Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Η Ελλάδα Χωρίς Ηγεσία σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης


ΧΩΡΙΣ-ΗΓΕΣΙΑ--600X334

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Ακούσαμε με μεγάλη αμηχανία την χθεσινή προκήρυξη εκλογών από τον Πρωθυπουργό της Χώρας , αλλά και με αίσθημα μεγάλης ανησυχίας καθόσον η χώρα εδώ και μήνες είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όχι μόνο λόγω της πρόσφατης απειλής οικονομικής κατάρρευσης, που πλέον φαίνεται να απομακρύνεται προσωρινά έστω , αλλά κυρίως λόγω της ανεξέλεγκτης πορείας στο μεταναστευτικό.

Η χώρα ζει στιγμές μεγάλης κρίσης με την αθρόα είσοδο μεταναστευτικών ρευμάτων και απροσδιόριστα τεράστιου αριθμού μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.

Οι συνθήκες θυμίζουν εμπόλεμες ζώνες , η Χώρα τώρα είναι που χρειάζεται να κυβερνηθεί , αλλά δυστυχώς αυτή την κρίσιμη στιγμή πάλι οι πολιτικές σκοπιμότητες οδηγούν την χώρα σε νέες πιο δύσκολες περιπέτειες χωρίς ηγεσία.

Ήδη, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, βρίσκονται εγκλωβισμένοι περισσότεροι από 1.500 μετανάστες, αφού η αστυνομία της γειτονικής χώρας έχει σταματήσει να διοχετεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα τους πρόσφυγες, προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο σταθμός της Γευγελής.

Χθες, μάλιστα, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νότια και τα βόρεια σύνορα της χώρας λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, ενώ προτίθεται να εμπλέξει και της ένοπλες δυνάμεις της σε αυτό το σκοπό.

Την ίδια ώρα, έκρυθμη παραμένει η κατάσταση σε πολλά νησιά. Στην Κω, το αστυνομικό τμήμα βρέθηκε και χθες σε κατάσταση πολιορκίας από εκατοντάδες μετανάστες που ζητούσαν να ολοκληρωθεί η διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους, ενώ και αγανακτισμένοι κάτοικοι διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί.

Για το θέμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, τόνισε ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στην Ε.Ε.

Ασφυκτική είναι, όμως, και η κατάσταση στη Μυτιλήνη, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι περισσότεροι από 6.000 μετανάστες. Στο νησί βρέθηκε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος είχε συσκέψεις με τοπικούς φορείς για το μεταναστευτικό.

Εν τω μεταξύ, για δραματική κατάσταση στη Σάμο από τη συνεχή αύξηση μεταναστών στο νησί κάνει λόγο η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, με επιστολή που απέστειλε χθες προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο ζητά να παρέμβει προσωπικά για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Η κ. Καλογήρου τονίζει ότι πρέπει να αναζητηθούν επειγόντως λύσεις για την αποσυμφόρηση του νησιού και να ενισχυθούν άμεσα οι λιμενικές και αστυνομικές αρχές.

Την ίδια στιγμή έχει προκαλέσει σοκ η πρόθεση της Σλοβακίας να δέχεται στο έδαφος της μόνο χριστιανούς από τη Συρία, ενώ τα προβλήματα είναι έντονα και στον ευρωπαϊκό Βορρά.

Συγκεκριμένα, στη Γερμανία σημειώθηκαν χθες σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και την αστυνομία στην πόλη Σουχλ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και 17 τραυματισμοί, ενώ τεταμένη παραμένει και η κατάσταση στη Μάγχη, για την αντιμετώπιση των χιλιάδων προσφύγων που είναι συγκεντρωμένοι στην περιοχή του Καλέ.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η Ελλάδα επιλέγει να κάνει εκλογές. Θεωρούμε στο pentapostagma.gr , ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα βρεθούν πολιτικοί με ανάστημα να αποτρέψουν αυτή την επικίνδυνη πορεία.

Θα πρέπει να δημιουργηθεί με προτροπή του Προέδρου της Δημοκρατίας Διακομματική Κυβέρνηση που θα οδηγήσει την Χώρα στην κρίσιμη αυτή κατάσταση και όταν ομαλοποιηθούν τα πράγματα να σκεφτούμε τις όποιες εκλογές.

Η πολιτική αυτή τη στιγμή είναι αδιάφορη, η Πατρίδα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει Άμεσα να Κυβερνηθεί. Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου