Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ο εξευτελισμός του Bαρουφάκη τον ακυρώνει ως διαπραγματευτή‏


varoufakis
Σίγουρα διαβάσατε ή ακούσατε τι απίστευτα πράγματα ειπώθηκαν στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών από συναδέλφους του στο Eurogroup.
«Tζογαδόρος, ερασιτέχνης, φαφλατάς» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που του απηύθυναν.
Είναι προφανές ότι η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί και υπεύθυνος γι αυτό είναι ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, ο οποίος τον έχει χλευάσει δημοσίως πολλές φορές, δίνοντας έτσι το «σήμα» και σε άλλους να κάνουν τον ίδιο.
Πού θα πάει, λοιπόν, το πράγμα; Θα γίνει η Ελλάδα ο περίγελως
της Ευρώπης, με τον υπουργό της να προπηλακίζεται στις επίσημες συνεδριάσεις των κοινοτικών οργάνων;
Και πόσο αποτελεσματικός μπορεί να είναι, πλέον, ο Γιάννης Βαρουφάκης όταν έχει αυτή την αντιμετώπιση;
Η απάντηση είναι, νομίζω, εύκολη και στα δυο ερωτήματα. Και πολύ κακή για την Ελλάδα. Όταν 18 υπουργοί Οικονομικών παίρνουν «στο ψιλό» τον 19ο, μπορεί εκείνος να διαπραγματευτεί με ουσιαστικό τρόπο;

Είναι τόσο μεγάλες οι διαφωνίες της κυβέρνησης Τσίπρας με τους δανειστές, που η ανάθεση μιας διαπραγμάτευσης-καρμανιόλα σε έναν εκκεντρικό καθηγητή Πανεπιστημίου, δεν ήταν η πλέον σώφρων επιλογή.

Πολύ περισσότερο όταν εκείνος στις διμερείς επαφές του, αλλά και στις συνεδριάσεις του Eurogroup, ανέδειξε έναν αφόρητο διδακτισμό και έναν δυσκόλως αποκρυπτόμενο σνομπισμό προς ανθρώπους, από τους οποίους εξαρτάται η τύχη της Ελλάδας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου