οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας να στρατολογήσουν τον «Τζιχάντι Τζον»;

Επιχείρησαν οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας να στρατολογήσουν τον «Τζιχάντι Τζον»;

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστός στο ευρύ κοινό ως «Τζιχάντι Τζον». Πλέον, ο δήμιος των τζιχαντιστών που έχει σκορπίσει το θάνατο, αποκεφαλίζοντας ομήρους, έχει ονοματεπώνυμο. Μετά την αποκάλυψη του BBC, ο τζιχνατιστής ονομάζεται Μοχάμεντ Εμουάζι ή Μοχάμεντ αλ-Αγιάν γεννήθηκε στο Κουβέιτ και μετακόμισε με τους γονείς του στο Λονδίνο όταν ήταν έξι ετών, είναι γόνος  ευκατάστατης  οικογένειας που ζει σε περιοχή της βρετανικής πρωτεύουσας με πολυτελείς κατοικίες, έχει σπουδάσει Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο του Γουεστμίνστερ....


Σύμφωνα με τη βρετανική οργάνωση Cage που όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της «εργάζεται για να ενισχύσει τις κοινότητες που έχουν πληγεί από τον πόλεμο της τρομοκρατίας», στην υπόθεση του «Τζιχάντι Τζον» υπάρχει και μία διαφορετική εκδοχή, η οποία ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται.
Όπως αναφέρει η οργάνωση, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν επιχειρήσει να προσεγγίσουν τον Εμουάζι για να συνεργαστούν μαζί του. Όμως, όταν ο νεαρός απέρριψε την πρότασή τους, οι υπηρεσίες επιχείρησαν να τους ασκήσουν πίεση, τον παρενοχλούσαν και μεσολάβησαν ώστε να μην εγκριθεί η είσοδός τους το Κουβέιτ.
Σε κείμενο, μάλιστα, που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Cage αναφέρεται πως δημοσιογράφος της Washington Post είχε επικοινωνήσει με τον Εμουάζι προ ετών, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι το 2010 σχεδίαζε να ταξιδέψει στην γενέτειρά του απόπειρα που στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία.
Όπως φέρεται να είπε: «Δεν ανέβηκα ποτέ στο αεροπλάνο. Ποιο είναι το πρόβλημα; Διερωτήθηκα. Είχα μόλις απορριφθεί. Είχα μία δουλειά που με περίμενε και ένα γάμο που ήταν έτοιμος να ξεκινήσει. Αλλά τώρα νιώθω σαν φυλακισμένος, όχι μόνο σε ένα κλουβί, στο Λονδίνο. Ένας φυλακισμένος άνθρωπος που ελέγχεται από τις μυστικές υπηρεσίες, που με σταματούν από το να ζήσω μία νέα ζωή στη γενέτειρά μου, τη χώρα μου, το Κουβέιτ».
Ο νεαρός φέρετε να είχε πει: «Προσπάθησα να βρω τον λόγο για τον οποίο μου απέρριψαν την Visa από τη χώρα μου το Κουβέιτ, και έναν τρόπο για να λύσω το ζήτημα. Έτσι, μέσω των φίλων μου στο Κουβέιτ, μου είπαν ότι το Κουβέιτ δεν είχε πρόβλημα να με δεχθεί, και ότι ο λόγος για την άρνηση ήταν απλώς ότι οι Βρετανοί πράκτορες τους είχαν πει να μην το επιτρέψουν».
Η Cage υποστηρίζει ότι η επί τέσσερα χρόνια παρενόχληση από τις μυστικές υπηρεσίες οδήγησε τον νεαρό να φύγει από τη χώρα, ωστόσο δεν εξηγείται πώς ένας άνθρωπος που παρουσιάζεται ως «κατατρεγμένος» μπορεί να μετατραπεί σε ένα αιμοδιψές «τέρας» που τρέφεται μόνο από το θάνατο και τον τρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου