Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Στο σκαμνί 7 πρόσωπα για τις μίζες ύψους 2 εκατ. ευρώ της Daimler στην Ελλάδα

daimler1
 Οι εισαγγελείς διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος και Πόπη Παπανδρέου έπειτα από προκαταρκτική εξέταση εντόπισαν νέες μίζες που φαίνεται ότι διακινήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύμβασης ενός ακόμη εξοπλιστικού προγράμματος.
Η εν λόγω σύμβαση αφορά την προμήθεια οχημάτων από την γερμανική Daimler με κατηγορουμένους επτά Ελληνες (κρατικοί αξιωματούχοι) και Γερμανούς, υπαλλήλους της εταιρείας, καθώς

και του εκπροσώπου της Daimler στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι παράνομες πληρωμές φθάνουν τα 2 εκατ. ευρώ και φέρονται ότι δόθηκαν από το 2001 και μετά.
Τα στοιχεία της προκαταρκτικής εξέτασης δείχνουν πως οι δωροδοκίες έγιναν από τα διευθύνοντα στελέχη της Daimler με τη «βοήθεια» Ελλήνων μεσαζόντων προκειμένου οι κρατικοί αξιωματούχοι να προωθήσουν την εταιρεία ώστε να πάρει το έργο.
Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε, ότι για να δοθούν οι παράνομες πληρωμές ακολουθήθηκαν ιδιαίτερα τεχνάσματα, όπως η χρήση εταιρικών λογαριασμών, οι οποίοι, όμως, ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα, για να μην συνδεθούν με τη γερμανική Daimler.
Οι δρόμοι όμως για τις πληρωμές του μαύρου χρήματος ήταν και άλλοι, αφού όπως προέκυψε η εταιρεία διατηρούσε και αυτή μαύρα ταμεία για παράνομες πληρωμές αλλά και λογαριασμοί off shore εταιρειών.
Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αφορά τα αδικήματα της δωροδοκίας υπαλλήλου σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου με την επιβαρυντική περίσταση του 1608/50 περί καταχραστών, β. Δωροληψία και γ. Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου