Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Όταν η Λ.Κατσέλη έλεγε ότι «εμείς θα βάλουμε τους όρους της διαπραγμάτευσης»

Γράφει ο Μαγια

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015, δυο βδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές, το «Βήμα» αιφνιδιάζει. Σπάει το εμπάργκο της Διαπλοκής στην Λούκα Κατσέλη, δημοσιεύοντας ολοσέλιδη συνέντευξή της. Τίτλος: «Εμείς θα βάλουμε τους όρους της διαπραγμάτευσης, όχι οι Ευρωπαίοι». Και πιο κάτω η απαραίτητη διευκρίνηση,
απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. «Η Ελλάδα δεν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, όπως ορισμένοι, με προεξάρχουσα την απερχόμενη κυβέρνηση, θέλουν να εμφανίσουν. Μια προοδευτική κυβέρνηση θα πρέπει να προσέλθει στη διαπραγμάτευση, προτάσσοντας ένα δικό της αξιόπιστο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης στη βάση ρεαλιστικών εκτιμήσεων και χρηματοδοτικών σεναρίων. Οι δανειστές μας θα έχουν το βάρος της ευθύνης να αποδείξουν ότι  αυτά που προτείνουμε είτε δεν γίνονται είτε δεν είναι ρεαλιστικά. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε. Το  δικό μας σοβαρό και ρεαλιστικό σχέδιο θα θέσει τους όρους της διαπραγμάτευσης».

Επί της ουσίας η Λούκα Κατσέλη, έθετε το πλαίσιο της διαπραγματευτικής στρατηγικής της χώρας, που δεν αφίσταται των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Όμοιο, αν όχι ίδιο, με αυτό που καθορίστηκε στη μίνι σύνοδο των Βρυξελών, ύστερα από συντονισμένες και εν πολλοίς αγωνιώδεις προσπάθειες του πρωθυπουργού.

Ο Αλ. Τσίπρας, τερμάτισε την περιπέτεια της «δημιουργικής ασάφειας», σημειώνοντας, με βάση το κοινό ανακοινωθέν, πως «κατέστη σαφές ότι οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη για τη συγκρότηση της λίστας των μεταρρυθμίσεων, προφανώς για τη νομοθέτησή τους και την υλοποίησή τους κι ότι θα αξιολογηθούμε επί των μεταρρυθμίσεων που εμείς θα προτείνουμε».
Και επί πλέον «δεν υπάρχει η λεγόμενη πέμπτη αξιολόγηση. Δεν υποχρεούται, δηλαδή, η Ελλάδα να λάβει υφεσιακά μέτρα, όπως αυτά που περιλαμβάνονταν στο περιβόητο email του πρώην Υπουργού Οικονομικών, του κ. Χαρδούβελη».

Πλέον γίνεται αντιληπτό και στους δανειστές πως η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν είναι η κυβέρνηση Σαμαρά και δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διολίσθηση στο προηγούμενο καθεστώς, ούτε με «τεχνικό τρόπο».

Σπουδαίο επίτευγμα της Ελληνικής κυβέρνησης η παραδοχή εκ μέρους των Βρυξελλών πως στην Ελλάδα υπάρχει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, πως η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να την αντιμετωπίσει και οι εταίροι το χρέος να την αναγνωρίσουν επίσημα και να συμβάλουν στην αναχαίτισή της.
Η δέσμευση Γιούνκερ, για το πρόγραμμα των δύο δισεκατομμυρίων, αποτελεί την καλύτερη δικαίωση!

Απομένει να δούμε αν οι μεταρρυθμίσεις «ελληνικής ιδιοκτησίας», όπως τις χαρακτήρισε ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας, θα ανταποκρίνονται κατ΄ αρχάς στη λαική εντολή για ανατροπή του κλεπτοκρατικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου