Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΤΡΙΧΑ ΤΡΙΧΙΑ

neadhm
 Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α. Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.

Είναι και πάλι οργισμένοι οι Έλληνες, όπως παρατηρώ, της απ’ εδώ πολιτικής πλευράς, όχι διότι ακυρώθηκαν οι εκλογές, αλλά διότι τέσσερις Υποψήφιοι Πρόεδροι, αντί να πούνε το πρόγραμμά τους, που δεν θα πρέπει να έχει μεταξύ των σοβαρές διαφορές, καθ’ όσον ανήκουν στο αυτό κομματικό χώρο με τις αυτές αρχές και αξίες που πρεσβεύει το κόμμα, αυτοί αντιπαρατίθενται μεταξύ των προσπαθώντας να μειώσει ο ένας τον άλλο. 
Όταν λοιπόν τελειώσει η διαδικασία, πώς αυτοί θα συνεργασθούν στον αυτό πολιτικό χώρο; Άρα! θα υπάρχει υποκρισία και όχι δεσμός μεταξύ των που απορρέει από τις κοινές αρχές και αξίες, που το κόμμα τους πρεσβεύει και που θα πρέπει να υπηρετούν. 
Επίσης! είναι μια εβδομάδα όλα τα Μ.Μ.Ε. ασχολούνται με τις Προεδρικές Εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, όπου ζητούν διάφοροι φανφαρολόγοι τις παραιτήσεις στελεχών, τις παραιτήσεις από τα διάφορα καθήκοντα στο κόμμα και όχι μόνο, των Υποψηφίων
Προέδρων, την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων κ.λπ. Όλα αυτά είναι απαράδεκτα για μια ιστορική παράταξη, διότι απλά λείπει, κατά την γνώμη μας ο κοινός νους.
Οι Αρμόδιοι, απ’ ότι γνωρίζω, για την διεξαγωγή των εκλογών, λόγω ελλείψεως χρημάτων επέλεξαν εταιρεία με την μικρότερη προσφορά, τι το φυσικότερο. Η Εταιρεία αυτή προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν ξέρω, βάσει νόμων την ευθύνη της εταιρείας αυτής. 
Εκεί λοιπόν το θέμα κλείνει και επειδή η Νέα Δημοκρατία δεν είχε εναλλακτική λύση, φυσικό ήταν ν’ ακυρωθούν οι Εκλογές. Γιατί λοιπόν τόσος πόνος και σπαραγμός; Και! μάλιστα σε μια περίοδο που η ολιγοστή αυτή Κυβέρνηση πλέουσα στα κύματα χωρίς προορισμό και χωρίς ικανότητες και δυνατότητες επίλυσης των τεράστιων της Ελλάδος προβλημάτων, χρειάζεται ικανή αντιπολίτευση και ειλικρινή συνεργασία και προπαντός σύμπνοια στα σοβαρά Εθνικά θέματα της Ελλάδος.
Επειδή πιστεύω ότι, τα Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και πάλι δεν διδάχθηκαν τίποτε και επειδή οι ημέρες είναι κρίσιμες και θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία αντάξια των περιστάσεων και της ιστορίας της και μαζί με τις άλλες αμιγώς φιλοευρωπαϊκές Δυνάμεις, να ορθώσει τον λόγο της λογικής, για να σωθεί η Ελλάδα και να πάρει πάλι την θέση που της αξίζει, επισημαίνω και θέτω υπ’ όψιν των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, προς προβληματισμό και εκτίμηση των παρακάτω αναφερομένων:
ΠΡΩΤΟΝ: Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι το πιο ανοργάνωτο κόμμα της Ελλάδος. Έχουν διαλυθεί όλες οι τοπικές και μάλιστα στις τελευταίες εκλογές δεν υπήρχαν σε πολλά εκλογικά κέντρα, ούτε εκπρόσωποί της. Όταν δεν μπορούμε να οργανώσουμε το κόμμα, πώς θα μπορέσουμε να επανοργανώσουμε το Κράτος, που η λαίλαπα των προοδευτικών και οι συνεχείς επί τα χείρω μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, έφεραν τα επάνω κάτω;
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Είναι μεγάλο λάθος, ο τρόπος επιλογής Προέδρου. Θα έπρεπε να υπάρχουν, επιλεγέντες εκπρόσωποι του Κόμματος σ’ όλη την Επικράτεια με ονομαστικές καταστάσεις. Αυτοί θα ψηφίζουν ή με γενική συγκέντρωση στην Αθήνα ή κατά επαρχίες και τ’ αποτελέσματα θ’ αποστέλλονται στην επιτροπή του Κόμματος, που θα κοινοποιήσει το όνομα του νέου Προέδρου. Οι λεπτομέρειες θα καθορίζονται από τους ειδικούς και τίποτε άλλο. Εργασία που πρέπει να γίνει, έστω και τώρα, τάχιστα.
ΤΡΙΤΟΝ: Ο χρόνος εκλογής προέδρου πρέπει να είναι ελάχιστος. Η μεγάλη χρονική διάρκεια, έδειξε και ένα άλλο αδύνατο σημείο του κόμματος. Εκτεταμένη χρονική περίοδος, ονομασθείσα κακώς και προεκλογική, παρουσίασε ανάγλυφα την έλλειψη συνοχής και εκτίμησης μεταξύ των υποψηφίων, λες και δεν ήσαν του ιδίου Κόμματος. Άλλος λίγο άλλος πολύ η συμπεριφορά των Υποψηφίων ήτο απαράδεκτη και θέτει πολλά ερωτηματικά, για την μελλοντική αυτών ανάγκη ειλικρινούς συνεργασίας.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Οι πρώην Πρωθυπουργοί, είναι απαράδεκτο να παίρνουν θέση, υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Ο ρόλος των πρέπει να είναι συναινετικός, συμβουλευτικός και προ παντός δια των λόγων των, να συμβάλλουν στην σύμπνοια και την σταθερή πατριωτική πορεία του κόμματος. Το αυτό ασφαλώς ισχύει, ακόμη και για τους βουλευτές του κόμματος. Κάθε άλλη συμπεριφορά βλάπτει την πολιτική παράταξη, στεναχωρεί και εν πολλοίς εξοργίζει, τους οπαδούς που πιστεύουν στις αρχές και αξίες, που το κόμμα αυτό είναι ταγμένο να υπηρετεί.
ΠΕΜΠΤΟΝ: Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει αποπροσανατολιστεί από τη βάση του και από τις αρχές και αξίες που πιστεύουν, σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων οπαδών του. Αυτό έγινε διότι επηρεάσθηκε αδικαιολόγητα από την περίοδο της Σοσιαλιστρικής εποχής, και από την προοδευτική αριστερόστροφη καταστροφική για την χώρα μας νομενκλατούρα, που ήταν κατά καιρούς και της μόδας. Θα πρέπει λοιπόν, τα στελέχη όχι μόνο τις παραμονές των εκλογών να ομιλούν προς τους ψηφοφόρους των, δώρο άδωρο, αλλά κατά τακτά χρονικά διαστήματα να επισκέπτονται την περιφέρειά των, να ενημερώνουν την βάση, ν’ ανταλλάσουν απόψεις, ν’ ακούν την γνώμη των[ποτέ δεν τα ξέρουμε όλα], για να είναι ενήμεροι, ποια είναι η βάση των Ελλήνων οπαδών του κόμματος που υπηρετούν. Τέλος! τα προβλήματα της Ελλάδος τρέχουν, είναι άμεσα και επικίνδυνα (εθνικά, αμύνης, ασφάλειας, παιδείας, μεταναστευτικό και επιβιώσεως του γένους), στις δύσκολες αυτές εποχές, δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται η Νέα Δημοκρατία να μην συμμετέχει συνεχώς ενεργά και να μην παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτά, γιατί αυτό απαιτεί η φωνή της Πατρίδος.
Σκεφθείτε πολιτικοί άνδρες την ευθύνη σας και τον ρόλο σας για την διάσωση της ιστορικής Πατρίδας μας, όταν ο ΣΩΜΕΣΕΤ ΜΩΜΕ να λέει: «Υπερασπιστείτε την Ελλάδα, το έθνος στο οποίο οφείλουμε τα φώτα μας, τις τέχνες μας και τις επιστήμες μας. Η Ελλάς είναι φως…». Και! όταν ο ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΙΝΤΕΛ να λέει: «…Το Ελληνικό τοπίο αποτελεί την ωραιότερη παρηγοριά για τον Άνθρωπο που θρηνεί τον χαμένο του παραδείσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου