Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Τραγικές εικόνες στην πλατεία Βικτωρίας. Λύσεις αναζητεί ο δήμος Αθηναίων

Τραγικές εικόνες στην πλατεία Βικτωρίας. Λύσεις αναζητεί ο δήμος Αθηναίων
Όλο και περισσότεροι λαθρομετανάστες συρρέουν καθημερινά στην πλατεία Βικτωρίας, στο κέντρο της Αθήνας. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εκεί είναι τραγική. Το ζήτημα απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους και κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδιασμού. «Σε όλο τον κόσμο μιλάνε για τη Συρία, αλλά κανείς δεν μιλάει για το Αφγανιστάν που είναι σε πόλεμο εδώ και 50 χρόνια. Δεν έχουμε νερό, δεν έχουμε ηλεκτρικό, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μόρφωσης. Όλοι αυτοί οι έφηβοι έχουν μεγαλώσει χωρίς να λάβουν εκπαίδευση», λέει ένας Αφγανός.
Πάνω από 1000 μετανάστες ζουν πάνω στην πλατεία. Καθημερινά δεκάδες πολίτες προσφέρουν ρούχα, παπούτσια και τρόφιμα.
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει πολλά προβλήματα, όπως και οι πολίτες. Δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα, είναι πολλοί οι μετανάστες. Κάνουμε ότι μπορούμε αλλά δεν είναι αρκετό. Νομίζω ότι υπάρχουν χώρες πολύ πλούσιες που μπορούν να βοηθήσουν», υποστηρίζει μία εθελοντής.
Προβληματισμένοι είναι και οι καταστηματάρχες της περιοχής, που ζήτησαν από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, οικονομική στήριξη από τον δήμο για τις ζημιές που υφίστανται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου