Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΙΗΛ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΒΑΛΕ...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ" ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ!!! ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!



ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΗΔΗ Η ΔΩΣΙΛΟΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τελικά δεν κινδυνεύει από πραξικόπημα η κυβέρνηση... Μπορεί να πέσει κι από μόνη της!

Σε μια έκρηξη δωσιλογισμού και υποχωρητικότητας δίνει αβάσταχτα νέα μέτρα στον λαό μέσα από ένα αισχρό νέο μνημόνιο και δεν παίρνει απολύτως τίποτε από τους τοκογλύφους!!! 

Βαριά φορολόγηση στον τουρισμό στον μόνο κλάδο της ελληνικής οικονομίας που "ανθεί", συνταξιοδότηση σχεδόν μετά...θάνατον, "χαράτσι" στην διατροφή μας, μείωση συντάξεων 1% στις κύριες και 5% στις επικουρικές και "λιώσιμο" των επιχειρήσεων από την βαριά φορολογία προσφέρει η κυβέρνηση "αριστερού δωσιλογισμού"στους τοκογλύφους δανειστές για να προκύψει η λεγόμενη "έντιμη" συμφωνία. (Φανταστείτε να την είχαν χαρακτηρίσει ανέντιμη...)

Λίγο πριν ανακοινώθηκε από την "εξαμερή" η κατ'αρχήν συμφωνία και το ανακοινωθέν μιλά για "Βάση συζήτησης οι ελληνικές προτάσεις".

Που σημαίνει ότι μπορεί να ... χειροτερέψουν κι άλλο για τους πολίτες!

Πριν λίγο βγήκε η ακόλουθη είδηση ότι δεν πάρθηκε καμία απόφαση σήμερα στη σύνοδο κορυφής.  Ευρωπαϊκή πηγη αναφέρει ότι δόθηκε τελεσίγραφο στον Τσίπρα να επιστρέψει με καλύτερη πρόταση! Δηλαδή του ζητάνε και άλλα μέτρα!

Με αυτά τα μέτρα αν  η συμφωνία δεν περιλαμβάνει ένα μεγάλο "κούρεμα" χρέους και δωρεάν παροχή οικονομικής βοήθειας ("αναδιάρθρωση χρέους" και "αναπτυξιακή βοήθεια" καλείται το όλο πακέτο για "διπλωματικούς" λόγους) και δεν φανεί στην ελληνική οικονομία τάχιστα το ευεργετικό αποτέλεσμα από την συμμετοχή στους BRICS και την προκαταβολή του αγωγού Greek Stream, τότε ο βίος της παρούσας κυβέρνησης προβλέπεται να είναι εξαιρετικά βραχύς.


Με δεδομένη και την εχθρότητα που αντιμετωπίζει από ξένα και εγχώρια κέντρα διαπλοκής θα οδηγηθεί πολύ γρήγορα στην απαξίωση στην συνείδηση των πολιτών που την στηρίζουν ενάντια σε κάθε ολιγάρχη και θα πέσει εντός των επόμενων έξι μηνών (το πολύ...).

Πρακτικά με αυτά τα μέτρα δεν χρειάζεται καν πραξικόπημα για να σκοτώσουν την κυβέρνηση Τρίπρα. Αν δεν υπάρξει μια σειρά παραγόντων για να συνοδεύουν την συμφωνία, η κυβέρνηση θα έχει αυτοκτονήσει μόνη της.

Ενόψει του «έντιμου συμβιβασμού», οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια δέσμη μέτρων την οποία είναι έτοιμος να καταθέσει ο πρωθυπουργός, με αντάλλαγμα τη ρητή αναφορά στη ρύθμιση του χρέους αλλά και την παροχή δωρεάν χρηματικής βοήθειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση αφορά:

Η Ελλάδα προσφέρει σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη, με μια σειρά ελάχιστον εξαιρέσεων, αλλά και μείωση συντάξεων 1% στις κύριες και 5% στις επικουρικές με αύξηση των κρατήσεων υπερ των κλάδων υγείας!

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πάντως, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε πως είναι μάλλον δύσκολο να υπάρξει τελική συμφωνία σήμερα, καθώς χρειάζονται περισσότερες μέρες για διευκρινίσεις.

Οι τρεις συντελεστές ΦΠΑ (6,5%, 13%, 23%) με πολύ πιθανή την ένταξη της εστίασης στο συντελεστή 23%. Σε ότι αφορά το ζήτημα αυτό Η Ελλάδα συμφωνεί να αυξηθεί ο βασικός ΦΠΑ στο 23%. Στο 13% θα είναι μόνο η ενέργεια και τα βασικά τρόφιμα (αυτό επί του πρακτέου σημαίνει ότι οι Έλληνες θα "τρελαθούν" στο μακαρόνι και το ρύζι). Στο 6% θα είναι τα βιβλία και τα φάρμακα.

Η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων (από 1/1/16) με τα έσοδα από το εν λόγω μέτρο να υπολογίζονται στα 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η αύξηση από 4% σε 5% της εισφοράς υπέρ του κλάδου υγείας που επιβάλλεται στις κύριες συντάξεις και ταυτόχρονη καθιέρωση αντίστοιχου ποσοστού παρακράτησης από τις επικουρικές, οι οποίες έως τώρα δεν επιβαρύνονταν με τέτοια εισφορά.

Με τον τρόπο αυτό, που στην πραγματικότητα ισοδυναμεί με μείωση των κύριων συντάξεων κατά 1% και των επικουρικών κατά 5%, εξοικονομούνται 720 εκατ. ευρώ (270 εκατ. από τις κύριες και 450 εκατ. από τις επικουρικές).

Η έκτακτη εισφορά σε επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 500.000 €.

Η κατάργηση της έκπτωσης εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα πάνω από 30.000 €.

Η περικοπή των αμυντικών δαπανών (εξοικονόμηση 150-180 εκατ. €). (Ενδεικτικό του δωσιλογισμού και της υποχωρητικότητας της κυβέρνησης είναι ότι ο Γιούνκερ ζητούσε 200 εκατομμύρια και ήδη δώσανε τα 180!!!) 

Άγνωστο παραμένει τί σκέπτεται να πράξει η κυβέρνηση για το αίτημα των δανειστών που αφορά την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα μεγάλα νησιά.

Στο μέτωπο του ΦΠΑ το κρίσιμο θέμα είναι ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα μεταταγούν στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23% από το 13%. Οι δανειστές πιέζουν ώστε η εστίαση να υπαχθεί στο συντελεστή 23% από 13% σήμερα, καθώς με το μέτρο αυτό μειώνεται σημαντικά η διαφορά των δύο πλευρών σε ό,τι αφορά τα προσδοκώμενα έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ. 


Η πρόταση που συζητείται στο τραπέζι είναι ΦΠΑ με τρεις συντελεστές, 6%, 13% και 23%, ενώ εκτιμάται ότι από τις αναπροσαρμογές που θα γίνουν, μπορούν να επιτευχθούν έσοδα 1% του ΑΕΠ. 


Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις είναι ένα από τα κρίσιμα μέτωπα στα οποία θα κριθεί η συμφωνία. Οι δανειστές εμφανίζονται αμετακίνητοι από την πρότασή τους για κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοτήσεων.


Τα μέτρα είναι πραγματικά δυσβάσταχτα, ο ελληνικός λαός δύσκολα θα μπορέσει να τα "σηκώσει" και ιδιαίτερα διότι η συμφωνία αυτή δεν προβλέπει αναπτυξιακή κατεύθυνση: Δηλαδή να καταστεί το χρέος βιώσιμο, και να υπάρξει μεγάλη χρηματοδοτική "ανάσα" για την επανεκίνηση της οικονομίας.

Με τόσο βαριά φορολόγηση, δύσκολα μπορεί να παραμείνει μια κυβέρνηση στην εξουσία εάν μέσα σε έξι μήνες δεν παρουσιάσει απτά αποτελέσματα πραγματικής ανάπτυξης (πράγμα το οποίο με το παρόν αισχρό νέο μνημόνιο είναι αδύνατον).
Τα έδωσαν όλα δεν πήραν τίποτε, πρόδωσαν την ψήφο του Ελληνικού λαού, οι νεοδωσίλογοι δεν πρέπει να μείνουν ούτε ένα μήνα στην εξουσία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου