Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Φαύλος κύκλος…Ξαναγεμίζει η Λέσβος, πάνω απο 10.000 οι λαθρομετανάστες στο νησί!

Αυξάνονται οι αφίξεις λαθρομεταναστών και προσφύγων από τα απέναντι Τουρκικά παράλια – Πάνω από 10.000 άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί !
Διανύουμε ίσως τις τελευταίες ημέρες καλοκαιρίας πριν μπει το φθινόπωρο και αλλάξει ο καιρός. Αυτό φαίνεται ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που καταφθάνουν καθημερινά στα ελληνικά παράλια από την Τουρκία.

Εντονότερο είναι το φαινόμενο στη Λέσβο όπου συρρέουν καθημερινά περισσότεροι από 2.500 ψυχές από την περιοχή Μπεχράμκαλε που βρίσκεται στον Αδραμυτινό κόλπο.

Οι κάτοικοι της πόλης ήδη έχουν αρχίσει να εκφράζουν τους φόβους τους ότι αυτό που έζησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν και στο νησί έφτασαν να βρίσκονται παγιδευμένοι 29.000 λαθρομετανάστες, μπορεί να επαναληφθεί σύντομα.

Είτε λόγω αυξημένων αφίξεων λαθρομεταναστών, είτε λόγω καθυστερημένων αναχωρήσεων των πλοίων της γραμμής αλλά και των έκτακτων δρομολογίων, στους δρόμους γύρω από το λιμάνι άρχισε πάλι να γίνεται το αδιαχώρητο.

Σ” αυτό οφείλεται και το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι επιλέγουν να μην μεταφερθούν ή να μην παραμείνουν στους καταυλισμούς του Καρά Τεπέ και του πρώην στρατοπέδου της Μόριας, αλλά μετακινούνται μετά την καταγραφή τους προς το λιμάνι της πόλης περιμένοντας να βγάλουν εισιτήριο και να φύγουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

Ο συνωστισμός όμως χιλιάδων ανθρώπων αρχίζει πάλι να δημιουργεί προβλήματα στην πόλη και γίνονται κινήσεις ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο του Αυγούστου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για σήμερα Παρασκευή έχει δρομολογηθεί να αναχωρήσουν περί τα 5.000 άτομα.

Το πρόβλημα μπορεί να ενταθεί ακόμη περισσότερο αν ισχύσει τελικά η πληροφορία ότι από σήμερα διακόπτεται η σίτιση των 10.000 μεταναστών και προσφύγων που κρατούνται ή φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Μόριας και στον Καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά – Τεπέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvosNews.gr, η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες catering που σιτίζουν τους μετανάστες, ότι με άνωθεν εντολή, κόβεται άμεσα η σίτιση των μεταναστών, που βρίσκονται εντός των κέντρων αυτών.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ενημερωθεί η αστυνομία που έχει τη διαχείριση και την ευθύνη της σίτισης των μεταναστών, αν θα υπάρξει κάποιος άλλος φορέας που θα αναλάβει το έργο της σίτισης τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε στους ιδιοκτήτες που σιτίζουν τους μετανάστες τους οφείλονται μέχρι τώρα περίπου 3.000.000 ευρώ.

veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου