Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

«Mαγείρεψαν το έλλειμμα του 2009»!

undefined
Βόμβες από δύο μάρτυρες της εξεταστικής κατά του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και όσων τον κάλυπταν
Τον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου κατηγόρησαν για «μαγείρεμα» των στοιχείων δύο πρώην στελέχη της Αρχής, ενώ υπαινίχθηκαν ότι «κάποιοι του παρείχαν την απαραίτητη πολιτική κάλυψη»! Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Νίκος Λογοθέτης επέρριψε ευθύνες προσωπικά στον κ. Γεωργίου και μάλιστα έφτασε στο σημείο να τον χαρακτηρίσει «πιόνι της Eurostat». «Το έλλειμμα διογκώθηκε ακόμη περισσότερο με τη
δημοσιονομική μονοπρόσωπη λογική του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου. Δεν έπρεπε να περνάει πάνω από 10 μονάδες» είπε στην αρχή της κατάθεσής του, για να συμπληρώσει σχετικά με τη δύναμη που κατείχε εκείνη την περίοδο: «Οποιοσδήποτε αμφισβητούσε τον κ. Γεωργίου τον "παραιτούσε", τον έβαζε στο ψυγείο»!

Ο κ. Λογοθέτης, ο οποίος χθες ήταν "ποταμός" σε σχέση με την εμπλοκή του Α. Γεωργίου, άφησε υπονοούμενα και για σχέσεις του με εξωτερικούς παράγοντες. «It takes two for tango.

Τοξικά ομόλογα
Τα έξωθεν κέντρα χρειάζονται και εσωτερικό συνεργάτη. Υπάρχει στο μυαλό αυτών που αποφασίζουν. Κάποιος ήθελε να φέρει το ΔΝΤ στην Ευρώπη. Οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες κατάφεραν και ξεφορτώθηκαν τα τοξικά τους ομόλογα» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Η διόγκωση των ελλειμμάτων νομιμοποίησε το πρώτο Μνημόνιο και δικαιολόγησε το δεύτερο για την εφαρμογή επαχθών μέτρων». Επίσης, έκανε λόγο για «δόλο και κάποια σκευωρία», για να διογκωθεί το έλλειμμα, προκειμένου η Ελλάδα να μπει στα Μνημόνια και να μην ξαναβγεί ποτέ στις αγορές και, τέλος, υποστήριξε ότι το έλλειμμα δημοσιεύτηκε μόνο με έγκριση του Γεωργίου και της Eurostat.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε και ο πρώην διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Νικόλαος Στρόμπλος, ο οποίος με τη σειρά του «κάρφωσε» τον Ανδρέα Γεωργίου. Οπως σημείωσε, όλα ήταν προσχεδιασμένα, αφού τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2009 το χρέος ήταν οκτώ δισ. ευρώ και το τελευταίο τρίμηνο εκτινάχθηκε στα 10 δισ. «Με το ζόρι έπρεπε να επιτευχθεί αυτό το έλλειμμα, μαγειρεύοντας νούμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ζωή:Να ανασταλεί η πληρωμή του χρέους
Ούτε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ξέφυγε από το «στόχαστρο» της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά τη χθεσινή έναρξη της Επιτροπής Ελέγχου του Χρέους. Υπό την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα αλλά όχι του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Κομισιόν, ενώ ουσιαστικά κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αναστολή πληρωμής του χρέους! «Ο κ. Γιούνκερ σήμερα αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού, προφασιζόμενος μάλιστα ότι το κάνει και για το καλό του» είπε αρχικά και αναφέρθηκε στην περιβόητη υπόθεση των Luxleaks.
«Παρασιωπά, όμως, ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε στο Λουξεμβούργο ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροαποφυγής, που μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε, με τη διαβόητη ''υπόθεση Luxleaks'', που επέτρεψε σε εκατοντάδες πολυεθνικές επιχειρήσεις -εκ των οποίων πολλές δραστηριοποιούνται στη Ελλάδα- να φοροδιαφεύγουν σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, με αποτέλεσμα απώλειες δεκάδων ή και εκατοντάδων δισ. ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο από αποφυγόντα έσοδα» τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής.
Λίγο πριν ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα, η κυρία Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε με νόημα ότι η κυβέρνηση «νομιμοποιείται να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία και επιχειρήματα για την αμφισβήτηση του χρέους και τουλάχιστον για αναστολή κάθε ενέργειας αποπληρωμής του, όσο αυτή θέτει σε διακινδύνευση τα θεμελιώδη δικαιώματα του λαού και τη δημοκρατία». Σε ό,τι αφορά το πόρισμα (που σήμερα θα δοθεί πλήρες στη δημοσιότητα) έγινε γνωστό ότι ένας από τους λόγους αύξησής του ήταν οι αμυντικές δαπάνες.
«Αν για την Αμυνα είχαμε δαπανήσει τον μέσο όρο που δαπανούν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα είχαμε 40 δισ. χρέος λιγότερο, μη συμπεριλαμβανομένων τον τόκων επί αυτών» υπογράμμισε ο Θάνος Κονταργύρης, μέλος της επιτροπής. Παράλληλα, έτερο μέλος της επιτροπής, ο Σταύρος Τομπάζος, ξεκαθάρισε ότι η είσοδος της χώρας στο ευρώ σήμανε «μια πολύ μεγάλη αύξηση του ιδιωτικού χρέους», ενώ ειδική μνεία γίνεται στις υποθέσεις των swaps της Goldman Sachs. Τέλος, για την περίοδο 2007-2009 η επιτροπή κάνει λόγο για διαγωνισμούς που περιλαμβάνουν παρανομίες.  
Και δάκτυλος ξένων υπέρ του Γεωργίου
Πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης επιχειρεί το Διεθνές Στατιστικό Ινστιτούτο (ISI) με ανακοίνωσή του, η οποία τάσσεται στο πλευρό του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) Ανδρέα Γεωργίου, την ίδια ώρα που οι κατηγορίες για διόγκωση του ελλείμματος του 2009 έφθαναν ως την Επιτροπή Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους.
Το ISI στην ανακοίνωσή του εκφράζει «την ελπίδα ότι θα επικρατήσει η Δικαιοσύνη και θα αρθεί τελικώς η απειλή της δίωξης του κ. Γεωργίου και των στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ.». Επιπλέον, φθάνει στο σημείο να δηλώσει ότι «χαιρετίζει την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Λιόγα για διακοπή συνέχισης από τις δικαστικές Αρχές της έρευνας σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ο σημερινός επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου διόγκωσε τα στοιχεία του δημοσίου ελλείμματος της χώρας για το 2009»!

Υποδείξεις
Δηλαδή, προτού το Συμβούλιο Εφετών λάβει την τελική απόφαση, το ISI υποδεικνύει στην ελληνική Δικαιοσύνη πώς να χειριστεί την πολύκροτη υπόθεση, ενώ υπενθυμίζει παλαιότερες ανακοινώσεις του ινστιτούτου, σύμφωνα με τις οποίες «οι κατηγορίες κατά του κ. Γεωργίου και των δύο στελεχών για διόγκωση των εκτιμήσεων για το δημοσιονομικό έλλειμμα και χρέος της Ελλάδας για το έτος 2009 είναι εκ της φαντασίας και δεν συνάδουν με τα γεγονότα».
Το ISI δεν χάνει την ευκαιρία να σημειώσει επίσης ότι «ο διορισμός του νέου προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. πρέπει να ακολουθεί μια διαφανή διαδικασία και να βασίζεται αποκλειστικά σε επαγγελματικά κριτήρια».

Αλέξανδρος Διαμάντης


dimokratianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου