Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΔΙΑΦΘΟΡΑ: ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!!!

germania1
του Χρήστου Χατζηαναστασίου
Ιδρυτή Ελλήνων Πολιτεία
*Πτυχιούχου Πολιτικών Επιστημών 
    Παντείου Πανεπιστημίου

Το σημερινό άρθρο πολύ πιθανόν να μην ενδιαφέρει τους περισσότερους Έλληνες ωστόσο όμως αν δει κανείς πίσω από τα γράμματα θα καταλάβει εύκολα και για ποια Ευρώπη μιλάμε αλλά και ποιοι τελικά είναι αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο στην Ελλάδα.
Όχι δεν έχω σκοπό να επιτεθώ στην Γερμανία, ούτε το συγκεκριμένο άρθρο θα προβληματίσει τους πολιτικούς στη Γερμανία, ωστόσο θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι έχουν πέσει στην παγίδα της παραφιλολογίας ότι η Γερμανία είναι ένα κράτος δικαίου, χωρίς εξωτερικό χρέος και ότι η ζωή κυλά όμορφα και χωρίς προβλήματα. Στην πραγματικότητα η ανάπτυξη στη χώρα αυτή, είναι ισοδύναμη με την ίδια την ύπαρξη της διαφθοράς τόσο στις μεταπολεμικές
δεκαετίες που ακολούθησαν όσο και σε αυτές πριν το Β’ παγκόσμιο πόλεμο.
Η Γερμανική ιστορία είναι γεμάτη από υποθέσεις διαφθοράς τέτοιων που αγγίζει σχεδόν όλες τις κοινωνικές τάξεις από Πρίγκιπες μέχρι τραπεζίτες ακόμη όμως και χαμηλόβαθμους δημοσίους υπαλλήλους.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Καγκελάριος Α. Μέρκελ απέρριψε για πολλοστή φορά τον περασμένο Αύγουστο το Σύμφωνο κατά της διαφθοράς του ΟΗΕ,  παρά τις διεθνείς πιέσεις και παρά το γεγονός ότι έχει επικυρωθεί, ήδη, από 160 χώρες μέλη του ΟΗΕ.  Μεταξύ των ελαχίστων χωρών που δεν έχουν επικυρώσει τη συνθήκη για τη διαφθορά συγκαταλέγονται, πέρα από τη Γερμανία, η Βόρεια Κορέα, το Σουδάν και τη Συρία.
Η διαφθορά στη Γερμανία υπάρχει σε σημαντικό βαθμό παρά την οικονομική ανάπτυξη. Η δωροδοκία φέτος θα επιφέρει στη γερμανική οικονομία ζημιά περίπου 250 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ένας ερευνητής - Καθηγητής των οικονομικών του Αυστριακού πανεπιστημίου του Λιντς Johannes - Kepler - Universität. 
Στοιχεία της έρευνας δημοσιεύει και η γερμανική ιστοσελίδα «Welt Online». Πριν από επτά χρόνια η ζημιά από τη διαφθορά στη Γερμανία είχε φθάσει στο μικρότερο σημείο της και ήταν περίπου 220 δισεκατομμύρια ευρώ.
“Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ (CDU) είπε ότι δε θα επικυρώσει το Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών ενάντια στην Διαφθορά στο δημόσιο τομέα… και ένας λόγος είναι πως αντιμετωπίζει του βουλευτές ως δημοσίους υπαλλήλους”, αναφέρει το Reuters σε άρθρο του με θέμα την παγκόσμια διαφθορά, προσθέτοντας πως οι Γερμανοί Βουλευτές “ανησυχούν ότι για παράδειγμα θα μπορεί να τιμωρηθούν για το ότι διατηρούν θέσεις σε εταιρίες, στη βάση ότι θα υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων”.
Στην έκθεση της η «Global Integrity» διαπιστώνει πως “η γερμανική πολιτική και η διαφθορά είναι συνδεδεμένες εδώ και πολλά χρόνια. Κάθε φορά που οι Γερμανοί εισαγγελείς και φορολογικές αρχές συναντούν περιπτώσεις διαφθοράς, ανακαλύπτουν ίχνη που οδηγούν αναπόφευκτα σε πολιτικά πρόσωπα και παράγοντες της Γερμανικής πολιτικής σκηνής.
Το μέγεθος των σκανδάλων σε αυτή τη χώρα ξεπερνάει κάθε λογική καθώς τα προαναφερόμενα δείχνουν μόνο μια γεύση η οποία δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει κατανοητή καθώς τα μέσα ενημέρωσης έχουν καταφέρει να περάσουν στις μάζες, τη Γερμανία ως μια χώρα «κράτος δικαίου» όπου τα πάντα λειτουργούν με το νόμο και την τιμωρία. Κι αν στην χώρα μας ένα μεγάλο μέρος των σκανδάλων αφορά μόνο τον πολιτικό κόσμο, όποιος έχει ζήσει στην Γερμανία μπορεί να δώσει δεκάδες εκατοντάδες παραδείγματα διαφθοράς τα οποία δεν αφορούν μόνο τις δημόσιες αρχές αλλά ακόμη και τις σχέσεις ιδιωτών με μεγάλες ή μικρομεσαίες εταιρίες. Τα περισσότερα φαινόμένα διαφθοράς παρατηρούνται στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, στην έκδοση δανείων και την σχέση τους με το τραπεζικό σύστημα, στον χώρο της σίτισης αλλά και στο πολυδιαφημισμένο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της χώρας την Bundesliga.
Όλα αυτά όμως δεν αγγίζουν τις πλατιές μάζες της γερμανικής κοινωνίας γιατί πολύ απλά το γερμανικό πολιτικό σύστημα έχει καταφέρει να αποσυνδέσει τη διαφθορά από τις πολιτικές αποφάσεις και τις έχει πριμοδοτήσει με ένα πλαίσιο κοινωνικών παροχών - κινήτρων σε τέτοιο βαθμό που ο κάθε Γερμανός πολίτης περισσότερο να ενδιαφέρεται για τα ατομικά του δικαιώματα παρά για την γενική εικόνα της Γερμανίας στον υπόλοιπο κόσμο. Για ποιο λόγο άλλωστε ένας Γερμανός πολίτης να ασχοληθεί με την υπόθεση Siemens που είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη χώρα μας την τελευταία 50ετια, ενώ μια σειρά από σκάνδαλα κυρίως στους αμυντικούς εξοπλισμούς και στην βιομηχανία έχουν καταγωγή τη Γερμανία.
Μόλις προχθές ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζ. Γκαμπριελ ζήτησε από την Ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγματεύσεων να κάνει περικοπή στις αμυντικές της δαπάνες γεγονός που φανερώνει ότι και το ίδιο το Γερμανικό πολιτικό σύστημα γνωρίζει ότι η διαφθορά δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση αλλά αφορά όλα τα κράτη στον σύγχρονο καπιταλιστικό κόσμο. 
Μάλιστα δεν έχουν περάσει μόλις μερικά 24ωρα από το σκάνδαλο που αποκάλυψε το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» με αντικείμενο την υπόθεση δωροδοκίας 800 γιατρών από την εταιρεία Βayer θέμα το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει να ερευνάτε από τις Ελληνικές εισαγγελικές αρχές.
Εν κατακλείδι, εκείνο που πρέπει να τονιστεί από το παρόν άρθρο είναι ότι η χώρα που κουνάει το δάχτυλο της στην Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις και για αναμόρφωση της χώρας καλά είναι να κάνει την αυτοκριτική της και να αντιμετωπίσει τη διαφθορά ως υπόθεση που αφορά στο σύνολο του τον δυτικό κόσμο. Η διαφθορά είναι μέρος της ζωής των ανθρώπων και παρά το γεγονός ότι δεν έχει ταυτότητα, η Γερμανική πολιτική ιστορία έχει αμέτρητα παραδείγματα διαφθοράς τα οποία χρειάζονται τόνους μελάνι για να εξηγήσει κανείς αν ποτέ αυτά διαλευκάνθηκαν και βέβαια οι εμπλεκόμενοι τιμωρήθηκαν από την Γερμανική δικαιοσύνη. Το κακό όμως είναι ότι η Γερμανική διαφθορά έχει συνδέσει την ισχύ με την πολιτική διακυβέρνηση άλλων χωρών με την Ελλάδα να είναι πρώτη σε αυτή τη λίστα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου