Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα


kataΟι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, όπως ο ιδεασμός, η απόπειρα αυτοκτονίας και η αυτοκτονία, αποτελούν μείζον ψυχοκοινωνικό πρόβλημα, σύνθετο και πολύπλοκο που πήρε στις ημέρες μας διαστάσεις λόγω της κοινωνικοοικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας. Περισσότερο από 30% με πολλαπλάσιες τις ανεπιτυχείς απόπειρες αυτοκτονίας -που αποτελούν όμως ομάδα υψηλού κινδύνου για προσεχή αυτοκτονία- παρουσίασε σήμερα η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία
Οι λόγοι είναι πολλοί, βασικός υπαίτιος όμως φαίνεται πως είναι η ανεργία που ξεπερνά το 25%. Οι άνθρωποι αισθάνονται μόνοι, αβοήθητοι με μοναδική "συντροφια" τις υποχρεώσεις τους. Η φτώχια απειλεί το 1/3 του ενεργού πληθυσμού, το πρόβλημα

παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις τονίζουν οι επιστήμονες.
Η λύση είναι η καταπολέμηση της φτώχειας, οι εστιασμένες παρεμβάσεις σε άτομα με ψυχικές διαταραχές και η οργάνωση εξειδικευμένων υπηρεσιών για άτομα με αυτοκαταστροφικές τάσεις και ενέργειες στα γενικά νοσοκομεία.
Η ενημέρωση αποτελεί πρόληψη, μάθε τα συμπτώματα της κατάθλιψης ώστε να είσαι σε θέση να τα διακρίνεις σε εσένα η σε κάποιον στον περίγυρο σου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου