Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ… Η ΕΥΡΩΠΗ!!!

europe
του Χρήστου Χατζηαναστασίου
Ιδρυτή Ελλήνων Πολιτεία

*Πτυχιούχου Πολιτικών Επιστημών
Παντείου Πανεπιστημίου
 

  
Την ίδια ώρα που οι διαπραγματεύσεις για την παρούσα συμφωνία ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και τους δανειστές της φτάνουν προς το τέλος τους, η ιστορία του τέλους του «ευρωπαϊκού ονείρου» γίνεται ολοένα και πιο φανερή. Οι ευρωσκεπτικιστές έχουν ανοίξει μια ατζέντα σε ολόκληρη την γηραιά ήπειρο και φυσικά τα νούμερα που δείχνουν οι πίνακες - εργαλεία των φορέων ακόμη και μέσα στον βαθύ πυρήνα της Ευρωζώνης δείχνουν ότι το μοντέλο της ενωμένης Ευρώπης έχει πολλά τρωτά σημεία. Τέτοια που αρκούν ακόμη και για την διάλυση μέσα σε λίγες εβδομάδες. Οι ηγέτες της Ευρώπης και κυρίως του σκληρού πυρήνα λησμονούν εύκολα ότι τα θεμέλια
αυτής της ένωσης ήταν οι κοινωνικοί αγώνες πολιτών με διάφορα χαρακτηριστικά και οι οποίοι με την εντολή που έχουν δώσει κατά καιρούς στους Πρωθυπουργούς των χωρών τους εξυπηρετήθηκαν μόνο τα νούμερα και οι τράπεζες. Αλλά για ποια νούμερα μιλάμε όταν η ανεργία σε όλα τα κράτη καλπάζει, ενώ αυξάνεται σημαντικά και ο δείκτης «φτώχειας» ακόμη και στα ισχυρά βιομηχανικά κράτη της Ε.Ε.

Το αποτυχημένο αυτό μοντέλο που εδώ και μια πενταετία πειραματίζεται με την Ελληνική οικονομία και με προγράμματα λιτότητας δεν έχει καταλάβει ότι και το ίδιο έχει πέσει μέσα σε αυτό το τρύπιο βαρέλι που αντί να παράγει πλεονάσματα δημιουργεί φτώχεια, εξαθλίωση, εγκληματικότητα και πολίτες ανασφαλείς χωρίς μέλλον, χωρίς αύριο. Τα λάθη που έχουν γίνει από όλες διαχρονικά της ηγεσίες των χωρών της Ε.Ε. είναι εγκληματικά. Σε κάθε χώρα υπάρχει πρόβλημα το οποίο όμως η κάθε κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί…


Τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί όμως γιατί ζούμε σε μία εποχή όπου η πληροφορία και η είδηση φεύγει με τέτοιες ταχύτητες που ακόμη και ο ίδιος ο άνθρωπος δεν μπορεί να τις προλάβει. Μια από αυτές τις πληροφορίες έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα και στο Ελληνικό ζήτημα το οποίο από την εποχή της ένταξης μας στον σκληρό πυρήνα του Ευρώ, οι «πειραγμένοι» αριθμοί και οι μεθοδεύσεις της ένταξης μας βγαίνουν τώρα στο προσκήνιο. Σε άρθρο του ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Δημοκρατία» Μ. Κοττάκης που αναφέρει για τα 84 δις ευρώ που δαπάνησε η Ελληνική Κυβέρνηση για την άμυνα της χώρας μόνο μέσα σε μία τετραετία, στοιχεία τα οποία έχει επιβεβαιώσει και η κα Γεωργαντά, στην έρευνα που κάνει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ανοίγει πλέον το κουβάρι της κακοδιαχείρισης μιας χώρας η οποία εκτελούσε εντολές ακόμη και για παραποίηση στοιχείων από την ίδια την Ε.Ε.!!!


Την ίδια αυτή στιγμή χρονικά ανοίγει από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και η έρευνα για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο. Όλα δείχνουν ότι σε μια χρονική περίοδο όπου δοκιμάζετε μια νέα κυβέρνηση με μια διαφορετική φιλοσοφία ότι όποια συμφωνία κι αν υπογραφεί, το επαναλαμβανόμενο σκηνικό «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη…» θα είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα καθώς οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορούν ποτέ να αποφύγουν το μοιραίο.


Είμαι απόλυτα βέβαιος πως αν ανοίξουν στόματα, η Ε.Ε. πολύ σύντομα θα θυμίζει τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας και αυτό γιατί οι τεχνοκράτες Ευρωπαίοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο κάθε λαός έχει την δική του κουλτούρα και την δική του ιστορία διαχρονικά. Στις 25 Ιανουαρίου 2015 η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να είναι η απαρχή αλλαγών σε όλα τα επίπεδα της Ευρώπης. Η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα δεν μπορεί να αγνοηθεί αλλά και φυσικά αυτό το τεράστιο χρέος μας δεν μπορεί πλέον να γίνει διαχειρίσιμο από καμία δύναμη. Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό φόβου και τρόμου τέτοιο που ήδη μεγάλα εκλογικά σώματα αρχίζουν και δίνουν ηχηρές απαντήσεις στο κέντρο των Βρυξελλών!!
Σχεδόν σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης σε περιφερειακό επίπεδο οι δυνάμεις που συντηρούν την Ευρώπη της λιτότητας έχουν αρχίσει να υποχωρούν και να χάνουν έδαφος πολιτικά, μόλις προχθές στην Ισπανία, ο Ραχόϊ είδε για πρώτη φορά τους Podemos να κερδίζουν τους δύο μεγάλους δήμους γεγονός που επιβεβαιώνει την τακτική της καθυστέρησης, επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να έρθουν και οι εθνικές εκλογές στην Ισπανία. Την ίδια στιγμή μεγάλο προβληματισμό σκορπά η πιθανότητα ενός BREXIT τέτοιο που πολύ πιθανόν ένα δικό μας GREXIT να είναι μια λεπτομέρεια.


Η Ευρώπη πρέπει πάση θυσία να γίνει πιο «εθνική» να δώσει στα κράτη εθνικό χαρακτήρα γιατί εκτός από τα μη διαχειρίσιμα νούμερα, έχει και τον φόβο εθνικιστικών κινημάτων που αναπτύσσονται με την ίδια ταχύτητα όπως ακριβώς και πριν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Αν οι ηγέτες της Ευρώπης δεν επιδείξουν τους απαραίτητους ελιγμούς πολιτικά σιγά σιγά το κουβάρι της ενωμένης Ευρώπης θα ξηλωθεί και τότε οι οπαδοί ενός εθνικού νομίσματος να έχουν πάρει τη ρεβάνς από αυτούς που σήμερα έχουν κάνει το κοινό νόμισμα θεό.


Η Ευρώπη όχι μόνο φοβάται ένα πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα, ξέρει πολύ καλά ότι με αυτό αρχίζει να μετρά ανάποδα για το τέλος της και μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδος, το ντόμινο διάλυσης της θα είναι τόσο εκκωφαντικό που οι ιστορικοί του μέλλοντος θα το έχουν στην ίδια θέση ισχύος όπως το τείχος του Βερολίνου ή το τέλος του ψυχρού πολέμου. Οι οικονομίες των κρατών – μελών της Ε.Ε. πρέπει να γίνουν πολιτικά παραγωγικές και να δημιουργηθούν αναπτυξιακά προγράμματα τέτοια που να μπορούν να ανταγωνιστούν τις οικονομίες κρατών του υπόλοιπου πλανήτη.


Οι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών, τα διάφορα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και οι κυβερνήτες των κρατών της Ευρώπης πρέπει να καταλάβουν ότι με μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα δεν μπορεί να δημιουργηθεί ανάπτυξη. Και όταν όλο αυτό το δημιούργημα καταστραφεί κανείς δεν θα κάνει λόγο για εθνικό νόμισμα ή επιστροφή στη δραχμή. Και όλα λίγες βδομάδες πριν ανοίξει στην μεγάλη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. η συζήτηση για την «οικονομικοπολιτική» ένωση των κρατών – μελών της!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου