Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Πρώτη φορά ...ευνοϊκά!

Σημαία της "πρώτη φορά Αριστερά" κυβέρνησης προεκλογικά ήταν η ρήξη με τους ολιγάρχες και τη "διαπλοκή" του παρελθόντος. Ωστόσο, μια από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, κινείται προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Δεν θα επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης μόνο στο φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στη βιομηχανία, λέει το σχετικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Τι λέει όμως η προσεκτική του ανάγνωση:
το νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΕΦΚ ουσιαστικά απευθύνεται μόνο στις επιχειρήσεις που παράγουν φωσφορικά λιπάσματα και τα διυλιστήρια. Με άλλα λόγια δεν αφορά όλη τη βιομηχανία, αλλά 2-3 βιομηχανίες φίλων!

Την ώρα που το σύνολο της αγοράς ζητά μείωση του βιομηχανικού ενεργειακού κόστους, η κυβέρνηση εφαρμόζει "φωτογραφική" εύνοια,νομοθετώντας ονομαστικά υπέρ των ολιγαρχών, που η ίδια στη ρητορική της κατήγγειλε προεκλογικά. Παράλληλα, αγνοεί επιδεικτικά όλη τη βιομηχανία, που σε κάθε αφορμή και με κάθε τόνο, ζητά από την κυβέρνηση να βρει τρόπους ελάφρυνσης του ενεργειακού κόστους, ως έμμεσο αναπτυξιακό μέτρο που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και θα θωρακίσει αν όχι αυξήσει τις θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα.

Δυστυχώς οι ακραίες φωνές, οι κρατικίστικοι ιδεατισμοί, αλλά και τα -κατά πώς φαίνεται- "επιχειρηματικά δεσμά φιλίας", δεν επιτρέπουν στροφή στο ρεαλισμό για την κυβέρνηση. Η διγλωσσία της δεν μας εκπλήσσει πλέον. Από την μία αδιαφορεί πλήρως για τους 1,4 εκατ. ανέργους του ιδιωτικού τομέα και από την άλλη εφαρμόζει προϋπολογισμό που προβλέπει ετησίως 600 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις της ΔΕΗ (!). Με λίγα λόγια νομοθετεί και στηρίζει μόνο τις δεξαμενές ψηφοφόρων της και -όπως δείχνει η ρύθμιση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης- τα "φίλια" επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σαν να λέμε "πρώτη φορά ...ευνοϊκά", σύντροφοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου