Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Σκόπια και Βουλγαρία φυλάττουν τα σύνορά τους από τους μετανάστες που έρχονται από Ελλάδα

met
 Οι πρόσφυγες βρίσκονταi επίσ σειρά πολλών ημερών στη ουδέτερη ζώνη μεταξύ των συνόρων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, αναμένοντας την έγκριση των σκοπιανών αρχών προκειμένου να διέλθουν στην ενδοχώρα.
Oι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν βόμβες κρότου λάμψης, αλλά οι μετανάστες κατάφεραν να «σπάσουν» τον κλοιό και να περάσουν τα σύνορα.
Την Παρασκευή οι Σκοπιανοί στρατιωτικοί έριξαν δακρυγόνα και επιτέθηκαν με πλαστικές σφαίρες στους πρόσφυγες επιχειρώντας να «στεγανοποιήσουν» τα σύνορά τους με την Ελλάδα. Η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία πριν
από λίγα 24ωρα έκανε φιέστα με φόντο παιδιά μεταναστών για να διαφημίσει τη δημιουργία του χώρου υποδοχής στον Ελαιώνα ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει μερικές εκατοντάδες ανθρώπους, για την ανθρωπιστική κρίση στα ελληνοσκοπιανά σύνορα δήλωσε άγνοια και επικαλούμενη την παραίτηση της κυβέρνησης παρέπεμψε γενικόλογα σε άλλα... πιο αρμόδια υπουργεία. Ουδέν βρήκε να πει η κυρία Χριστοδουλόπουλου για την γκάφα ολκής κυβερνητικών στελεχών που σχεδόν ανακοίνωσαν ότι μετακινούν τους πρόσφυγες από τα νησιά με πλοίο στη Θεσσαλονίκη, απ' όπου άλλοι επιτήδειοι αναλαμβάνουν να τους προωθήσουν μέσω Σκοπίων σε δυτικές ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που προκάλεσε διπλωματικές και πολιτικές αντιδράσεις για την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.
Παράλληλα, ο ερχομός μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου πολλαπλασιάζονται. Κως, Λέρος, Λέσβος, Αγαθονήσι είναι μερικά από τα νησιά που «βουλιάζπυν» από πρόσφυγες που ζούσαν στην Συρία και ονειρεύονται να ξαναρχίσουν τη ζωή τους στην Γερμανία, τις σκανδιναβικές χώρες αλλά και την Αγγλία.
Από το πρωί ωστόσο ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα σύνορα με την Ελλάδα, στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Γευγελής και Ειδομένης μειώθηκε, καθώς λόγω της ισχυρής βροχής κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ επέτρεψαν σε μεγάλο αριθμό εγκλωβισμένων να περάσουν τη συνοριακή γραμμή.
Μάλιστα, από χθες το απόγευμα έως τώρα, η αστυνομία της ΠΓΔΜ έχει επιτρέψει, σταδιακά, την είσοδο στο έδαφος της χώρας σε πάνω από 1.000 πρόσφυγες που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη, στα σύνορα με την Ελλάδα.
Αυτή την ω΄ρα σ'υ,φωνα με πληροφορίες βρίσκονται στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής βρίσκονται περίπου 200 άτομα, που περιμένουν να επιβιβαστούν στο τρένο για το Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα με τη Σερβία, ενώ στην ουδέτερη ζώνη υπάρχουν ακόμη περίπου 1.500 μετανάστες, οι οποίοι ζητούν από τους αστυνομικούς της ΠΓΔΜ να τους επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα, χωρίς να καταγράφεται η χθεσινή ένταση.
Σε λίγο, ο αριθμός των προσφύγων που συρρέουν στην Ειδομένη και από εκεί στην ουδέτερη ζώνη εκτιμάται πως θα αυξηθεί καθώς αναμένεται να συνεχίσουν να καταφτάνουν λεωφορεία από τη Θεσσαλονίκη.
Στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας δίνουν το «παρόν» ξένες δημοσιογραφικές ομάδες, εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και μέλη διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου