Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Διαδίκτυο: Ξεμένει από χωρητικότητα!

internet
 Το internet μας «τελειώνει» και συγκεκριμένα οι IPv4 διευθύνσεις, ακούστηκε νωρίτερα αυτή την βδομάδα. Τώρα όμως από ότι φαίνεται υπάρχει ένα ακόμα πρόβλημα, τα καλώδια. Τα καλώδια έχουν φτάσει στα όριά τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεταφέρουν δεδομένα πιο γρήγορα.
 Οι οπτικές ίνες που χρησιμοποιούμε για να μεταφέρουμε τα δεδομένα του internet έχουν και αυτές ένα όριο. Για δεκαετίες οι
επιστήμονες βασίζονταν στην ενίσχυση του σήματος που περνούσε μέσα από τις οπτικές ίνες για να μεγαλώσει το internet traffic. Αλλά αυτό το κόλπο δεν θα δουλεύει για πάντα. Μετά από ένα σημείο οι οπτικές ίνες γίνονται light saturated και το σήμα αντί να καλυτερεύει εξασθενεί. Στο συνέδριο που έγινε στο Λονδίνο, αναφέρθηκε ότι οι οπτικές ίνες φτάνουν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους.

«Δεν μπορείς να έχεις άπειρη χωρητικότητα σε μια οπτική ίνα», ανέφερε ο Andrew Ellis από το Aston University του Birmingham. Στο ίδιο πνεύμα ο Γάλλος ειδικός επικοινωνιών, Rene-Jean Essiambre παρουσίασε δεδομένα τα οποία έδειχναν ότι το όριο των οπτικών ινών, 100 terabits το δευτερόλεπτο, μπορεί να κατακτηθεί μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Το κυριότερο πρόβλημα στην χωρητικότητα έχει προκληθεί από τα online media, όπως Youtube και Netflix και την γρήγορη ανάπτυξή τους.

Από την άλλη αν όλα πάνε καλά αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα στο μέλλον. Χιλιάδες φυσικοί και computer scientists δουλεύουν σκληρά πάνω σε αυτό το πρόβλημα. Μια λύση είναι να δώσεις περισσότερη ενέργεια στο σήμα, αλλά πρέπει να βρεθεί κάτι που θα καθαρίζει τον θόρυβο. Οι μηχανικοί επιπλέον ερευνούν νέες οπτικές ίνες οι οποίες θα έχουν πολλαπλούς πυρήνες και θα έχουν δυνατότητα να μεταφέρουν περισσότερα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου