Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Είσαι αριστερός όπως σε βλέπω ..ή όπως με βλέπεις;

 left
Έχουν πλέον περάσει πάνω από δύο μήνες από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και σχημάτισε κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ. Kαι έχουν περάσει πολλές μα πολλές  μέρες από το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα έφερνε ανακούφιση στα χειμαζόμενα λαϊκά και μεσαία φτωχότερα κοινωνικά στρώματα. Στο διάστημα αυτό δεν έχει ακόμη υλοποιήσει καμιά από τις υποσχέσεις του με εξαίρεση το Νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις που όμως, δεν φέρνει λεφτά στους πολίτες..αλλά έσοδα στο Κράτος για να πληρώνει τους δανειστές.
Παράλληλα τους τελευταίους μήνες σημειώνεται μια δραματική επιδείνωση της σοβαρής υλικής στέρησης στα ελληνικά νοικοκυριά που στερούνται επαρκή σίτιση, θέρμανση, τηλέφωνο, ή αδυνατούν να εξυπηρετήσουν υποθήκες, ενοίκια, λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα της κοινωνίας αλλά και των αριθμών που είναι αμείλικτοι.
Όλα αυτά γίνονται όσο η Ελλάδα ακολουθεί την πολιτική του «χρωστάω πληρώνω», την πολιτική που προδοτικά μας επέβαλλαν οι υπάκουες στους δανειστές κυβερνήσεις ερήμην του ελληνικού λαού, εξοντώνοντας τα νοικοκυριά, διαλύοντας τον επιχειρηματικό τομέα, καταστρέφοντας τους ελευθεροεπαγγελματίες, οδηγώντας στην απελπισία τα λαϊκά στρώματα.
Οικονομικά δεν γνωρίζω, τουλάχιστον εγώ το παραδέχομαι, αλλά γνωρίζω πολύ καλά τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Και όταν με ρωτούν τι πρέπει να γίνει δίνω μία και μοναδική απάντηση. Οριστική πλήρης και αμετάκλητη διαγραφή ΟΛΩΝ των χρεών. Δεν χρωστάμε ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ σε ΚΑΝΕΝΑΝ.
Η άποψή μου είναι ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες τις οποίες έχουμε ανακεφαλαιοποιήσει πολλάκις μέχρι σήμερα, άρα τις έχουμε τριπλοπληρώσει και φυσικά αποπληρώσει, το δημόσιο και την εφορία που δημιουργήθηκαν από την αδυναμία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων να πληρώσουν λόγω των πολιτικών και των φοροεπιδρομών που επέβαλλαν οι εντολοδόχοι των κατακτητών , θα πρέπει να διαγραφούν.
Είναι κορυφαίο ζήτημα ηθικής τάξης. Δεν μπορείς να ζητάς από τον Έλληνα πολίτη να πληρώσει τις τοκογλυφικές πρακτικές της τρόικας και των ντόπιων δοσίλογων. Ούτως ή άλλως όσες ρυθμίσεις και αν γίνουν τα συσσωρευμένα άδικα χρέη είναι τόσα πολλά που είναι αδύνατο να εισπραχθούν εκτός κι αν και η νέα κυβέρνηση συνεχίσει την πολιτική δήμευσης των ιδιωτικών περιουσιών, όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί εξαρχής από την τους δανειστές.
Για μένα το πρώτο και βασικό μέλημα μιας ριζικά διαφορετικής, αριστερής πολιτικής είναι να απαλλάξει απ’ όλα τα βάρη τον έλληνα πολίτη και να επαναφέρει με αυτό τον τρόπο την δυνατότητα της ανάπτυξης στην χώρα. Γιατί ανάπτυξη δεν είναι να κόψεις το κουλούρι που αγοράζεις το πρωί θέλοντας να κάνεις οικονομία να πληρώσεις την δόση σου, ανάπτυξη είναι να αγοράσεις και δεύτερο κουλούρι, για να το πω έτσι απλά και κατανοητά. Διαφορετικά ανάκαμψη δεν πρόκειται να υπάρξει για την Ελλάδα ΠΟΤΕ!.
Ν.Β. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου