Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ : Κυβέρνηση καφενείου - 2 μήνες δημαγωγίας και απραξίας


 
Συμπληρώθηκαν δύο μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ας δούμε τι απολογισμό έργου κάνει το Μαξίμου:
Το πρώτο πράγμα που μας λέει είναι ότι «η κυβέρνηση συγκροτήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, λιγότερο των δύο ημερών, με διεκπεραίωση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, γεγονός που δείχνει καλή προετοιμασία και συντονισμό ενεργειών».

Έλα, μη μου πεις. Ποιον αφορά αυτό; Επί της ουσίας (που λέει ο λόγος) απλά η κυβέρνηση λέει ότι Τσίπρας και

Καμμένος τα είχανε μιλημένα συμφωνημένα πριν από τις εκλογές. Πάλι καλά που στην παραγωγή κυβερνητικού έργου δεν βάλανε και τα σποτάκια του Καμμένου με το τραινάκι.
Το δεύτερο πράγμα που μας λέει η κυβέρνηση είναι ότι συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο δύο φορές, ενώ συγκροτήθηκαν και συνεδρίασαν και μάλιστα κατ’ επανάληψη (σπάνε τα κοντέρ) το Κυβερνητικό Συμβούλιο και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

Μάλιστα στο έργο της κυβέρνησης περιλαμβάνονται και οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Το ρεζουμέ του δεύτερου σημείου της κυβερνητικής ενημέρωσης είναι ότι «Οι ρυθμοί συνεδρίασης των συλλογικών Κυβερνητικών Οργάνων εντείνονται, ώστε να εξασφαλίζεται πλήρως η συλλογική λειτουργία της Κυβέρνησης».

Ίσως η καλύτερη στιγμή της συλλογικής λειτουργίας της κυβέρνησης είναι όταν βγαίνει η Νάντια Βαλαβάνη και λέει ότι θα αυξηθεί ο ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη και λοιπά κοσμικά νησιά, τη διαψεύδει στη συνέχεια το Μαξίμου και την άλλη μέρα την αδειάζει ο Σταθάκης. Βέβαια υπάρχει και καλύτερη στιγμή συλλογικής λειτουργίας όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ετοιμαζόταν σαν δικαστικός κλητήρας να μπουκάρει στον Ινστιτούτο Γκαίτε να το κατάσχει και μετά ο πρωθυπουργός δήλωνε δίπλα στη Μέρκελ ότι κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έκανε τέτοια δήλωση.

Υπάρχουν και μοναδικές στιγμές που προκαλούν ρίγη συγκίνησης από την τελειότητα του συντονισμού όταν ένας υπουργός διαψεύδει τον εαυτό του, όπως έγινε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που δήλωνε έτοιμος για ρήξη, άφηνε να εννοείται ότι μπλοφάρει και στο τέλος της μέρας έκανε διευκρινιστική δήλωση ότι είναι περισσότερο από ποτέ αισιόδοξος ότι είναι κοντά η συμβιβαστική λύση.

Το τρίτο σημείο στο οποίο στέκεται στον δίμηνο απολογισμό του το Μαξίμου είναι το ότι ανακοίνωσε σ’ αυτό το διάστημα το νομοθετικό έργο που υλοποιεί σε συνέπεια με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού! Καλά εντάξει εδώ γελάνε. Μια ερώτηση μόνο: Το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια πότε θα έρθει; Υποτίθεται ότι θα ήταν στα πρώτα τρία νομοσχέδια που θα έμπαιναν στη βουλή.

Το τέταρτο στοιχείο του κυβερνητικού απολογισμού αυτό το δίμηνο είναι το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Καλά, αυτό το ψηφίσανε σχεδόν όλα τα κόμματα. Δεν ήταν και κανένα ιδιαίτερο κατόρθωμα. Το πιο ωραίο είναι ότι προεκλογικά αυτό το νομοσχέδιο θα κόστιζε κάμποσα δις, τελικά όλα και όλα που θα διατεθούν για την ανθρωπιστική κρίση θα είναι 200 εκ ευρώ. Εντάξει και ο Γιούνκερ έδωσε δύο δισεκατομμύρια έτσι για να κάνει πλάκα του Τσίπρα. Θα προλάβει η κυβέρνηση να κάνει κανένα πρόγραμμα για να τα απορροφήσει;

Το πέμπτο θέμα του κυβερνητικού απολογισμού είναι το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις. Ήταν τόσο έτοιμοι στην κυβέρνηση που σχεδόν τρεις εβδομάδες το πηγαίνανε και το φέρνανε στη βουλή. Το επόμενο είναι οι τριγωνικές συναλλαγές. Καταφέρανε να πάνε σε οριζόντιο φόρο στις επιχειρήσεις και να ξεσηκώσουν τους πάντες στην αγορά.

Το έβδομο σημείο του απολογισμού είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον γιατί στον δίμηνο αυτό απολογισμό, η κυβέρνηση περιλαμβάνει τα νομοσχέδια που πρόκειται να καταθέσει το επόμενο διάστημα! Όπως για την ΕΡΤ, για τους δημοσίους υπαλλήλους, την αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας (ρουτίνα, κάθε κυβέρνηση κάθε χρόνο το ίδιο έκανε, αυτή η κυβέρνηση έχει ήδη αργήσει πάρα πολύ) και επίσης το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών Γ’ τύπου. Εδώ στον απολογισμό ξεχάσανε στο Μαξίμου να συμπεριλάβουν την κριτική που δέχονται από το μισό ΣΥΡΙΖΑ ότι τελικά το μόνο που θα καταφέρουν είναι μετονομάσουν τη ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ και κυρίως στον απολογισμό του κυβερνητικού έργου θα έπρεπε να αναφέρεται και η κατάληψη των αντιεξουσιαστών στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» που ζητούσε την κατάργησή τους.

Το όγδοο που έκανε αυτή η κυβέρνηση είναι να διατηρήσει στα επίπεδα που παρέλαβε τις συντάξεις ακυρώνοντας ψηφισμένες μειώσεις από 1/1/2015 και να άρει τη διάταξη για τα αντικειμενικά κριτήρια στη φορολογία. Θυμίζουμε ότι είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση και να δούμε αν θα ισχύουν και στο επόμενο δίμηνο αυτά.

Το ένατο σημείο του απολογισμού της κυβέρνησης είναι οι πανηγυρισμοί της για τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη. Ωραία και γιατί κύριοι της κυβέρνησης δεν την φέρνετε στη βουλή προς ψήφιση; Θα μου πείτε το θέμα ετέθη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και την καταψήφισε το 1/3 των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και στην Κεντρική Επιτροπή που την καταψήφισε το 40% των μελών της. «Δεν έτυχε. Πέτυχε» που λέει ο λόγος.

Σ’ αυτό πλαίσιο, στον απολογισμό της η κυβέρνηση επαναλαμβάνει κάτι που παραπέμπει σε στάση πληρωμών, καταγγέλλει τους δανειστές και εταίρους ότι από τον Αύγουστο του 2014 δεν εκπληρώνουν τις χρηματοδοτικές τους υποχρεώσεις προς τη χώρα και στηλιτεύει την ΕΚΤ για την παρακράτηση των κερδών των ομολόγων και το κλείσιμο της στρόφιγγας στις ελληνικές τράπεζες που δεν επιτρέπει την κάλυψη των δανειακών αναγκών του δημοσίου με έντοκα γραμμάτια. Θυμάστε μήπως ποιο κόμμα έλεγε προεκλογικά ότι η Ευρώπη αλλάζει; Αν θυμόμαστε καλά –δύο μήνες έχουν περάσει μόνο- το κόμμα αυτό ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή τι μας λέει η κυβέρνηση σ’ αυτό το σημείο; Παραδέχεται ότι οι εκτιμήσεις της ήταν εκτός πραγματικότητας και στήριξε τη στρατηγική της πάνω σε ψευδαισθήσεις και μικρομεγαλισμούς του τύπου «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα φέρνει την αλλαγή στην Ευρώπη».

Το δέκατο σημείο στον απολογισμό της κυβέρνησης είναι ότι «κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση μια εξαιρετικά πρωτοφανή κατάσταση»!!! Πως «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που εξοφλεί το δημόσιο χρέος χωρίς αναχρηματοδότησή του από ιδίους εθνικούς πόρους και εσωτερικό δανεισμό»!!! Μάλιστα. Και γι’ αυτό η Δούρου στέλνει στην Τράπεζα της Ελλάδος τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής; Αλλά από εκεί και πέρα τι σχέση έχει με τον απολογισμό αυτής της κυβέρνησης το τι έκανε η προηγούμενη; Καλό το παραμύθι με το «παραλάβαμε καμένη γη». Αλλά για να μην ξεχνιόμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αυτός που έλεγε ότι δεν θέλει τα υπόλοιπα των δόσεων κλπ κλπ και το μόνο που θέλει είναι χρόνο; Τώρα τι πρεμούρα είναι αυτή με τα λεφτά; Αλλά και πάλι καλά εκεί στο Μαξίμου ούτε την Αυγή δεν διαβάζουν; Δε λέμε να τη μελετήσουν στις μέσα σελίδες. Ας δουν έστω το πρωτοσέλιδο της Παρασκευής με το «λεφτά υπάρχουν» που συμπίπτει με τη συμπλήρωση του δίμηνου της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Και για το τέλος στην κυβέρνηση κρατάνε το καλύτερο. Το Σάββατο λέει συνεδριάζει το Brussels Group. Όχι ήταν που θα έφευγε η τρόικα και δε θα μιλούσαν οι τεχνοκράτες. Το πήρανε το μήνυμα από το Eurogroup που ήταν πολύ απλό: «Mόλις πει το ΟΚ ο Κοστέλο ελάτε στο Eurogroup να συμφωνήσουμε».

Υπάρχουν και κάτι λεπτομέρειες που ξέχασε η κυβέρνηση στον απολογισμό της: Το πρώτο είναι ότι το προεκλογικό της πρόγραμμα της ΔΕΘ έλεγε ότι θα εφαρμοστεί τις πρώτες 100 μέρες και θα είναι ανεξάρτητο από τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για το χρέος. Τελικά το πρόγραμμα από 100 ημερών έγινε πρόγραμμα τετραετίας και «μην τον είδατε τον Παναή». Η διαπραγμάτευση για το χρέος με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του πήγε περίπατο. Προσγειώθηκε, συνυπέγραψε την εφαρμογή του μνημονίου την 20η Φεβρουαρίου και προσπαθεί με «ρήξεις αφίξεις» που από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τα λεφτά για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που λέει ότι αναγνωρίζει και απ’ την άλλη απειλεί με στάση πληρωμών που την ίδια στιγμή αρνείται ότι θα κάνει, προσπαθώντας να φέρει στα μαλακά στους δικούς του το γεγονός ότι θα εφαρμόσουν και οι ίδιοι… λιτότητα στην οποία κατά τ’ άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έβαζε τέλος στις 25 Ιανουαρίου.

Στον απολογισμό της δίμηνης αυτής διακυβέρνησης η φράση του Μανώλη Γλέζου τα λέει όλα: Συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τις ψευδαισθήσεις που καλλιεργήσαμε…


antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου