Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Κόλαφος οι παρατηρήσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης για τα ελλείμματα των προηγουμένων διοικήσεων και την αναγκαία δανειακή σύμβαση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά την συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης της 15ης Ιουνίου 2015, τα Μέλη της Επιτροπής και οι πολίτες στηλίτευσαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ανεπάρκεια και την κακοδιαχείριση όσων προηγουμένων διοικήσεων, δημιούργησαν ελλείμματα στον Δήμο.
Παράλληλα, αντιλαμβανόμενοι τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τον τόπο, κανείς από τα Μέλη της Επιτροπής και τους πολίτες δεν τοποθετήθηκε αρνητικά στο ερώτημα που έθεσε ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης, για την δανειακή σύμβαση που είναι
υποχρεωμένος να συνάψει ο Δήμος, ώστε να αποφευχθούν οι τραγικές συνέπειες που έχουν επιφέρει τα ελλείμματα αυτά, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2014, δηλαδή επί διοικήσεως του κ. Μαρινάκη.
Επειδή έχει ήδη φθάσει ο κόμπος στο κτένι και πλέον, σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για εξορθολογισμό των οικονομικών των Δήμων, ο Δήμος Μεγάρων και Νέας Περάμου ευρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ενημερώνει τους Δημότες, για τα παρακάτω:
1. Εξ αιτίας των προαναφερθέντων οικονομικών στοιχείων έως και 31/7/2014 (επί δημαρχίας κ. Μαρινάκη), ο Οικονομικός Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2015 δεν μπορεί να ισοσκελισθεί, λόγω παλαιών ελλειμμάτων ύψους 6.000.000 ευρώ, τα οποία κυρίως αφορούν χρέη του Δήμου προς συνδημότες.
2. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες από την πλευρά της σημερινής Δημοτικής Αρχής, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τα ελλείμματα αυτά, η Κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά την λύση της επιχορήγησης (αντίθετα "μαζεύει" ακόμη και τα αποθεματικά των Δήμων) και υποχρεώνει όλους τους Δήμους που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα, να συνάψουν ανάλογη δανειακή σύμβαση μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
3. Σε περίπτωση μη σύναψης της εν λόγω δανειακής σύμβασης, για την κάλυψη των 6.000.000 ευρώ που προκύπτουν από τη κακοδιαχείριση των προηγουμένων διοικήσεων:
α) Καθίσταται αδύνατη η ουσιαστική λειτουργία του Δήμου, με τραγικές συνέπειες για τους Δημότες και τους εργαζόμενους στον Δήμο.
β) Κινδυνεύουν άμεσα να χαθούν έργα ύψους άνω των 12.000.000 ευρώ για το 2015, καθώς και πολλά ακόμη εκατομμύρια ευρώ που αφορούν έργα των επομένων ετών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κ. Ρούσσης.
γ) Είναι αδύνατη η ευεργετική ρύθμιση του παλαιότερου δανείου, σύμφωνα με την οποία ρύθμιση οι ετήσιες πληρωμές του Δήμου θα μειωθούν από τις 600.000 ευρώ στις 220.000 ευρώ.
δ) Είναι αδύνατη η αγορά απορριμματοφόρων και άλλου απολύτως απαραίτητου εξοπλισμού για την εξυπηρέτηση των δημοτών κλπ.
 4. Σε επίπεδο προσωπικών αρχών, ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης και όλα τα Μέλη της Δημοτικής Αρχής, είναι ενάντιοι στην λήψη οποιουδήποτε δανείου, πολύ δε περισσότερο που αυτό προορίζεται να καλύψει την κακοδιαχείριση προηγουμένων διοικήσεων. Όμως η ανάγκη που έχει διαμορφωθεί στον Δήμο, δεν αφήνει άλλα περιθώρια σε όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς, παρά να εγκρίνουν την σύναψη του δανείου.
5. Η γνώμη των πολιτών, όπως εκφράστηκε κατά την Επιτροπή Διαβούλευσης, ήταν ξεκάθαρα υπέρ της σύναψης της δανειακής σύμβασης, παράλληλα όμως με την συνέχιση του διαχειριστικού ελέγχου στον Δήμο και της παραπομπής στον Εισαγγελέα των τυχόν ατασθαλιών, όπως άλλωστε έχει ήδη συμβεί σε δύο συγκεκριμένες υποθέσεις, που εντοπίσθηκαν κατά τον έλεγχο.
Από την πλευρά μας στην ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, συναισθανόμενοι την ευθύνη των στιγμών, αντιπαρερχόμαστε την υβριστική και ψευδέστατη ανακοίνωση που δημοσίευσε ο κ. Μαρινάκης την Δευτέρα 15 Ιουνίου (την οποία άλλωστε κατατρόπωσε, σημείο προς σημείο, ο κ. Σταμούλης), καθώς και την θεατρινίστικη προσπάθεια ορισμένων φίλων του, να τορπιλίσουν την Επιτροπή Διαβούλευσης.
Παράλληλα, επειδή μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τα παλαιοκομματικά τερτίπια, με ειλικρίνεια εξαίρουμε την παρουσία του κ. Μπερδελή στην Επιτροπή Διαβούλευσης, σε αντίθεση με τους επικεφαλής των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων που ήσαν απόντες, παρά την σοβαρότητα του θέματος.
Και επειδή πλέον έχει έλθει η ώρα της ευθύνης για όλους, κάνουμε έκκληση προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις να επανεξετάσουν την θέση τους σχετικά με την δανειακή σύμβαση, προκειμένου ο Δήμος να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του.
Όσο δε για κάποιους που νομίζουν ότι θα αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη, είτε "νίπτοντας τας χείρας τους", είτε επικαλούμενοι το παρελθόν αδιαφορώντας για το παρόν και το μέλλον του Δήμου, τους θυμίζουμε για πολλοστή φορά ότι, οι Δημότες έχουν και Μνήμη και Κρίση.

Εκ της Επιτροπής Επικοινωνίας της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
16/6/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου