Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Όχι εκλογές και καμία υποχώρηση λένε οι πολίτες σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Όχι εκλογές και καμία υποχώρηση λένε οι πολίτες σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
Σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό από το 2009, μόλις 10%, βρίσκεται η πρόταση για εκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Public Issue». Από την έρευνα προκύπτει ακόμη ότι σχεδόν οι μισοί πολίτες ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση, ζητώντας ωστόσο την ίδια ώρα από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει. Συγκεκριμένα, το 46% των συμμετεχόντων φοβούνται ότι η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει (30% τον Απρίλιο), το 39% πιστεύουν ότι θα μείνει η ίδια (51% τον Απρίλιο) ενώ μόλις το 15% εκτιμούν ότι θα καλυτερεύσει (19%). Αντίστοιχες είναι οι απαντήσεις και για την πορεία της εθνικής οικονομίας, καθώς το 48% των πολιτών φοβούνται ότι θα χειροτερεύσει (32% τον Απρίλιο), το 25% εκτιμούν ότι θα καλυτερεύσει (32% τον Απρίλιο), ενώ ότι θα παραμείνει ίδια πιστεύουν το 27% (36% τον Απρίλιο).
«Όχι» λένε οι πολίτες παρόλα αυτά σε ερώτηση για υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις των δανειστών. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 59% ζητούν να μην υποχωρήσει, το 37% να υποχωρήσει και το 4% δεν έχει γνώμη. Ενδιαφέρον, παρουσιάζει, σύμφωνα με την Αυγή και το  ποιοι ψηφοφόροι προτιμούν την υποχώρηση, καθώς το 76% των πολιτών που λένε «ναι» προέρχονται από τη ΝΔ, το 79% από το ΠΑΣΟΚ και το 57% από το «Ποτάμι».
Η πρόταση για εκλογές δε, βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό από το 2009: Είναι στο 10%, όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου είχε φτάσει το 44%, επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη το 38%, επί κυβέρνησης Παπαδήμου το 71%, επί κυβέρνησης Παπανδρέου το 54% και επί κυβέρνησης Καραμανλή το 59%.
Η ανησυχία των πολιτών για την ασφάλεια των τραπεζικών τους καταθέσεων φαίνεται να αυξάνεται, καθώς το 55% θεωρούν πως δεν είναι απόλυτα εξασφαλισμένες και το 6% δεν έχουν γνώμη.
«Εχθρικά» απέναντι στην κυβέρνηση, είναι τα ΜΜΕ σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας. Σε σχετική ερώτηση για τη στάση των μίντια σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, το 49% των πολιτών θεωρούν πως είναι εχθρική, το 20% ουδέτερη, το 28% φιλική ενώ χωρίς γνώμη είναι το 4% των ερωτηθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου