Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Σοκ στην Πάτρα: Κοριτσάκι δεν πήγαινε στο νηπιαγωγείο επειδή δεν είχε να φάει
Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει η φτώχεια στην Πάτρα στην οποία βυθίζονται καθημερινά όλο και περισσότερες οικογένειες που αδυνατούν να εξασφαλίζουν τα προς το ζην. Γροθιά στο στομάχι αποτελεί η συγκλονιστική περίπτωση ενός μικρού κοριτσιού στην αχαϊκή πρωτεύουσα, που την περασμένη εβδομάδα δεν προσήλθε καθόλου στο νηπιαγωγείο της Πάτρας επειδή η μητέρα του δεν είχε να βάλει τρόφιμα, μέσα στο κουτάκι του, για πρωινό…
Ήδη, στα σχολεία ξεκίνησαν τα αιτήματα για μαθητές χωρίς τη δυνατότητα βασικής διατροφής. Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή μέσα στο Οκτώβριο, για δεύτερη σχολική περίοδο, της πρωτοβουλίας του Δήμου που με δικούς του πόρους χορηγεί δεκατιανό σε νηστικά παιδιά, τα οποία παρακολουθούν τα μαθήματά τους με άδειο στομάχι.
Οι αιτήσεις στους αρμόδιους φορείς της πόλης για σίτιση αυξάνονται συνεχώς, με την καινούργια καταγραφή των απόρων να ξεκινά από χθες, μαζί με τη νέα διανομή τροφίμων, οπότε από την ερχόμενη εβδομάδα ο κοινωνικός τομέας του Δήμου θα είναι σε θέση να γνωρίζει με ακρίβεια τον δραματικό αριθμό των άπορων νοικοκυριών που χρήζουν βοήθειας.
Σε καθημερινή βάση καταγράφονται περιπτώσεις άστεγων οικογενειών που κοιμούνται σε παράγκες, χαρτόκουτα ή και οχήματα, όπως και μεμονωμένων ατόμων που δεν τους έχει μείνει τίποτα και ζουν σε συνθήκες πλήρους εξαθλίωσης.
Η Πάτρα από πέρυσι το χειμώνα περιμένει την εφαρμογή του προγράμματος στέγασης, με τους πρώτους 25 αστέγους που έχουν επιλεγεί να τελούν εν αναμονή, μέσα στο φθινόπωρο, για να λυθεί προσωρινά το πρόβλημά τους.
Παράλληλα μέσα στο 2016, η Δημοτική αρχή θα επιχειρήσει την μετατροπή ακινήτου που κληρονόμησε σε στέγη αστέγων, διότι οι άστεγοι στην πόλη δεν είναι μόνο 25 αλλά εκατοντάδες.
Οι κοινωνικές δομές από την πλευρά τους προσπαθούν, αλλά με μειωμένα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ κατά 470.000 ευρώ δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν.

«Δυστυχώς πολύ σύντομα θα απευθυνθούμε και πάλι με εκκλήσεις μας στους δημότες για να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους», ανέφερε σε δραματικούς τόνους ο πρόεδρος του κοινωνικού τομέα Δήμου Πάτρας, κ. Θεόδωρος Τουλγαρίδης.
Εκτίναξη των αιτήσεων στους Γιατρούς του Κόσμου
Στο μεταξύ, ολοένα και αυξάνονται οι Πατρινές οικογένειες που απευθύνονται στους Γιατρούς του Κόσμου και στο Ανοικτό Πολυϊατρείο της οδού Καποδιστρίου.
Το ιατρείο που αρχικά είχε στηθεί για να βοηθά και να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, έχει φτάσει πλέον με την οικονομική και την κοινωνική κρίση να στηρίζει νοικοκυριά που δεν έχουν την δυνατότητα να παρέχουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα εμβόλια, φάρμακα και τρόφιμα.
Κι ενώ έχουν μειωθεί αισθητά οι μετανάστες που προστρέχουν εκεί αναζητώντας βοήθεια, αντιθέτως έχει εκτιναχθεί ο αριθμός των ντόπιων οικογενειών με παιδιά που ζητούν την στήριξη των Γιατρών του Κόσμου, από φάρμακα και εμβόλια έως τρόφιμα και ρούχα.
Ειδικότερα, από την μέρα που ξεκίνησαν τα σχολεία, με τα παιδιά να είναι αναγκασμένα να πηγαίνουν για μάθημα, ο αριθμός αυτός έγινε ακόμα μεγαλύτερος. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν γονείς ανασφάλιστοι που δεν έχουν τα χρήματα ούτε και για τα εμβόλια των παιδιών τους.
Το μόνο θετικό είναι ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους της πόλης, που προσφέρουν ό,τι και όποτε μπορούν από το υστέρημά τους για να βοηθήσουν τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες τους.
Τρόφιμα και σχολικά στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες
Σε μια ακόμη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε άπορες οικογένειες της Πάτρας προχώρησε πρόσφατα η ομάδα εθελοντών «Φωτεινό Αστέρι».
Μερικά από τα είδη που μοιράστηκαν ήταν κρέας, ψάρια, λαχανικά, γάλα, ζυμαρικά πάνες, κρέμες κ.α καθώς και σχολικά είδη.
Τα μέλη της οργάνωσης ευχαρίστησαν τους συμπολίτες τους και τα καταστήματα της περιοχής για την πολύτιμη προσφορά τους.
Το «Φωτεινό Αστέρι» είναι εθελοντική οργάνωση που στόχο έχει την υποστήριξη άπορων οικογενειών με παιδιά έως 16 ετών. Στα γραφεία του καταφθάνουν καθημερινά δεκάδες νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου