Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Βαλαβάνη και Παλαβάνη

Ποιο το λάθος; Συνήθως κρίνουμε με γνώμονα τον εαυτό μας.Ετσι κι εγώ. Αν ήμουν βουλευτής. Που λέει ο λόγος. Αν ήμουν, ούτε καφέ ακόμα και από τυχαίο οπαδό. Αν ήμουν υπουργός. Που λέει ο λόγος. Ούτε μισό σεντ στο εξωτερικό. Ούτε μισό πιάτο κερασμένο από πλούσιο αφεντικό!

Γιατί αυτό; Επειδή η ειλικρίνεια είναι εξυπνάδα. Η αυτοπροστασία είναι ευφυΐα. Η εντιμότητα είναι το ακλόνητο επιχείρημα απέναντι σε κάθε υπαινιγμό από τον κάθε αφελή ή κακόβουλο αντίπαλό μου!

Με απλά λόγια. Να λες την αλήθεια. Να πορεύεσαι με το κεφάλι ψηλά. Αυτή η υπεροχή. Σε μια κοινωνία όπου η ιδιότητα του πολιτικού είναι το συνώνυμο ψευτιάς, λαμογιάς, διαφθοράς, συναλλαγής και ιδιοτέλειας, αυτό το ακατανίκητο πλεονέκτημα!

Αυτή και η αδιαπραγμάτευτη Ηθική της Αριστεράς. Της αυθεντικής Αριστεράς. Το υπογραμμίζω αυτό. Επειδή εν Ελλάδι είσαι ό,τι δηλώσεις. Αριστερός ισχυρίζεται ότι είναι ο Κατρούγκαλος. Ανέκδοτο, λέω εγώ, ότι είναι «αριστερός» ο Κατρούγκαλος. Οπως τώρα, ως υπουργός του Τσίπρα, ο ίδιος ο Κατρούγκαλος θα υπηρετούσε το οποιοδήποτε κόμμα. Ανθρωπος «όλων των εποχών».

Πάμε τώρα στη συντρόφισσα Νάντια Βαλαβάνη. Τη μεταλλαγμένη Βαλαβάνη. Γιατί, ως στέλεχος του ΚΚΕ, αδαμάντινη η Βαλαβάνη. Ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μπερδεμένη και Παλαβάνη. Πώς και κατρακύλησε;

Προφανώς επειδή το είχε μέσα της. Ομως στο ΚΚΕ, λόγω αυστηρών προδιαγραφών, δεν εκδηλώθηκε. Προφανώς επειδή δρασκέλισε το κατώφλι της εξουσίας. Προφανώς επειδή συμφιλιώθηκε. Προφανώς επειδή ενσωματώθηκε. Και προφανώς επειδή Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ δύο πράγματα ανόμοια!

Η συνέχεια παραπέμπει στη γνωστή νεοελληνική διπλοπροσωπία. Δύο στη συσκευασία της μιας! Η Βαλαβάνη ως θηλυκός Ρομπέν των Φτωχών. Και η Βαλαβάνη με τα χιλιάρικα που μπαίνουν και βγαίνουν από κάποια τράπεζα ως παμπόνηρος κοριός. Η επαναστατική και φιλολαϊκή λογοδιάρροια πορεύεται συνήθως με τον φιλοτομαρισμό και την υποκρισία!

Αλλα λέω και άλλα κάνω. Οπως οι περισσότεροι. Γιατί εγώ να ξεχωρίσω; Χαζή είμαι; Ετσι από το μπαλκόνι προστάτης των φτωχών. Από το σπίτι μου και εν κρυπτώ να κάνω τα πάντα να εξασφαλιστώ. Γιατί, σου λέει, έτσι και εφαρμοστεί το Plan B του Βαρουφάκη και του Δραχμαζάνη, τότε εγώ και η φαμίλια μου παρέα με το ευρώ του «ανάλγητου» και «ανθέλληνα» Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η Βαλαβάνη, λοιπόν, ο πληρέστατος ορισμός του σύγχρονου Ελληνάρα.

Η κατάληξη μοιάζει με αθεράπευτη «σχιζοφρένεια». Προσέξτε αντίφαση. Η Βαλαβάνη να στοιχίζεται με τον σκληρό πυρήνα της Αριστερής Πλατφόρμας. Και την ίδια στιγμή να έχει δεμένο τον γάιδαρό της!

Ετσι διασύρει το όνομά της. Ετσι καταντάει η χλεύη των αντιπάλων της. Ετσι, με τη στάση της, εξισώνεται με το διαπλεκόμενο πολιτικό προσωπικό των «γαλάζιων» και «πράσινων» εχθρών της. Ετσι επιβεβαιώνει τη βολική καφενόβια αντίληψη ότι «όλοι το ίδιο είναι»!

Μα δεν ήξερε ότι οι αντίπαλοί της θα την κρέμαγαν στα μανταλάκια; Φαντάζομαι ότι το ήξερε! Δεν ήξερε ότι με την περίπτωσή της, αλλά και με πολλές άλλες του τάχα μου αριστερού ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτεται το ηθικό πλεονέκτημα της παράταξής της; Φαντάζομαι ότι το ήξερε. Και δεν ήξερε ότι εκτός από το να είσαι πρέπει και να φαίνεσαι τίμιος; Φαντάζομαι ότι το ήξερε!

Τότε; Μα τότε, συντρόφισσα, κι εσύ «αλεσμένη» από τις μυλόπετρες της πασίγνωστης ρήσης: «Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς». Και πού είσαι... Ασε την αριστερή φλυαρία και βάλε τον εαυτό σου σε κανονική πορεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου