Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Γιούνκερ: "Ο Τσίπρας ήξερε από την αρχή ότι θα αθετήσει τις υποσχέσεις του στους Έλληνες"

Το άγνωστο παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης αποκαλύπτουν οι Γιούνκερ, Μοσκοβισί και Σόιμπλεστο ντοκιμαντέρ του καναλιού ARTE για την Ελλάδα.

«Από την πρώτη ημέρα ο διαισθανόταν ο Τσίπρας ότι σε πολλά σημεία θα έπρεπε να κάνει το αντίθετο από αυτά που είχε υποσχεθεί στους Έλληνες ψηφοφόρους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος αναφερόμενος στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα λέει «Δεν θα πω ότι ήταν ερασιτέχνες, αλλά δεν ήταν πολύ επαγγελματίες».
Στη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναφέρεται ο κ. Μοσκοβισί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο υπουργός Άμυνας δεν είναι ένας πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αρχηγός κόμματος της ακροδεξιάς που συμμάχησε με τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ υποστηρίζει ότι «όσοι απαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διεφθαρμένοι, αλλά ούτε και επαναστάτες».

Όσον αφορά στο δημοψήφισμα, ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει: «Όταν ο Τσίπρας ανακοίνωσε μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι θα υπέβαλε το πρόγραμμα βοήθειας σε ένα δημοψήφισμα και πως θα ήταν υπέρ του «όχι» ήμασταν όλοι πολύ αποπροσανατολισμένοι».

Από την πλευρά του, ο κ. Μοσκοβισί λέει στο ίδιο ντοκιμαντέρ: «αυτό που με εξέπληξε ήταν η αντίδραση του Γιούνκερ. Το έζησε σαν μια προσωπική προδοσία», ενώ ο κ. Γιούνκερ επισημαίνει:«Αναρωτιόμουν κάποιες φορές, αλλά όχι πραγματικά, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν μια κυβέρνηση κυνική. Είναι ένα εξαιρετικό κατόρθωμα το ότι, από τη μία, οι Έλληνες, με φόντο μια αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα, απέρριψαν ένα κείμενο κι έναν μήνα μετά η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε ένα κειμενο πολύ πιο σκληρό από εκείνο που απέρριψε ο ελληνικός λαός. Είναι πραγματικμό κατόρθωμα».

Η…καλύτερη λύση για την Ελλάδα

Πάντως, από την πλευρά του κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι «για την Ελλάδα η καλύτερη λύση θα ήταν να βγει από το ευρώ για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να επανέλθει, αφού θα έχει βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου