Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Oι επικοινωνιακές γκάφες του ΣΥΡΙΖΑ - Βαρουφάκης, Παναρίτη, Κοτζιάς, Φλαμπουράρης ΜΑΡΙΛΗ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΥ


Στην Κουμουνδούρου μπορεί να μην υπάρχει «μονταζιέρα», αλλά τελευταία μοιάζει να μην υπάρχει και σοβαρή επικοινωνιακή στρατηγική. Κι έτσι, οι γκάφες διαδέχονται η μία την άλλη.
Τη Δευτέρα έλεγε πως δεν σήκωσε ποτέ μπροστά στην κάμερα το μεσαίο του δάκτυλο. Την Τρίτη είπε πως ίσως και να το σήκωσε, αλλά δεν εννοούσε τίποτε κακό για τους Γερμανούς. Την Τετάρτη άλλαξε πάλι γνώμη, και είπε πως το δάκτυλό του ποτέ δεν θα έκανε τέτοια απρέπεια. Και την Πέμπτη σώπασε, κι έβαλε το χέρι στην τσέπη να μη φαίνεται το δάκτυλο.

Εκτός απ’ τα ερεθίσματα που του δίνουν τα γερμανικά τηλεοπτικά τρολ, ίσως για τις αλλαγές γνώμης του Γ. Βαρουφάκη να ευθύνεται ο sui generis χαρακτήρας του. Ας μην ξεχνάμε πως είναι ο ίδιος άνθρωπος που πόζαρε με τα καλαμαράκια στο πιάτο και την Ακρόπολη στο φόντο, κι όταν άρχισαν οι ειρωνείες στο hashtag #LIDL_Sarakosti, εκείνος τα έβαλε με το Paris Match που δημοσίευσε τις φωτογραφίες. Θα μπορούσε, λοιπόν, πράγματι να πρόκειται για τη δική του αλλόκοτη μιντιακή διαχείριση. Το πρόβλημα, όμως, είναι πως παρουσιάζει εξαιρετικές ομοιότητες με την επικοινωνιακή στρατηγική ολόκληρης της συριζικής στρατιάς.

Το «τράκο» με τα αυτοκίνητα των βουλευτών είναι απλώς το πιο κραυγαλέο παράδειγμα: παρά τις τσιπρικές νουθεσίες, αυτή την εβδομάδα είδαμε 101 βουλευτές να παίρνουν αυτοκίνητο, και τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, σαν αναρχική Κρουέλα ΝτεΒίλ απ’ την Καστοριά να ξεσπαθώνει. «Εγώ», είπε, «δεν εκτελώ προσωπικές εντολές», αφού «ο βουλευτής χρειάζεται αυτοκίνητο, στέγη και τροφή»! Αν ο Αλ. Τσίπρας «ένιωσε άσχημα» για όλ’ αυτά, σίγουρα δεν ήταν η πρώτη φορά. Και λογικά, δεν θα είναι ούτε η τελευταία.

Ο πρωθυπουργός, βλέπετε, είναι ζήτημα αν έχει προλάβει να ξεπεράσει το σοκ της περασμένης εβδομάδας: τότε που εμφανίστηκε να μιλήσει στο Deree η Ελενα Παναρίτη κι ήταν ιδιαίτερα κεφάτη, καθώς είχε μόλις περάσει τον παπανδρεϊκό Ρουβίκωνα για να γίνει επιτέλους σύμβουλος του νέου υπουργού Οικονομικών. Ισως γι’ αυτό η κ. Παναρίτη αποφάσισε να αποκαλύψει στο κοινό της περισσότερα απ’ όσα θα ήλπιζε και ο πιο αισιόδοξος ρεπόρτερ. Με τις κάμερες να γράφουν, η σύμβουλος ξεκίνησε να περιγράφει όσα λένε οι ξένοι στους Ελληνες κυβερνητικούς: «Δεν έχετε άλλο να δώσετε συντάξεις και μισθούς; Πάψτε να τους δίνετε για μερικούς μήνες!». Αλλά καθώς το μπλακ άουτ της λογικής δεν κρατά για πάντα, η κ. Παναρίτη με το που έσβησαν οι προβολείς, είδε το φως (της κάμερας) το αληθινό. Και ως σύμβουλος του Γ. Βαρουφάκη, ξεκίνησε κι εκείνη -τι άλλο;- τις διαψεύσεις: «σβήστε τη δήλωση!», λένε οι οπερατέρ πως τους φώναζε η σύμβουλος. «Τα διαψεύδω όλα!». Αλλά βέβαια, τα βίντεο είχαν ήδη ξεκινήσει τον μακρύ τους δρόμο για τα κανάλια. Γιατί αυτή είναι η μόνιμη κατάληξη σε κάθε συριζική επικοινωνιακή ήττα.

Ετσι συνέβη, άλλωστε, και τη μέρα που έκανε εκείνο το μοιραίο (για την κυβέρνηση...) λάθος ένας μεταφραστής ελληνικού καναλιού. Ο Β. Σόιμπλε παρουσιάστηκε με υπότιτλους στο δελτίο ειδήσεων να λέει πως ο Γ. Βαρουφάκης «είναι ανόητα αφελής». Για κακή τύχη των παροικούντων την Κουμουνδούρου, τα ταχύρρυθμα μαθήματα ξένων γλωσσών εξαντλούνται στο φροντιστήριο αγγλικών του αρχηγού τους, και κανείς στο κτίριο δεν παρακολουθεί ξένα κανάλια. Γιατί αν παρακολουθούσε, θα διάβαζε τους αγγλικούς υπότιτλους και θα έβλεπε πως ο Β. Σόιμπλε στην πραγματικότητα είπε «δεν μπορώ να πιστέψω πως ο κ. Βαρουφάκης έγινε ξαφνικά αφελής». Αλλά με βάση τη λάθος μετάφραση, ο υπουργός Εξωτερικών εξανέστη, και προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας, για να σταματήσει ο Β. Σόιμπλε να υβρίζει το Γ. Βαρουφάκη! Ακόμα χειρότερα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, βγήκε στο ραδιόφωνο και ως υπουργός Επικρατείας αποφάνθηκε πως για τις ύβρεις που εκτόξευσε ο Γερμανός υπουργός φταίνε «ψυχολογικές παράμετροι»! Κι όλοι σκέφτηκαν πόσο δίκιο έχει, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που βγήκε ο ίδιος ο Β. Σόιμπλε και εξήγησε πως ποτέ δεν «στόλισε» τον υπουργό μας, οπότε η γκάφα αποκαλύφθηκε. Οσο για την επικοινωνιακή της διαχείριση... από το υπουργείο Εξωτερικών ακούσαμε πως το διάβημα έγινε «για την ουσία των δηλώσεων Σόιμπλε», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Ενώ ο Αλ. Φλαμπουράρης σιωπηλά λούφαξε στα πέριξ του Μαξίμου. Το ίδιο, δηλαδή που κάνει και το δάκτυλο του Γιάννη Βαρουφάκη δύο μέρες τώρα στην αριστερή τσέπη του σακακιού του.
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου