Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Το Μη Χείρον Βέλτιστον


Γράφει ο
Κώστας Δημ. Χρονόπουλος


 
Βαδίζουμε προς τις κάλπες έτσι, από ...... hobby, χαβαλέ, ή εθιμοτυπικά προκειμένου να επιτελέσουμε το "Δημοκρατικό 6μηνιαίο καθήκον μας" - τετραετούς, θεωρητικά διάρκειας - και να διαπιστώσουμε, μετεκλογικά, για μια ακόμη φορά, το ότι λάβαμε μέρος σε μια πρόωρη, άχρηστη και αχρείαστη διαδικασία.
Ακούμε, βλέπουμε, βομβαρδιζόμαστε κυριολεκτικά μέσω των ΜΜΕ από υποσχέσεις και μελλοντικά επιτεύγματα όπως:
- Πάταξη της φοροαποφυγής, των μεσαζόντων, των καρτέλ, του λαθρεμπορίου, της διαφθοροδιαπλοκής.
- Αντιμετώπιση της ανεργίας, προσέλκυση επενδύσεων
- Επανίδρυση του Κράτους με αλλαγές ριζικές σε Παιδεία, Υγεία, Μεταναστευτικό
(παρενθετικά, σχετικά με το - λαθρο - μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα:
Γιατί δεν έκαναν ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ όλοι οι Αρχηγοί σε ένα
ξενοδοχείο στον παραλιακό δρόμο της Μυτιλήνης, ώστε να παρακολουθούν - ταυτόχρονα - τα τεκταινόμενα στο Λιμάνι;
Ίσως τότε να κοκκίνιζαν - από ντροπή ή τον Ήλιο; - και να συνέρχονταν κάπως.
Γιατί δεν γίνεται να βιώνουμε, κυρίως οι νησιώτες, ως Χώρα  τέτοια δράματα: Ανθρώπινα/ Ανθρωπιστικά, αλλά και εθνικά επικίνδυνα για εμάς, και κάποιοι υπευθυνοανεύθυνοι να ασχολούνται προεκλογικά με αηδίες, σποτάκια,
δ ε κ α ρ ο λ ο γ ι κ ή ς  α ξ ί α ς  εξυπνακισμούς και γελοίες τηλεοπτικές, προσωπικές αντιπαραθέσεις!..... Ντροπή!).
Τι ζητούν τώρα από εμάς; Εκλογικό άλλοθι νομιμοποίησης (της ανικανότητας) τους;
Τόσο ποιά μικρόνοες είναι που δεν έχουν αντιληφθεί πως ο λαός -πλήν των: καθυστερημένων, Διαφθοροδιαπλεκόμενων, ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΚΩΝ και καιροσκόπων συμφεροντολόγων - τους πήρε χαμπάρι;
Είμαστε εξαρτημένοι, υπήκοοι ενός  χρεωκοπημένου προτεκτοράτου  όπου άλλοι αποφασίζουν και όχι οι δικοί μας κυβερνώντες. Το Σύνταγμα δεν ισχύει ουσιαστικά. Οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων μας δεν λαμβάνονται υπ'οψιν.
Οι ηγέτες μας / Κυβερνήτες επιτρέπεται να εκτελούν εντολές/ παραγγελίες !!!.....
Δεν κατέστρεψαν μόνον την Ελλάδα οι ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ (Σ.Σ με τα δικά μας βέβαια ποσοστά συνευθύνης) αλλά, συνακόλουθα, και τον ίδιο τον εαυτό τους.
Όποιοι και αν κυβερνούν ή κυβερνήσουν - και για όσο διάστημα θα είμαστε: Υποτελείς, αποικία χρέους δεν θα είναι Πρωθυπουργοί, Υπουργοί κ.ο.κ.
Απλοί  Δ ι α χ ε ι ρ ι σ τ έ ς,  Ε ν τ ο λ ο δ ό χ ο ι στυγνών ξένων εντολέων / δανειστών. Ορτινάτσες των μεγάλων αφεντικών !!!
Αυτό αποτελεί: Εθνική κατάντια, η οποία δεν ξεπερνιέται - ούτε ξεπλένεται - με ύφος αλαζονικό, αδιανόητες απειλές ή και εκβιασμούς, προς τους Εταίρους/ Δανειστές (!).
Ο, εκάστοτε, βασιλιάς θα είναι δυστυχώς  γυμνός, προς  τέρψη (ή χλεύη;) των ξένων!

   
  • Δεν γνωρίζω τι πρόκειται να συμβεί στις εκλογές (επιμένω όμως ότι δεν έχει νόημα η διεξαγωγή τους, αφού θα μπορούσαν να κάνουν προεκλογικά: τη συνεννόηση, σύμπραξη, που θα  υποχρεωθούν να πράξουν μετεκλογικά).
  • Απουσιάζουν συγκεκριμένα /συγκροτημένα /ρεαλιστικά προγράμματα κομμάτων.
  • Παρατηρείται έλλειμμα ειδικών, όπως: επιτυχημένων κομμωτών και κομμωτριών . Κάτι που θα στοιχίσει όταν θα έρθει (αν έρθει) η ώρα ρύθμισης, κουρέματος, επιμήκυνσης, τρίμιγκ, οντουλασιόν, μιζανπλί, εξτένσιον κ.ο.κ του χρέους. Πως θα αντιμετωπίσουμε τους πεπειραμένους/ καταξιωμένους δανειστές μας, χωρίς ειδικούς; Μόνο με ....... οικονομολόγους, Υπουργούς ή Πρωθυπουργούς;
  • Προβληματίζομαι αν θα πρέπει: Να ψηφίσω, να ρίξω άκυρο να απέχω, να πάω για μπάνιο ή για ψάρεμα.
  • Δεν έχω το δικαίωμα - σεβόμενος την προσωπικότητα σας- να υπαινιχθώ ή να σας κάνω άμεσες υποδείξεις, σχετικά με το ποιόν να ψηφίσετε.
Άραγε θα  "κομίσω Γλαύκα εις Αθήνας" αν συστήσω (σε όσους φυσικά λάβουν μέρος στην ΕΚΛΟΓΟΠΑΝΗΓΥΡΗ) να επιλέξουν το "Μη χείρον βέλτιστον"; (Μια και το - αντικειμενικά αυθεντικό  - "βέλτιστον" φρόντισαν - εδώ και δεκαετίες - να μας το στερήσουν οι πολιτικοί μας οι οποίοι όμως επιμένουν, πεισματικά, να μας ..... ξανασώσουν και πάλι.
Εμφανίζονται ως ....βελτιωμένοι μπαρμπέρηδες, που έμαθαν τελικά την τέχνη στου  ιθαγενή κασσίδι το κεφάλι!).
   
ΥΓ (Περιπαικτικά και αυτοσαρκαστικά):
"Μας εύχομαι τα βέλτιστα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου