Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Βρέθηκε τεράστια ποσότητα του ορυκτού ολιβίνη στην Χαλκιδική

Είναι γνωστό πως η Ελλάδα είναι ευλογημένος τόπος, καθώς σε όλη την επικράτεια της ελληνικής γης, μπορεί κανείς να βρει σχεδόν τα πάντα και μάλιστα σε υψηλή ποιότητα. Άλλη μια απόδειξη αποτελούν οι ενδείξεις ενός μεγάλου ο κοιτάσματος του ορυκτού ολιβίνη στη Βάβδο της Χαλκιδικής. Η ολιβίνη αποτελεί βιομηχανικό ορυκτό το οποίο χρησιμοποιείται ως πυρίμαχο υλικό. Συγκεκριμένα μπορεί να αντέξει ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και γι αυτό τον λόγο χρησιμοποιείται στην κατασκευή βασικών πυρίμαχων υλικών μέτριας προς υψηλής αντοχής.
Πιο αναλυτικά η ολιβίνη δημιουργείται από την ισόμορφη παράμιξη των ορυκτών φορστερίτη (Mg2SiO4) και Φαϋαλίτη (Fe+22SiO4), ενώ το όνομά του προέρχεται από το χαρακτηριστικό ελαιοπράσινο (olive-green) χρώμα του.
Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχει μια ιδιαίτερη ποικιλία του ορυκτού, η οποία χαρακτηρίζεται ως ημιπολύτιμος λίθος και φέρει το όνομα περίδοτο (peridote). Η ποιότητα του πετρώματος μετράται σε συνάρτηση με την περιεκτικότητά του σε σίδηρο, με <15 font="">
Τέλος η ύπαρξη το πετρώματος έχει παρατηρηθεί στη Σελήνη, στον Άρη και γενικά σε πλανήτες και μετεωρίτες, ενώ θεωρείται βασικό πέτρωμα σε πλανήτες παρόμοιας σύστασης με αυτή της Γης.
Τα γενικά χαρακτηριστικά του ορυκτού είναι τα ακόλουθα: 
Κατηγορία Νησοπυριτικά. Ομάδα ολιβίνη
Χημικός τύπος (Mg,Fe+2)2SiO4
Ορυκτολογικά χαρακτηριστικά
Πυκνότητα 3,3 - 4,4 gr/cm3 (αναλόγως σύστασης)
Χρώμα Ελαιοπράσινο, ανοικτό έως βαθύ πράσινο, γκρίζο, καστανέρυθρο
Σύστημα κρυστάλλωσης Ρομβικό
Κρύσταλλοι Βραχυπρισματικοί
Υφή Κοκκώδης, προσομοιάζει με της ζάχαρης
Διδυμία -
Σκληρότητα 6,5 - 7
Σχισμός Ασαφής
Θραύση Ακανόνιστη
Λάμψη Υαλώδης
Γραμμή κόνεως Λευκή
Πλεοχρωισμός Ασθενής, x, y = Λευκός, z = πορτοκαλί
Διαφάνεια Διαφανής έως ημιδιαφανής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου