Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Νυν απολύεις τον δούλον σου…


Γράφει ο
Γιώργος Ρεκουνιώτης


Μιχελογιαννάκης ο...σταθερός

Στον ΑΝΤ1 ήταν πρωΐ-πρωΐ την περασμένη Πέμπτη ο ‘’περιοδεύων’’ βουλευτής του ΣυΡιζΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης και δεν τον αποκαλώ τυχαία ‘’περιοδεύοντα βουλευτή’’, γιατί ο Μιχελογιαννάκης δεν βάζει τον πισινό του σε ένα Κόμμα, αλλά έχει βαλθεί να τα ‘’δοκιμάσει’’ όλα. Ναι, έτσι είναι, γιατί το διάστημα Ιανουάριος 2011-Φεβρουάριος 2012 διετέλεσε βουλευτής του ΠαΣοΚ, Μάρτιος-Μάϊος 2102 ανήκε στην Κίνηση Ανεξάρτητων Βουλευτών, Μάϊος-Οκτώβριος 2012, βουλευτής της Δημ.Αρ, 2013 έως και σήμερα, στον ΣυΡιζΑ!
Ο Μιχελογιαννάκης –που λέτε- αυτός ο τυπάκος που πέρυσι έκανε... απεργία πείνης στο Σύνταγμα...τρώγοντας τυρόπιτες, βγήκε στο κανάλι και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, καθώς μέχρι το βράδυ της ψηφοφορίας έλεγε πως θα ψηφίσει ‘’Όχι’’, τελικά ψήφισε ‘’Ναι’’, είπε για την
μεγαλοπρεπή κυβίστησή του που προκάλεσε γέλια στη Βουλή:
Δυστυχώς, όταν είχα κάνει μία εκπομπή και είχα πει την έκφραση και θα την ξαναπώ γιατί ο Μιχελογιαννάκης δεν είναι κωλοτούμπας. Είχα πει τότε από μόνος μου πόσο μαλάκας είμαι που δυο χρόνια δεν ετοιμαζόμουν για τη δραχμή. Δυστυχώς η όλη συζήτηση των ωρών με δικαίωσε’’!

‘’Συ είπας’’
Και σας ερωτά ο Λόης ρε παιδιά, τελείως καλόπιστα: Εκτός από το... αυτοκριτικο: ‘’πόσο μαλάκας είμαι’’, εσείς τι άλλο καταλάβετε, απ’ αυτά που είπε ο βουλευτής Ηρακλείου;
Τελικά κι επειδή ξέρω ότι κανείς από εμάς δεν μπορεί να πιάσει το ‘’τι θέλει να πει ο ποιητής’’, δηλαδή, ο ‘’πουλάω τρέλα’’-Μιχελογιαννάκης, που εκτός από Κόμματα, αλλάζει και τις αποφάσεις του σαν τα πουκάμισα, ο Λόης θα σας κάνει μια απλή ερώτηση και θα κλείσει εκεί: Αν αύριο, μεθαύριο, αντιμεθαύριο, βγει κάποιος αθυρόστομος και απευθυνόμενος στον Μιχελογιαννάκη του πει: ‘’πόσο μαλάκας είσαι;’’ αυτός θα θεωρηθεί υβριστής; Κι αν ο Μιχελογιαννάκης του ζητήσει το λόγο, θα έχει άδικο ο ‘’υβριστής’’ να του πει: ‘’Συ είπας’’ και να τον βάλει στη θέση του;

Σια η ‘’βοώπις’’
‘’Nυν απολύεις τον δούλον σου, Δέσποτα, κατά το ρήμα σου εν ειρήνη, ότι είδον οι οφθαλμοί μου το σωτήριόν σου, κλπ, κλπ’’ είπε ο Συμεών μόλις κράτησε τον Ιησού στην αγκαλιά του στο ναό του Σολομώντος και το ίδιο αναφωνεί κι ο Λόης, που 2015 έτη μετά, ’’οι πρεσβυωπικοί, άμα και εμπλουτισμένοι μετ’ ολίγου αστιγματισμού  οφθαλμοί του, είδον το σωτήριον’’ εις τον άρτι πραγματοποιηθέντα ανασχηματισμό!
Ναι, ‘’νυν απολύεις τον Λόη σου Δέσποτα’’, που είδα την βωόπιδα* Αναγνωστοπούλου, με το αχτένιστο μαλλί, αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων.
Και η ανακούφισή μου έχει να κάνει με το γεγονός, ότι από τη στιγμή που θα στέλνουμε αυτή την πολιτική μορφή στην Ευρώπη να στηρίξει τα θέματά μας, αυτό σημαίνει, πως: Αδέρφια σωθήκαμε!

Σαν ίσκα σε τσακμάκι
Σ.Σ: *’’Βωόπις’’ για όσους δεν ασχολούνται με την αρχαία γραμματεία μας, σημαίνει την ‘’βοϊδομάτα’’. Κι αυτό για τους αρχαίους δεν ήταν βρισιά ή καλαμπούρι, αλλά μεγάλο κοπλιμέντο. ‘’Βοώπι ποτνία Ήρη’’ λέει ο Όμηρος, δηλαδή: ‘’Η βοϊδομάτα, δέσποινα Ήρα’’. καθώς το πότνια σημαίνει Δέσποινα, κυρία, βασίλισσα, τίμια, σεβαστή, τρομερή και άλλα τέτοια επαινετικά.
Τώρα, εάν εμείς σήμερα, θέλοντας να ειρωνευθούμε κάποια ή κάποιον για το γλαρό του ύφος, λέμε έχει το ‘’βλέμμα της αγελάδας’’, αυτό δεν έχει καμία σχέση με το βλέμμα της Σίας, που αστραποβολάει σαν ίσκα σε τσακμάκι.

‘’Άστα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα’’
Ξέρετε τι χρήμα έχει να πέσει στην Ελλάδα, μόλις κάνει την πρώτη περατζάδα της στην Εσπερία η Σία; Αμέεε, χρήμα με ουρά θα μας φέρει η κυρία υπουργός, χωρίς να κουνήσει το μικρό της δακτυλάκι. Φτάνει να τη δουν οι ‘’τοκογλύφοι’’-εταίροι μας με το μαλλί ‘’όσα παίρνει ο άνεμος’’, για να κάτσουν κάτω και να πουν: Ρε ‘σεις, δείτε πως κυκλοφορεί η γυναίκα. Έλεος πια με την κακομοίρα την Ελλάδα. Αφού αυτή, κοτζάμ υπουργός δεν έχει ούτε ένα ευρώ για να πάρει μια βούρτσα να συμμαζέψει τη θημωνιά που έχει στην καρκάνα της, φαντασθείτε τι τραβάνε οι απλοί Έλληνες, που δεν έχουν μήτε μισό ευρώ για τσατσάρα οι καψεροί. Και καλά εκείνοι που κυκλοφορούν σαν τον Βαρουφάκη με το κρανίο παρκέ. Οι άλλοι, που έχουν πέντε τρίχες, κάνει να κυκλοφορούν, σαν το τραγούδι του Σουγιούλ:  ‘’άστα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα’’;
Έτσι θα λένε και να δείτε, πως μόλις κάνει το πρώτο ευρωπαϊκό τούρ η Σια, πάκο θα μας φέρει το χρήμα η υπουργάρα, σαν ανθρωπιστική-τσατσαρική βοήθεια σ’έναν λαό, που εκτός από μαντήλι για να κλάψει, δεν έχει μήτε τσατσάρα για να στρώσει την αφάνα!

‘’Προδότες και κότες’’
‘’Νυν απολύεις Δέσποτα’’, ξαναλέει ο Λόης, καθώς είδε τον  Παύλο Πολάκη υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Ναι, τον πρώην δήμαρχων Σφακίων έβαλαν στο ζόρικο αυτό Υπουργείο, τον Πολάκη, που το 1989 αποχώρησε από την ΚΝΕ επειδή ο Φλωράκης συμφώνησε την Οικουμενική συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκη και τον Κύρκο, αλλά τώρα δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεργάζεται με τον εθνικολαϊκιστή Καμμένο και να προστρέχει στην ψήφο της ΝΔ, του ΠαΣοΚ και του Ποταμιού για να περάσει το τρίτο Μνημόνιο...
Ναι, ‘’Νυν απολύεις τον δούλο Δέσποτα’’, καθώς ο Πολάκης είναι ο άνθρωπος-επιτομή της συναίνεσης και του ‘’ήπιου πολιτικού κλίματος’’, αφού μόλις πριν από 20 ημέρες και με αφορμή το Δημοψήφισμα-απάτη, ανέβαζε στο twitter μαντινάδες του στυλ:   ‘’Το ‘’όχι’’ θέλει Έλληνες, το ‘’ναι’’ θέλει προδότες, καιρός να ξεχωρίσουν τα αγρίμια από τις κότες’’... Έτσι είναι. ‘’Προδότες και κότες’’ –κατά τον Πολάκη τον μάγκα- αυτοί που επέλεξαν το ‘’ναι’’ για να μη φύγουμε από την Ευρώπη, και ‘’Έλληνες’’ αυτοί που επέλεξαν το Μνημόνιο του Τσίπρα με τα 13,5 δισ, από το Μνημόνιο του Γιούνκερ με τα 8 δισ!

Το ‘’knowhow’’
‘’Νυν απολύεις τον δούλο σου Δέσποτα’’, που είδα τον Πολάκη εκτός από υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να διορίζεται και μέλος στην “Ειδική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς”. Ποιόν; Αυτόν που το 2103 στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ έλεγε από βήματος στους υπόλοιπους συνέδρους-Δημάρχους:
‘’Εγώ έκανα μία συνειδητή επιλογή, μαζί με τους συνεργάτες μου, την οποία πλέον εδώ που φτάσαμε, δεν έχω κανένα πρόβλημα, με όλη την ευθύνη αυτής της επιλογής, να την πω δημοσίως και να την πω και σε σας, διότι εδώ που μας φτάνουνε. Εγώ εδώ και έναν χρόνο διατηρώ διπλό ταμείο. Ένα μαύρο και ένα άσπρο.’’
Τόσο ωραία και τόσο Συριζοανέλικα. Ο άνθρωπος που κρατούσε ‘’μαύρο ταμείο’’ στο Δήμο του, (σημειώστε ότι το ‘’μαύρο ταμείο’’ είναι το πρώτο σημείο διαφθοράς σε μια επιχείρηση), σήμερα μπήκε μετά βαΐων και κλάδων στην ‘’Ειδική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς”!
Και ερωτά ο ‘’νυν απολύεις τον δούλο σου’’ Λόης: Σαν τι τον έβαλαν στην ‘’Ειδική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς”; Σαν αδιάφθορο ή σαν τον άνθρωπο που έχει το ‘’know how’’ στα ‘’μαύρα ταμεία’’;

Ταρατατζούμ, ταρατατζούμ
‘’Νυν απολύεις τον δούλο σου Δέσποτα’’, που είδα τον άνθρωπο (Πολάκης) που καλούσε τους συναδέλφους του δημάρχους σε κινητοποιήσεις κατά του πρώτου Μνημονίου του Γιωργάκη, να καταπίνει σήμερα αμάσητο, ένα ακόμα πιο σκληρό Μνημόνιο, αυτό που μας έφερε ο Τσίπρας. Ναι, ναι, λάβρος ήταν επί εποχής Γιωργάκη ο Πολάκης, λέγοντας στους άλλους δημάρχους: ‘’Δεν με νοιάζουν τα πλαίσια. Με νοιάζει η πολιτική απόφαση και η μορφή που αντανακλά τη διάθεση για σύγκρουση’’. Τώρα, πάνε οι ‘’συγκρούσεις’’ του πρώην Κνίτη και νυν Συριζαίου Πολάκη. Τις πήρε ο αγέρας του Λιβυκού πελάγους, που δέρνει τα βράχια των Σφακίων κι έγιναν υφυπουργείο, κρατικό αυτοκίνητο και ταρατατζούμ, ταρατατζούμ στις επίσημες εκδηλώσεις.
‘’Νυν απολύεις τον δούλο σου Δέσποτα’’, αφού είδα υφυπουργό τον Πολάκη, αυτόν που ποζάριζε μάγκας και νταής στο ‘’YouTube’’ να ρίχνει πιστολιές και να μην τον ‘’τσιμπάει’’ κανείς, αλλά άμα κάνει το ίδιο ο Λόης, σούμπιτος θα πάει στον Κορυδαλλό για να καλύψει την –‘’ορφανή’’- θέση των χρυσαυγιτών, που βγήκαν άρον-άρον πριν από το 18μηνο για να ψηφίσουν ‘’Όχι’’ στο Δημοψήφισμα κι επειδή ανήκουν στο άτυπο αντιευρωπαϊκό μέτωπο...

Η ‘’γριά’’ των ‘’Δέκα μικρών Μήτσων’’
 ‘’Νυν απολύεις τον δούλο σου Δέσποτα’’, που είδα τον Χαϊκάλη υπουργό, γιατί αφού είδα κι αυτό, δε νομίζω πως έχω να δω πολλά ακόμη στη ζωή μου, γιατί μ’ αυτό, μάλλον τα είδα όλα...
‘’Ηθοποιός σημαίνει φως’’, μας έλεγε κάποτε ο μακαρίτης ο Χορν, που παρά το γεγονός ότι τον θεωρούσα μορφή και πανέξυπνο άνθρωπο, αν τον είχα τώρα μπροστά μου, θα του έλεγα: Με το παρντόν Δημητράκη μου, αλλά σε πιάνω αδιάβαστο. Ηθοποιός, δε σημαίνει φως, αλλά ‘’υπουργός’’, έστω κι αν αυτός είναι η ‘’γριά’’ των ‘’Δέκα μικρών Μήτσων’’ του Λαζόπουλου, ο Παύλος Χαϊκάλης!

Ο υπουργός ...πατατοκρυωτής
Ο μέγας πολιτικός Χαϊκάλης που μας είπε: ’’Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη αυτή που αναλαμβάνω, σε ίσως την πιο δύσκολη στιγμή της Ελληνικής ιστορίας. Είναι μία πολύ καυτή πατάτα, που θα την πάρω με αγάπη και αν είναι δυνατόν να τη... δροσίσω’’!
Έτσι μας είπε ο Χαϊκάλης και τώρα εσείς ξέρετε, πως άμα σας λάχει στο πιάτο καμιά πατάτα που ζεματάει κι εσείς βιαζόσαστε να τη φάτε, ‘’no problem’’ που λένε οι Άγγλοι. Φωνάζετε τον Χαϊκάλη, πλακώνει με ...’’αγάπη’’ το φου, φου, φου κι αφού την δροσίσει, εσείς την παίρνετε και την τρώτε χωρίς να καεί ο ουρανίσκος σας. Πσσσ, τι να σας πω ρε παιδιά. Με την τύχη σας μιλήσατε! Ξέρετε τι είναι να έχεις δίπλα σου έναν υπουργό πατατοκρυωτή; Μεγάλη δουλειά και θα το καταλάβετε μόλις βγει η πρώτη τηγανιά και την βάλετε στο πιάτο σας...

Αυτοί, τι πρέπει να γίνουν;
Κι επειδή ο Χαϊκάλης είχε οίστρο, συνέχισε τις ...εμπνευσμένες δηλώσεις λέγοντας: ‘’Δέχομαι κατηγορίες, ξέρω τι συμβαίνει. Έχω μάθει από πίεση, έχω 35 χρόνια ένσημα, ξέρω τι σημαίνει ανεργία, έχω πεινάσει.’’
Μάλιστα. 35 χρόνια ένσημα μας είπε πως έχει ο Χαϊκάλης και λέει τώρα ο Λόης: Για στάσου ρε παλικάρι μου. Ξέρεις πόσοι Έλληνες έχουν 35 χρόνια εργασίας; Άμα σου πω, πάνω από 2 εκατομμύρια θα το πιστέψεις; Ε λοιπόν, δεν είδα κανέναν από δαύτους να γίνεται υπουργός, ούτε καν υφυπουργός,  ρε παιδί μου. Για να μη σου πω για τον ίδιο τον Λόη, που έχει 38 χρόνια εργασίας, καθώς δουλεύει από τα 23 του. Δηλαδή, αν εσύ, που δούλεψες 35 χρόνια έγινες υπουργός, ο Λόης με τα 38 χρόνια, τι πρέπει να γίνει; πρωθυπουργός;
Για να μη βάλουμε στον λογαριασμό, κάτι εμπόρους και επιχειρηματίες με 50 και 60 χρόνια εργασία. Αυτοί δηλαδή, τι πρέπει να γίνουν; Γενικοί Γραμματείς του ΟΗΕ, Γενικοί Γραμματείς του ΝΑΤΟ ή Πρόεδροι της Κομισιόν;

Τα ‘’πάχη μου τα κάλλη μου’’
Και κάτι ακόμα. Κάθεσαι ανθρωπέ μου και λες δημοσίως, πως έχεις 35 χρόνια ένσημα, πως ξέρεις τι σημαίνει ανεργία και πως έχεις πεινάσει’’, χωρίς νασκέφτεσαι ότι μπορεί να σ’ ακούσει ο αρχηγός σου, και το βασικότερο: πως ‘’στο ...σπίτι του Καμμένου δεν μιλάνε για δουλειά’’, εεε ...’’για σκοινί’’ ήθελα να πω.
Έτσι είναι. Λένε τέτοια πράματα στο ‘’σπίτι του Καμμένου’’, που δεν ξέρει τι σημαίνει ‘’ανεργία’’, γιατί δεν έχει δουλέψει ποτέ, ώστε να κινδυνεύσει να μείνει άνεργος και να μάθει τη σημασία της; Μιλάνε για ‘’ένσημο’’, όταν ο αρχηγός σου το έχει δει μόνο γραμμένο σε κάποιο χαρτί και δεν ξέρει πως διάτανο είναι αυτό; Χάρτινο, πλαστικό, τσίγκινο ή πέτσινο; Και κάνει να λες με στόμφο, πως έχεις πεινάσει, όταν σ’ ακούει ο Πάνος, που ξεχυλίζει ‘’στα πάχη μου τα κάλλη μου’’;

’’Μαμά, ζε σέλω να κάνω μαμ’’
Κι αφού ο Χαϊκάλης μας είπε αυτά τα ωραία και πιασάρικα, έκλεισε με το καλύτερο: ‘’Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να ελπίζουν 10 εκατ. Έλληνες πάνω σου για τις συντάξεις και την ασφάλιση’’.
Έτσι είπε ο μέγας πολιτικός των ψε-Κα(σ)μμένων και λέει –τώρα- ο Λόης, που σίγουρα δεν έχει το μυαλό του Χαϊκάλη, αλλά δεν είναι και ντουντούκι για να δέχεται τις πολιτικάντικες κουταμάρες του ‘’ηθοποιός σημαίνει υπουργός’’-Χαϊκάλη:
Η Ελλάδα –που λέτε- έχει 10 εκατομμύρια πληθυσμό, που ανάμεσά τους, εκτός από συνταξιούχοι, υπάρχουν και εργαζόμενοι, νοικοκυρές, νέοι, νέες, παδιά, νήπια, βρέφη. Είναι δυνατόν όλοι αυτοί να έχουν κρεμάσει τις ελπίδες τους πάνω στις ...πλάτες– άντε να μην πω τίποτα άλλο και έχουμε παρεξηγήσεις- του Χαϊκάλη;
Και άντε, ανάμεσα στα 10 εκκατομμύρια Ελλήνων(;), κάποιοι μεγάλοι σε ηλικία, να σκέφτονται και να προβληματίζονται, για το τι δυσάρεστες εκπλήξεις μπορεί να τους επιφυλάσσει η υπουργική ασχετοσύνη του ‘’ηθοποιός σημαίνει υπουργός’’. Αλλά και τα βρέφη μωρέ; Είναι δυνατόν να έχουν κι αυτά τον Χαϊκάλη στο μυαλό τους και να σκέφτονται το αύριο από την κούνια τους;
Δηλαδή, ο δίχρονος Κωστάκης, κλωτσάει, χτυπιέται και αρνείται να φάει την φρουτόκρεμα του λέγοντας: ‘’Μαμά, ζε σέλω να κάνω μαμ από σένα. Σέλω να με ταΐσει ο Χαϊκάλης, που έχω στηλίξει τις ελπίδες μου πάνω του, γιατί σε 67 χλόνια  βγαίνω στη σύνταξη’’;
Ρε για συμμαζευτείτε μερικοί και μερικές, εκεί στην κυβέρνηση. Έχετε συναίσθηση του τι σημαίνει υπουργός; Σας έχει περάσει από το μυαλό η σκέψη, πως το πρώτο που χρειάζεται αυτή η θέση είναι η σοβαρότητα και μετά τα προσόντα;

Δεν λέει να τις αφήσω στη μέση
Θα μπορούσα να γράψω δύο εφημερίδες για τα ‘’καϊνάρια’’ του ανασχηματισμού, αλλά εδώ θα σταματήσω τα ‘’νυν απολύεις τον δούλον σου Δέσποτα’’, γιατί τόσες φορές που το έγραψα σήμερα, ξέρω ‘γω, αν δεν το πάρει στα σοβαρά ο ‘’Δέσποτας’’ και μου πει: ‘’Ψιτ, για έλα ‘δω ρε Λόη. ‘’Απόλυση’’ θέλεις; Ε λοιπόν, στο έχω έτοιμο το ‘’Απολυτήριο’’. Ετοιμάσου, πήγαινε μέχρι στο πλησιέστερο Γραφείο Τελετών να σου πάρουν μέτρα και να κανονίσεις τα ...διαδικαστικά, γιατί –αν δεν το ‘μαθες- οι κηδείες πήγαν στο 23% κι εγώ, μπονώρα αύριο, θα σου στείλω τον Μιχάλη ή τον Γαβρίλο για παραλαβή από το σπίτι σου και τσιφ παράδοση στον Άγιο Πέτρο για να σου βγάλει την αποκολωμένη.’’
Γι’ αυτό εδώ, κόβω ‘’μαχαίρι’’ τα ‘’νυν απολύεις’’, μην πάθω καμιά νίλα από τον ‘’Δέσποτα’’ κι όχι τίποτ’ άλλο, αλλά έχω ανοίξει κάτι δουλειές στην Καλαμάτα και δεν λέει να τις αφήσω στη μέση...

Η πλούσια προλετάρια
Όταν σκέφτομαι την υπόθεση που έσκασε με τη Βαλαβάνη, λέω με συντριβή ψυχής: Ρε, γιατί να μην είχα κι εγώ μια μάνα σαν την κυρ’ Αλίκη, τη μάνα δηλαδή, της πτωχής (με καταθέσεις 850.000 ευρώ και τα 15 ακίνητα) –πλην τίμιας Νάντιας Βαλαβάνη, να παίζει τα οικονομικά στα δάκτυλα και να ξέρει το timing -που λένε οι νεοέλληνες- για το πότε πρέπει να βγάλει το μπαγιόκο από την τράπεζα, ώστε να μη φάει στη μάπα το 50άρικο από τα ATMs ή κάνα ‘’κούρεμα με την ...ψιλή’’ στις καταθέσεις της;
Ναι ρε γαμώτο. Η δικιά μου η μανούλα –βλέπετε-  μήτε που ήξερε τι είναι τα capital controls, τι σημαίνει το τραπεζικό bail-in και το πως γίνεται το bail out, γι’ αυτό δεν είχε μία στην τράπεζα, γι’ αυτό έπαιρνε μια συνταξούλα της συμφοράς, γι’ αυτό είχε γιό τον Λόη, τον μπατίρη-αστό και δεν είχε κόρη τη Νάντια, την πλούσια-προλετάρια, που μας βγήκε και προκομένη...

Χάρις στις οικονομικές ...ενοράσεις της
Πάντως, εδώ που τα λέμε, ‘’γάτα με πέταλα’’ η κυρ’ Αλίκη. Μπορεί να είναι 85 χρονών η μαμά-Βαλαβάνη, αλλά από μυαλό, είναι σαν ξουράφι περασμένο σε λαδάκονο. Από την Κρήτη ‘’μυρίστηκε’’ τα capitalcontrols, έστω κι αν τα συζητούσαν μυστικά στο ψου, ψου, ψου-μου, μου, μου στο Μαξίμου. Αμέ, τι νομίζετε; Έτσι την έχετε την κυρ’ Αλίκη, που έχει το αυτί ρόκα και μπορεί να πιάνει στο φτερό, τι ψιθυρίζεται στο Μαξίμου, από 334 χιλίομετα μακριά, γιατί τόσο απέχει το Ηράκλειο από την Ηρώδου Αττικού;
Ναι, αητός γοργόφτερος στα οικονομικά η γριά και κρίμα που δεν την έχει αξιοποιήσει ο Τσίπρας, που τραβολογιέται με κάτι Βαρουφάκηδες και κάτι Τσακαλώτους και τα έχει κάνει ρόϊδο.
Υπουργό Οικονομικών έπρεπε να βάλει την μαμα-Βαλαβάνη, να δει επιτέλους η Ελλάδα –χάρις στις οικονομικές ...ενοράσεις της- Θεού πρόσωπο, βρε αδερφέ.

Ταφόπλακα στην πρωτογενή μας παραγωγή
Αυτό που θα σας πω στη συνέχεια, το λέω μετά πλήρους γνώσεως και ευθύνης. Πρόκειται για τα μέτρα που αφορούν τους αγρότες και που η ψήφισή τους αποσύρθηκε για αύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου και θα πάνε στη Βουλή κατά τον Αύγουστο. Και αν στην αρχή σας είπα, πως ό,τι σας πω, θα είναι ‘’μετά πλήρους γνώσεως και ευθύνης’’, είναι γιατί ο Λόης είναι από το 1994 αγρότης και ξέρει από πρώτο χέρι τη σημαίνει αγροτιά και τα ...καζάντια της.
Φέρνουν ένα νόμο, που έτσι και εφαρμοσθεί, σας το λέω υπεύθυνα, θα αποτελέσει την ταφόπλακα της πρωτογενούς μας παραγωγής, που κάποιοι υποκριτές πολιτικοί καμώνονται πως κόπτονται γι’ αυτή, αλλά που στην ουσία δεν ξέρουν καν τη σημασία της.

Μέχρι να ξεματώσει
Η Ελλάδα με το μπαταρισμένο εμπορικό ισοζύγιο, δεν είναι δυνατόν να γυρίζει αδιάφορα την πλάτη στο τεράστιο πρόβλημα της πρωτογενούς παραγωγής. Δεν είναι δυνατόν να εισαγάγουμε φασόλια, ρεβύθια, φακές, σκόρδα, πατάτες, φρούτα, τομάτες, μαϊντανό, άλευρα, ζωοτροφές κρέατα και ό,τι άλλο παράγει ή παράγεται δια της γης. Σας έχω πει στο πρόσφατο παρελθόν, πως
μόνο για μοσχαρίσιο κρέας, πέρυσι στείλαμε 2 δισ. στο εξωτερικό!
Έτσι είναι. Η Ελλάδα αιμορραγεί, αλλά αντί να σπεύσει η πολιτική ηγεσία να σταματήσει την ‘’αιμορραγία’’, αυτή γυρίζει κι άλλο το μαχαίρι στην πληγή, μέχρι να ξεματώσει την άμοιρη χώρα μας.

‘’Εκτελεστικό απόσπασμα’’
Η φορολόγιση των αγροτών, για να λέμε τα πράγματα όπως πρέπει, είναι εξωπραγματική. Και για να καταλάβετε τι τους ζητά η κυβέρνηση, θα σας αναφέρω επιγραμματικά κάποιες παραμέτρους του Μνημονίου και η κρίση επ’ αυτών, δική σας.
-Η φορολογία του αγροτικού εισοδήματος από 13% διπλασιάζεται και πάει στο 26%.
- Η Προκαταβολή φόρου από 27,5% ανεβαίνει στο 100%.
-Οι επιδοτήσεις θα φορολογούνται χωρίς αφορολόγητο όριο.
-Τα Αγροτικά εφόδια από 13% ΦΠΑ ανεβαίνουν στο 23%.
-Το κόστος της Ενέργειας από το 13% ανεβαίνει στο 23%.
-Η ασφαλιστική εισφορά στον ΟΓΑ τριπλασιάζεται.
-Καταργείται η επιστροφή φόρου πετρελαίου.
Καταλαβαίνετε λοιπόν, τι τους ζητούν να πληρώσουν; Αμ’ αυτά, δεν είναι μέτρα, αλλά ‘’εκτελεστικό απόσπασμα’’.

Με 88 ευρώ τον μήνα
Μάλιστα. Αυτά προβλέπουν τα μέτρα για τους αγρότες και αν κάποιοι νομίζουν ότι οι Έλληνες αγρότες είναι μεγαλοτιμαριούχοι, ας πάνε να κοιταχθούν σε κάποιον ειδικό γιατρό, γιατί είναι βαθιά νυχτωμένοι έως και άσχετοι.
Όταν το 65% του αγροτικού πληθυσμού έχει εισόδημα κάτω από 5000 ευρώ, πως θα φορολογήσεις αυτούς τους ανθρώπους με 26%, που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσουν 1300 ευρώ συν άλλα 1300 προκαταβολή για τον επόμενο χρόνο, το σύνολο 2600; Και αν σ’ αυτό προσθέσετε και τον τριπλασιασμό της ασφαλιστικής τους εισφοράς, γύρω στα 1500 για την κατώτερη συνταξιοδοτική εισφορά, με τα 900 ευρώ που θα του απομείνουν, πως θα ζήσει μια αγροτική οικογένεια με 88 ευρώ τον μήνα;
Αλήθεια, αυτοί οι ...φωστήρες, που οι γνώσεις τους ως προς τα φυτά και τις ποικιλίες τους,  εξαντλούνται στις γαρδένιες στα μπουζούκια και στις γλαδιόλες για τις κηδείες, μπορούν να ζήσουν με 88 ευρώ τον μήνα; Ε; Για να μας πουν. Μπορούν;

Η ‘’ιερή αγελάδα’’
Ξέρετε πόσους και πόσες έχω ακούσει τι τελευταίες ημέρες να λένε πως θα σταματήσουν την ασφάλιση τους στον ΟΓΑ γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το τριπλασιασμένο ασφάλιστρο; Και βέβαια, μπορεί να μας πει κάποιος αρμόδιος, ποιός θα πληρώσει την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και την υποτυπώδη σύνταξη που κάποια στιγμή θα πρέπει να του δώσει η πολιτεία;
Αλήθεια, έχουν αντιληφθεί οι κυβερνώντες, ότι με την εξόντωση του αγρότη και του κτηνοτρόφου, εξοντώνουν την ίδια την καρδιά της Ελλάδος; Ποιός θα καλλιεργήσει και θα παράξει, όταν αυτοί που το κάνουν σήμερα, απομακρυνθούν και εγκαταλείψουν τις εκμεταλλεύσεις τους; Ο δημόσιος τομέας, που αν και αντιπαραγωγικός, είναι η ‘’ιερή αγελάδα’’, που ουδείς έχει το δικαίωμα να αγγίξει;

Από 20 διαφορετικούς στάβλους
Προσέξτε, μ’ αυτά που λέω, δεν εννοώ πως οι αγροτοκτηνοτρόφοι είναι όλοι τους αγιοπαίδια. Όπως σε κάθε επαγγελματική κατηγορία υπάρχουν κάτι ‘’λουλούδια’’, να τους χαιρετάς και μετά να χρειάζεται απολύμανση το χέρι σου. Όλοι μας, λίγο-πολύ, ξέρουμε τι έχει ‘’παιχθεί’’ εδώ και χρόνια με τις επιδοτήσεις. Όλοι ξέρουμε πως τα 50 πρόβατα όταν ερχόταν η ώρα της επιδότησης γινόντουσαν με ...θαυματουργό τρόπο 150. ‘Ολοι μας ξέρουμε πως οι τρεις τενεκέδες λάδι γινόντουσαν ...λαδοπέλαγος, όλοι μας ξέρουμε για τις αγελάδες που τις περιέφεραν από στάβλο σε στάβλο και ο γεωπόνος που πήγαινε σ’ ένα χωριό για να πιστοποιήσει το πόσες αγελάδες αγοράσθηκαν, πιστοποιούσε 20 φορές την ίδια αγελάδα, αφού την κακομοίρα την έτρωγε ο ...περίπατος, μιας κι έκανε πασαρέλα σε 20 διαφορετικούς στάβλους.

‘’Γράψτα στο χιόνι’’
Όλοι μας ξέρουμε πως έβγαιναν οι επιδοτήσεις του βαμβακιού, είτε με το κιλό, που ζύγιζαν και τις πέτρες μαζί για να πάρουν βάρος, είτε με το στρέμα, που ο ρυθμισμένος βαμβακοσπορέας φύτευε μια ρίζα βαμβάκι ανά 2 μέτρα...
Όλοι μας ξέρουμε τι απέγιναν στο συντριπτικό τους αριθμό οι επιδοτήσεις, τα προγράμματα και οι γεωργικές αναδιαρθρώσεις, που αντί να αλλάξουν ή να βελτιώσουν την παραγωγή, τα λεφτά αυτά, έγιναν 4Χ4, σπιταρόνες, ‘’σκυλάδικα’’, ‘’ρωσιδάδικα’’, Καγιέν και τζιπούρες που εσείς κι εγώ, μήτε που τις έχουμε ονειρευθεί.
Όλοι ξέρουμε πως τα δάνεια από την Αγροτική έγιναν ‘’θαλασσοδάνεια’’ και ...‘’γράψτα στο χιόνι’’.

Θα μετακυλήσει το κόστος
Και βέβαια, πρέπει να φορολογηθούν οι αγρότες και βέβαια πρέπει να ελεγχθούν ως προς τις επιδοτήσεις και τα προγράμματα. Δεν είναι δυνατόν να κτίζει ο Μήτρος ένα μαντρί με αποθήκες και η ιδία συμμετοχή του να μη βγαίνει από την τσέπη του, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά να καλύπτεται από τις υπερτιμολογήσεις. Οι οποίες για να περάσουν -για να είμαστε ξεκάθαροι- απαιτούν δημοσίους λειτουργούς κρετίνους, που δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή συνενόχους στην απάτη με το αζημίωτο, βέβαια...
Ναι, να φορολογηθούν οι αγρότες, γιατί όλοι πρέπει να δίνουμε γι’ αυτό το ρημαδο-κράτος. Αλλά να φορολογηθούν αναλογικά και δίκαια. Δεν είναι δυνατόν ο φίλος μου ο Μάκης ο Χαροκόπος με τα χίλια πλουτοφόρα στρέμματα στα Φάρσαλα, τόπο,  που έτσι και σε κυνηγήσει σκύλος δεν βρίσκεις πέτρα να του πετάξεις για να μη σου κόψει κάνα κομμάτι, να φορολογείται με το ίδιο ποσοστό που φορολογείται ο Γιώργης ο Τσώλης με τα 50 ‘’ψωρόγιδα’’ που βόσκουν στα Βαρδούσια, στη Βοστινίτσα της ορεινής Δωρίδας.
Ούτε μπορεί να έρχεται το κράτος και να λέει στον αγρότη: Ξέχασε το 13% ΦΠΑ στους σπόρους, τα λιπάσματα και στα φάρμακα, γιατί τώρα ανεβαίνουν στο 23% ή πως το κόστος της Ενέργειας θα πάει στο 23%, ούτε σου καταργώ την επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο που χρημσοποιείς για να καλλιεργήσεις, γιατί αν αντέξει και δεν παρατήσει ο αγρότης το αγροτιλίκι, θα μετακυλήσει το κόστος τους στο προϊόν, που θα φθάσει στα ύψη.

Μέχρι να στεγνώσει ο πάτος του...
Και δύο ακόμη πραγματάκια, σχετικά με το θέμα:
-Το πρώτο: Η μεταφορά της ψηφοφορίας στη Βουλή των μέτρων για τους αγρότες στον Αύγουστο, δείχνει ανάγλυφα το πόσο άδικα είναι, αφού κινδύνευαν να μην περάσουν λόγω του ότι οι βουλευτές της περιφέρειας γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνουν αυτά για τους ψηφοφόρους τους, που είναι ανάστατοι. Και αν η κυβέρνηση με την απόσυρση των μέτρων από την ψηφοφορία της Τετάρτης για τον Αύγουστο -που ‘ναι παχιές οι μύγες, λέω εγώ- προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο, η βαθύτερη επιδίωξή της –να ξέρετε-  είναι άλλη. Αυτή που λέει, ότι θα προσπαθήσει να ορίσει Θερινά Τμήματα στη Βουλή, ώστε να της δοθεί η δυνατότητα να επιλέξει εκείνους τους βουλευτές, που θα είναι πρόθυμοι να ψηφίσουν αυτό το τερατούργημα.
-Το δεύτερο: Αν στον ΣυΡιζΑ κάποιοι πιστεύουν πως στην Αντιπολίτευση έχουν βρει τα κιρίζια, που θα ψηφίζουν τους πιο σκληρούς Μημονιακού νόμους του Τσίπρα, αλλά αυτοί θα παριστάνουν τους αντιμνημονιακούς, μάλλον υπερεκτιμούν την ‘’εξυπνάδα’’ τους. Όοοχι κομαντάντε Αλέξη, όοοχι ‘’Κουγκίστα’’ και Ελληναρά Καμμένε. Εσείς είσαστε οι ακρογωνιαίοι λίθοι του 3ου Μνημονίου, εσείς φέρατε το ‘’πικρό ποτήρι’’ στους Έλληνες. Γι’ αυτό, θα το πιείτε μέχρι τελευταία σταγόνα, μέχρι να στεγνώσει ο πάτος του...

Μήπως μας στοίχισε λίγουλάκι ακριβά;
Κι επειδή από τα ΜΜΕ μαθαίνουμε ότι ο Τσίπρας αποτελεί ‘’εθνικό κεφάλαιο’’, πως οι Έλληνες τον εμπιστεύονται και πως οι ξένοι τον θεωρούν σπουδαίο ηγέτη, ο Λόης που δεν τσιμπάει σ’ αυτά, γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως στήνονται τα συγκεκριμένα ‘’σκηνικά’’, θα πει στους Έλληνες, εντάξει ρε παιδιά, το ξέρω πως είσαστε απευθείας απόγονοι των Λωτοφάγων, οπότε δεν είναι συνατόν να θυμόσαστε:
-Τα Μνημόνια που θα σκιζόντουσαν,
-Ούτε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης,
-Ούτε τους ζουρνάδες και τους πεντοζάληδες,
-Ούτε τα ‘’go home’’ στη Μέρκελ,
-Ούτε τα ‘’θ’ αλλάξουμε την Ευρώπη’’ και τις ‘’Συμμαχίες του νότου’’,
-Ούτε το ‘’δεν θα κάνουμε δημοψήφισμα’’,
-Ούτε, πως οι Έλληνες είναι ναυτικός λαός και θα αναζητήσουν νέες ‘’θάλασσες’’,
-Ούτε πως δεν θα κλείσουν οι τράπεζες,
Και άλλα τέτοια πολλά, που τα πήρε το πρώϊμο μελτέμι του Ιουλίου.
Θα τους πει όμως, πως η πολιτική του Τσίπρα, μόνο κατά τις τελευταίες 20 ημέρες, κόστισαν στην Ελλάδα περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ,  γι’ αυτό τα  53 δισ. ευρώ που ζητούσε η κυβέρνηση πριν από ένα μήνα, τώρα έγιναν 86 δισ!
Λοιπόν παιδιά, μήπως μας στοίχισε λίγουλάκι ακριβά το ‘’εθνικό κεφάλαιο’’, που οι Έλληνες εμπιστεύονται με κλειστά τα μάτια, αλλά εγώ θα εξακολουθώ να το αποκαλώ απλώς: Τσίπρα;


Υ.Γ: Είπε ο Γιάννης Δραγασάκης:
‘’Θα άξιζε ένα ‘’ευχαριστώ’’ στις ΗΠΑ
και τον πρόεδρο Ομπάμα,
που συνέβαλαν στο να αναδειχθεί
το ζήτημα του μη βιώσιμου χρέους ...’’
Και λέει –τώρα- ο Λόης:
‘’Εμπρός στο δρόμο
που χάραξε ο Σημίτης’’, σύντροφοι...

Με την ελπίδα πως ο καλός Θεός
θα σκεφτεί τα ...μπάνια του λαού
και δεν θα τους αφήσει
να μας κάνουν καμιά λαχτάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου