Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το (φιλάνθρωπο) πήδημα


Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Πάντα μου άρεσαν οι πρωτότυπες /διαφορετικές ιδέες.
Τελευταία προσπαθώ να κατανοήσω τους ακατανόητους εκείνους συμπολίτες μου, οι οποίοι εμφανίζονται περισσότερο ευαίσθητοι, αλτρουιστές, ανθρωπιστές από εμένα και άλλους που μου μοιάζουν.
Αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί εκείνοι είναι φιλάνθρωποι, ενώ εγώ υστερώ.  Δεν τους φτάνω. Γιατί;
Είναι από άλλη ράτσα; Έτυχαν άλλης παιδείας/ καλλιέργειας, προέρχονται από οικογένειες αγγέλων, αγίων, άκακων ή επισκεπτόμενων συχνά το Άγιον Όρος. 
Το ποιόν και οι επιδόσεις τους, η επαγγελματική τους προσφορά
και η εν γένει συγκρότηση και συμπεριφορά τους, εγγυώνται ότι όντως πιστεύουν όσα υποστηρίζουν, και - φυσικά - ότι δεν υποκρίνονται εκ του ασφαλούς;
Μήπως παίζονται ... φαρισαϊκά παιχνιδάκια προς εντυπωσιασμό του κάθε αφελούς;
Επειδή δεν οδηγεί πουθενά η παράθεση αποδείξεων περί αυτού, από μέρους μου.
Επειδή δεν καταφεύγω σε ΑριστεροΔεξιοΚεντροΡόζ  κ.ο.κ. κομματικές ματιές θέασης των γεγονότων, και δεν συμπαθώ την ανταλλαγή "Γαλλικών ".
Για τους παραπάνω λόγους - και αρκετούς ακόμη - σκέφτηκα να πειραματιστούμε ήρεμα, πολιτισμένα ως ...... πολυπολιτισμική κοινωνία.
Όσοι νομίζουν ότι ανήκουν στους: Αθεράπευτα Ρομαντικούς, τους Προοδευτικούς (ιδίως της Προοδευτικής Οπισθοδρόμησης), τους προστάτες των όπου γης κατατρεγμένων, τους έχοντας δύο χιτώνες και χαρίζοντες τον ένα, τους ανιδιοτελείς .... "Καραμουρτζούνηδες", ή τους επίγειους Αγίους Ασκητές ολιγαρκείς, ας το δηλώσουν.
Να εγγραφούν σε καταλόγους.
Όχι βέβαια για να ικανοποιήσουμε την περιέργειά μας - εμείς οι υπόλοιποι - αλλά για να τους στείλουμε κάτι που θα τους χαροποιήσει. Ένα δώρο το οποίο θα αποτελεί επιβράβευση του ανώτερου ψυχικού τους κόσμου και, παράλληλα θα τους δώσει την ευκαιρία να αποδείξουν έμπρακτα τον ανθρωπισμό τους.
Το δώρο:
Κάθε ένας να φιλοξενήσει στο σπίτι του (Σ.Σ όχι στο Δήμο, τις πλατείες, τα Υπουργεία ή ......) μία οικογένεια δυστυχισμένων αστέγων αλλοδαπών.
Η διάρκεια φιλοξενίας μπορεί να ταυτιστεί με το χρόνο παραμονής / visa στη χώρα μας.
Φρόνιμο θα ήταν μάλιστα - και αποδοτικότατο - να αρχίσουμε, πειραματικά, από τους ΕΘΝΟΓΟΝΕΙΣ  μας.
Να συνεχίσουμε με τους "Αθεράπευτα ευαίσθητους" πολίτες.
Και να καταλήξουμε με τους υπόλοιπους, οι οποίοι θα παραδειγματιστούν, θα μιμηθούν, θα ....εξανθρωπιστούν.

Υ.Γ Quiz1: Πιστεύετε ότι η τελευταία κατηγορία θα βρεί έστω και έναν διαθέσιμο
                (λαθρο)μετανάστη ή πρόσφυγα να πάρει σπίτι του;
          Αμφιβάλλω, αφού οι δύο προηγούμενες κατηγορίες - έχοντας αγανακτήσει
 και επαναστατήσει  - θα έχουν φροντίσει για την εκτός Ελλάδας προώθησή τους.  
Η συμβίωση δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα. Όσοι είμαστε παντρεμένοι το γνωρίζουμε.  Καιρός να το μάθουν και όσοι  (για κομματικούς, ή εντυπωσιασμού λόγους) αποφάσισαν να παντρευτούν την υποκρισία  και την "ευαισθησία" !.....

       Quiz2: (Μεταξύ μας τώρα). Λέτε να εγγραφούν πολλοί στον αρχικό ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΚΑΤΑΛΟΓΟ;
                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου