Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ολάντ: Όποιος αγαπάει την Ελλάδα επενδύει και στην Ελλάδα. Όπως η Ζήμενς π.χ. ε;

http://www.skai.gr/files/temp//FA946FCD9C926A6F4186769C8A8CE482.jpg

Σε θερμό κλίμα υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Φρανσουά Ολάντ. Ο γάλλος Πρόεδρος τόνισε μεταξύ άλλων πως «όποιος αγαπά την Ελλάδα, επενδύσει και στην Ελλάδα» ενώ σημείωσε πως «οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος πρέπει να εκκινήσουν άμεσα»....

Αναλυτικότερα, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Φρανσουά Ολάντ ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε: «Σας ευχαριστώ πολύ κύριε πρόεδρε για την τιμή που μας κάνετε με την παρουσία σας στη χώρα μας.
Σας υποδεχόμαστε εκ μέρους του ελληνικού λαού σαν έναν μεγάλο ηγέτη και επικεφαλής ενός μεγάλου έθνους. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για ότι έχετε πράξει όλο τον τελευταίο καιρό και όχι μόνο υπέρ της Ελλάδας και θέλω να σας διαβεβαιώσω πως οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας είναι και ιδιαίτερες και ξεχωριστές».
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε: «Θεωρήσαμε και θεωρούμε πάντοτε τη Γαλλία ως θεμελίωση του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος και της ευρωπαϊκού πολιτισμού και με αυτό ως δεδομένο στη συνέχεια θα ήθελα να επισημάνω κάποια σημεία για τα οποία θα ήθελα να συζητήσουμε στη συνέχεια.
Αρχικά θέλω να επισημάνω πως θα εργαστούμε με όλους τους εταίρους της Ευρώπης για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την πολιτική της Ευρώπης ώστε να στραφεί στον άνθρωπο. Θεμέλιο είναι ο άνθρωπος και όχι η οικονομία. Η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της αλλά στο μέλλον θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές αναφορικά με τη βιωσιμότητα του χρέους πάντοτε με σεβασμό στους κανόνες.
Το δεύτερο ζήτημα αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος. Μόνο όσοι δεν γνωρίζουν τι έχει προσφέρει η χώρα μας στο ζήτημα αυτό μπορούν να έχουν αιτιάσεις αναφορικά με τη στάση της. Το ζήτημα πρέπει να λυθεί σε διπλή βάση. Αρχικά να φυλαχτούν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από την άλλη πλευρά οφείλουμε να προστατεύσουμε τον άνθρωπο καθώς είναι σαφές πως οι πρόσφυγες είναι πρωτίστως άνθρωποι και οφείλουμε να συμπεριφερθούμε με τον ανάλογο ευρωπαϊκό πολιτισμό. Επιπλέον εάν δεν σταματήσει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και στη Συρία το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί. Πρέπει και μπορεί η Γαλλία με το κύρος και την ισχύ της να προωθήσει μία οριστική λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Τέλος αναφορικά με το Κυπριακό θα ήθελα να σας αναφέρω πως κανείς στην ΕΕ δεν μπορεί άλλο να ανεχθεί την κατοχή στην Κύπρο. Θα πρέπει να βρεθεί μία λύση που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο αυτόνομα όσο και στους κόλπους της ΕΕ».
Ολάντ : Τι θα ήταν η Γαλλία χωρίς της Ελλάδα και η Ελλάδα χωρίς τη Γαλλία
Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε: «Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση η οποία είχε έρθει αμέσως μετά την εκλογή σας, αλλά ο χρόνος που επέλεξα να σας επισκεφθώ, ήταν σημαντικός για όλη την Ευρώπη. Θα ήθελα επίσης να σας συγχαρώ και να χαιρετίσω τον ρόλο που έχετε διαδραματίσει στη δύσκολη περίοδο που πέρασε τόσο η χώρα όσο και η ίδια η Ευρώπη.
Τι θα ήταν άλλωστε η Γαλλία χωρίς της Ελλάδα και η Ελλάδα χωρίς τη Γαλλία. Η Γαλλία υπήρξε πάντοτε υποστηρικτής και σύμμαχος της χώρας σας. Είναι σαφές πως κι εμείς επιθυμούμε η χώρα σας να προχωρήσει με γνώμονα τις δεσμεύσεις αλλά θα πρέπει όντως να πείσουμε από κοινού και την υπόλοιπη Ευρώπη πως έχει έρθει η ώρα αλλαγών στη γενικότερη στάση και πολιτική μας.
Γνωρίζουμε όλες τις προσπάθειες και τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός. Θα χρειαστούν φυσικά και άλλες προσπάθειες αλλά είναι σαφές πως οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος πρέπει άμεσα να εκκινήσουν.
Η επίσκεψή μου σήμερα έχει και έναν άλλο σκοπό, να δείξουμε πως η Γαλλία είναι εδώ για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις στη χώρα σας. Είμαι λοιπόν επικεφαλής σήμερα μίας αντιπροσωπείας επιχειρηματιών και παραγόντων και φέρνω το μήνυμα πως όποιος αγαπά την Ελλάδα επενδύει και στην Ελλάδα.
Αναφορικά με το μεταναστευτικό θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πως βοηθώντας την Ελλάδα βοηθάμε την ίδια την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι τα σύνορα της Ευρώπης και οφείλουμε να τα προστατεύσουμε ουσιαστικά. είναι γεγονός πως η αιτία της μετανάστευσης είναι ο πόλεμος που μαίνεται τα τελευταία τουλάχιστον 4 χρόνια και αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο όντως η Ευρώπη οφείλει να βρεθεί πολιτική λύση. η η λύση δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική. Πρέπει όμως να καταπολεμήσουμε και την τρομοκρατία του ISIS η οποία κάθε άλλο παρά μικρό πρόβλημα είναι.
Αναφορικά με το κυπριακό το οποίο θίξατε, πρόκειται για ακόμη ένα ευρωπαϊκό θέμα την οποία όλη πρέπει να στηρίξουμε έμπρακτα και βεβαίως είμαι ενήμερος για όλες τις πρωτοβουλίες της Κυπριακές πρωτοβουλίες τις οποίες θα στηρίξουμε και θα ενισχύσουμε» κατέληξε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου