Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνδυνος να καταρρεύσει η Ελλάδα

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της KPMG, Μπιλ Ρόμπινσον τονίζει ότι πρώτη προτεραιότητα του βρετανικού City είναι τα εμπλεκόμενα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, πράγμα που θα είναι εξαιρετικά κοστοβόρο για την ΕΚΤ.
Σωτήριο το ευρώ για τη χώρα μας, μιας που λόγω αυτού η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει παρέλθει και έτσι η Ελλάδα να μην θυμίζει κάτι από Λατινική Αμερική, υποτιμώντας το νόμισμα της. Τα capital controls είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι αυτή η λύση δεν ήταν διαθέσιμη.
Η πραγματική οικονομία όμως δεν θα αντέξει άλλο να λειτουργεί με αυτά τα μέτρα γιατί ήδη πλήττεται από βαθιά ύφεση και τα πράματα αναμένονται να γίνουν πολύ χειρότερα εάν η χώρα
συνεχίσει με αυτά.
Υπάρχει η πιθανότητα οι καταθέσεις να θυσιαστούν στο βωμό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και δικαίως οι Έλληνες ανησυχούν για τα χρήματα τους.
«Δυστυχώς, το φάντασμα του Grexit είναι δύσκολο να ξορκιστεί. Αν δεν υπάρξει αυτή η εμπιστοσύνη, τότε οι Έλληνες θα συνεχίζουν να βγάζουν τα χρήματά τους εκτός των ελληνικών τραπεζών, άρα τα capital controls θα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν για κάμποσο καιρό ακόμη. Μόνο που αυτό σημαίνει ότι θα συνεχιστεί και η ζημιά που προκαλείται στην ελληνική οικονομία. Οι συνέπειες όλων αυτών μπορεί να είναι ολέθριες». Τονίζει χαρακτηριστικά ο Ρόμπινσον
Κρίση ρευστότητας αντιμετωπίζουν τη δεδομένη στιγμή οι ελληνικές τράπεζες και αν οι έλεγχοι κεφαλαίων συνεχίσουν οι επιχειρήσεις θα καταρρεύσουν. Η κρίση ρευστότητας θα μετατραπεί σε κρίση αφερεγγυότητας γιατί τα δάνεια των επιχειρήσεων αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των στοιχείων ενεργητικού του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Μια μεγάλη βοήθεια προς τις ελληνικές τράπεζες πρέπει να προσφέρει η ΕΚΤ και να αρθούν οι απαγορεύσεις στην κίνηση κεφαλαίων, μόνο έτσι, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, θα μπορούσε η εμπιστοσύνη στις τράπεζες να αποκατασταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου