Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Αποκορύφωμα αλαζονείας και έπαρσης


Γράφει ο
Θανάσης Κουκοβίστας


Σ’ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ πρόσωπο για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος έχει εξελιχθεί η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η συμπεριφορά της, την Παρασκευή το βράδυ, όταν ολόκληρη η χώρα ήταν κρεμασμένη στην άκρη του γκρεμού και το μεγάλο ζητούμενο ήταν η ευρύτατη συναίνεση του πολιτικού κόσμου, ήλθε να επιβεβαιώσει αυτό που ψιθυριζόταν από καιρό, ότι χρησιμοποιεί τον θεσμικό ρόλο της για προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις, μετατρέποντας το Κοινοβούλιο σε τσιφλίκι της.
Δικαίωμά της είναι να διαφωνεί με την πρόταση που απέστειλε η κυβέρνηση στους δανειστές, δικαίωμά της είναι να είναι θιασώτης της επιστροφής της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα, αλλά δεν έχει
κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον θεσμό τον οποίο υπηρετεί, προκειμένου να ενισχύσει τη δική της ιδεολογία. Το δυστύχημα είναι ότι ανοχή απέναντι στην πρώτη εκτροπή της, να συστήσει την άτυπη επιτροπή για την αλήθεια για το χρέος, την ανέχθηκαν οι κορυφαίοι πολιτειακοί θεσμοί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με την παρουσία του στην εναρκτήρια συνεδρίαση της επιτροπής, και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την παρουσία του στην τελευταία, όταν ανακοινώθηκε και το πόρισμα. 
Πέρα από το ανόητο πόρισμα, καθώς δεν πληρούται κανένας από τους τρεις όρους, για να χαρακτηριστεί, όλο ή μέρος του χρέους, σαν επαχθές, τα έξοδα της επιτροπής, η οποία συστήθηκε με απόφαση της προέδρου και όχι της Βουλής, βάρυναν τον προϋπολογισμό της Βουλής. Αλήθεια, θα συσταθεί από την Βουλή κάποια επιτροπή, η οποία θα καταλογίσει τα έξοδα στην προσωπική περιουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αφού ήταν προσωπική απόφαση η σύστασή της, ή θα το καταπιούν και αυτό οι βουλευτές, όπως κατάπιαν και την παράνομη είσπραξη επιδόματος τέκνου από την μητέρα της, την οποία επιβράβευσαν με τον διορισμό της, ως προέδρου του ΕΣΡ;
Το πόσο επικίνδυνη είναι για το δημοκρατικό πολίτευμα, η πρόεδρος της Βουλής το κατέδειξε, όταν, κατά την παρουσία του πορίσματος της επιτροπής της, τόλμησε δημοσιογράφος να την ρωτήσει αν το πόρισμα της επιτροπής έρχεται σε αντίθεση με την προσπάθεια της κυβέρνησης για τη διευθέτηση του χρέους. Ακολούθησε μια αήθης, φασιστικής αντίληψης επίθεση κατά των ΜΜΕ, την οποία έκανε γαργάρα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο δεν δίστασε, στη συνέχεια, να παραπέμψει στο πειθαρχικό 9 δημοσιογράφους, που τόλμησαν να εκφράσουν ελεύθερα της γνώμη τους! 
Όμως το μέγεθος της αλαζονείας ήλθε να καταγραφεί πεντακάθαρα στο επεισόδιο που είχε με τη βουλευτή (ή βουλεύτρια κατά τα δελτία Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας-sic!!!) Άννα Καραμανλή. Η πρόεδρος της Βουλής μπήκε στον ανελκυστήρα με δύο συνεργάτες της. Εκείνη την ώρα, πήγε να μπει και η Άννα Καραμανλή, στην οποία η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαγόρευσε την είσοδο!!!. Φυσικά, επειδή κανένας κανονισμός δεν επιβάλλει να χρησιμοποιεί τον ανελκυστήρα κατά μόνας η πρόεδρος της Βουλής, η βουλευτής της ΝΔ μπήκε και ανέβηκε στον όροφο που ήθελε να πάει.  Οι κουβέντες που αντάλλαξαν είναι άνευ σημασίας. Η ουσία είναι η επίδειξη του αλαζονικού χαρακτήρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τα πανηγύρια για το τι θα επακολουθούσε την Παρασκευή, άρχισαν από την Πέμπτη το βράδυ, όταν κλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Σίγουρο είναι ότι γνώριζε ποια ήταν η ελληνική πρόταση προς τους δανειστές. Διαφωνούσε και θεώρησε ότι είναι ευκαιρία να ηγηθεί ενός νέου αντιμνημονιακού αγώνα. Άρχισε τα προσκόμματα στο να συγκληθούν, την επομένη ημέρα, η επιτροπή και η Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να εξουσιοδοτηθούν ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Επικρατείας να διεξάγουν τις διαπραγματεύσεις. Ήθελαν να έχουν στη συνδρομή τους μία ευρύτατη συναίνεση του πολιτικού κόσμου, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των εταίρων, ώστε να υπογραφεί μια νέα συμφωνία, με σκληρούς είναι η αλήθεια όρους, η οποία θα διέσωζε τη χώρα από την άτακτη χρεοκοπία. Τους πήραν μαύρα μεσάνυχτα, μέχρι να καμφθούν οι αντιρρήσεις της προέδρου και να ετοιμαστεί η ημερησία διάταξη της επομένης. 
Είχε κανονιστεί να ξεκινήσουν οι εργασίες της επιτροπής στις 2:00 το μεσημέρι και της Ολομέλειας στις 6:00 το απόγευμα. Οι εργασίες της επιτροπής τελείωσαν στις 8:00 το βράδυ. Ζητήθηκε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να ξεκινήσει η Ολομέλεια στις 10:00. Αμ δε!!! Στις 10:00 συγκάλεσε συνεδρίαση των προέδρων της Βουλής, με πρόταση να συγκληθεί η Ολομέλεια την επομένη, στις 6:00 το πρωί. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ευκλείδης Τσαλώτος έπρεπε να πετάξει προς τις Βρυξέλλες στις 8:00 το πρωί και έπρεπε να έχει μαζί του τη συναινετική απόφαση της Βουλής. Απέναντί της η πρόεδρος βρήκε το σύνολο των αντιπροέδρων κι, εκούσα άκουσα, αναγκάστηκε να ορίσει την έναρξη της Ολομέλειας 20 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα. 
Το τι ακολούθησε στην Ολομέλεια είναι γνωστό. Αυτό στο οποίο δεν δόθηκε η δέουσα σημασία είναι το τι επακολούθησε το τέλος της αγόρευσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία αρνήθηκε να καθίσει στη θέση του προέδρου και προήδρευσε σε όλη τη διαδικασία ο α΄ αντιπρόεδρος Αλέξης Μητρόπουλος. Με το που τελείωσε την αγόρευσή της, από τα θεωρεία ακούστηκαν ζωηρά χειροκροτήματα. Θα σημειώσουμε ότι στα θεωρεία παρευρίσκονται πολίτες εφοδιασμένοι με άδεια που διανέμει το γραφείο της προέδρου της Βουλής. Είναι ολοφάνερο ότι είχε φροντίσει να έχει την «κλάκα» της που θα την… δόξαζε. Κάτι τέτοιο ουδέποτε είχε διανοηθεί να πράξει άλλος πρόεδρος της Βουλής όχι μόνον στο ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά σε κανένα Κοινοβούλιο του κόσμου. Μετά από αυτό, είναι πταίσμα ότι, την ώρα που κυβέρνηση έδινε τον υπέρ πάντων αγώνα να κρατηθεί η χώρα στο ευρώ και την ΕΕ, το κανάλι της Βουλής έδειχνε ντοκιμαντέρ για τη δραχμή. 
Μπορεί η άρνησή της να παράσχει, με την ψήφο της, εξουσιοδότηση στα κυβερνητικά στελέχη να είναι εσωτερικό κυβερνητικό θέμα, όπως και με τους άλλους υπουργούς και βουλευτές που διαφώνησαν. Όμως όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές έχουν καθήκον να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου και να την αποπέμψουν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Ο κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα τους δίνουν αυτό το δικαίωμα. Όπως ομονόησαν απέναντι στους δανειστές, να ομονοήσουν και σ’ αυτό και να δώσουν τέλος στα  επικίνδυνα για τη δημοκρατία καμώματα της πρόεδρου της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου