Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τσίπρας και Καμμένος ξέχασαν χούντες και Τσολάκογλου!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


 
Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά δώδεκα (αριθμός 12) Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου φέρνει προς κύρωση στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που όχι μόνο δεν ψήφισε ποτέ ούτε τις υπέρ των πολιτών ΠΝΠ, αλλά και σταθερά μιλούσε για «κατάλυση του κοινοβουλίου» και «χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα».
Από αυτές, οι πέντε αφορούν το κλείσιμο των τραπεζών – αυτή τη μεγάλη «επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ», με την Βουλή να καλείται να επικυρώσει (αφού, βέβαια, έχουν παραχθεί τα αποτελέσματα, όπως συνήθιζε να καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ). 
Πρώτη, αυτή της 28ης Ιουνίου, με την παραπλανητική ονομασία «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (τόσο… βραχεία, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και προφανώς θα συνεχιστεί για πολύ).
Ακολουθούν οι επόμενες: 30 Ιουνίου, 14 Ιουλίου (που περιλάμβανε και την «Παράταση προθεσμίας λύσης και εκκαθάρισης ΟΔΙΕ»), 18 Ιουλίου (οπότε και μας επέτρεψαν αντί των 60 ευρώ ημερησίως να λαμβάνουμε 420 εβδομαδιαίως ενώ
περιλάμβανε και την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία στο 13% από την 1η Οκτωβρίου καθώς και την -ύποπτη ενόψει προγραμματισμένων πλέον εκλογών - παράταση προθεσμίας καταβολής πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος), 31 Ιουλίου (η οποία περιλάμβανε νέα παράταση προθεσμίας για λύση και εκκαθάριση του ΟΔΙΕ Α.Ε., αλλά και την περίφημη ρύθμιση για τις αμοιβές συμβούλων της κυβέρνησης, που προφανώς ήταν κάτι το πολύ επείγον και πιεστικό!) 
Και ακολουθούν οι υπόλοιπες: Για την αποκατάσταση των ζημιών στον Έβρο (17 Αυγούστου), για το υπηρεσιακό και μισθολογικό καθεστώς του Α/ΓΕΕΘΑ σε περίπτωση επιλογής του ως Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. ή άλλου διεθνούς οργανισμού (19 Αυγούστου), για την αντιμετώπιση της κρίσης στα νησιά λόγω του μεταναστευτικού (22 Αυγούστου), όπου εξουσιοδοτείται ο υπουργός Επικρατείας να συνάπτει συμβάσεις μίσθωσης/ναύλωσης πλωτών μέσων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης σχετικής με την κατάρτιση ανάλογων συμβάσεων και βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, για τη λειτουργία των ΟΤΑ (26 Αυγούστου), για τη μεταφορά μαθητών, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφιζε ποτέ (10 Σεπτεμβρίου), καθώς και για τις πιστώσεις για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και άλλου προσωπικού, για την τροποποίηση άρθρου νόμου και νέα παράταση για λύση και εκκαθάριση ΟΔΙΕ (25 Σεπτεμβρίου).
Τέλος, έχουμε και την πιο σκανδαλώδη ΠΝΠ, αυτή της 7ης Οκτωβρίου, αυτή που τα «σκουπίζει όλα», ρυθμίζοντας διάφορα «κατεπείγοντα θέματα» των περισσοτέρων υπουργείων (Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων). 
Μεταξύ αυτών και ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ (ουδέποτε είχε ψηφίσει ανάλογη ΠΝΠ ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση), αλλά και το αίσχος της διαδικασίας επιλογής πρυτάνεων και κοσμητόρων με κατάργηση των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων και η παράταση ως τα τέλη Μαΐου του 2016 της προθεσμίας για τη σύνταξη του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας των ερευνητικών κέντρων, των ινστιτούτων και των τεχνολογικών φορέων και η αναστολή των διαδικασιών κρίσης των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων έως 31.12.2015 και η παροχή αναδρομικότητας και παράτασης στη διάταξη που ορίζει, ότι τα Δ.Σ. των Ερευνητικών Κέντρων συνέρχονται νομίμως, ακόμα και χωρίς τον ορισμό των εκπροσώπων, που προβλέπει ο ν.4327/2015, (έληγε στις 31.7.2015 και με την ΠΝΠ λήγει 31.12.2015). 
Προφανώς, ελάχιστα από όλα τα παραπάνω ήσαν κατεπείγοντα. Αλλά ακόμη και αν ήσαν, αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση όχι μόνο δεν θα τα ψήφιζε, αλλά θα αποχωρούσε διαμαρτυρόμενος με άναρθρες κραυγές. 
Διότι οι άνθρωποι είχαν απόψεις τις οποίες διακήρυσσαν. Ως εξής: 
-13 Νοεμβρίου 2013, Ζωή Κωνσταντοπούλου, «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Η παραβίαση, η κατάργηση, η κατάλυση της Δημοκρατίας δεν συντελούνται μόνο με τανκς αλλά και με τις αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».
-Αλ. Τσίπρας, 19 Νοεμβρίου 2012: «Προχωρούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου και σε κατάσταση πολιορκίας».
-Δ. Στρατούλης, 19 Νοεμβρίου 2012, Real FM: «Από τον Αύγουστο και μέχρι τώρα έχουμε9 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Εάν έχουμε τέτοιο τρόπο διακυβέρνησης,παρακάμπτεται το κοινοβούλιο, ακυρώνεται κάθε ίχνος κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας».  
-Αλ. Τσίπρας, 5 Δεκεμβρίου 2012: «Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου συρρικνώνουν τη Δημοκρατία».
-Ν. Βούτσης (σήμερα Πρόεδρος της Βουλής), μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στις 11 Δεκεμβρίου 2012: «Χουντικής έμπνευσης οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».
-Π. Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, 12 Ιανουαρίου 2013, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών των έξι ΠΝΠ του φορολογικού νομοσχεδίου: Μίλησε για «διαδικασία - μνημείο εκτροπής, αντιδημοκρατικών παρεμβάσεων και κατάλυσης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας». Και δήλωσε: «Εισάγεται ένας νέος τρόπος πολιτεύματος. Ο υπουργός θα εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες θα καταστρατηγούνται δικαιώματα και στη Βουλή δεν θα συζητούνται καθόλου. Είστε υπεύθυνοι για τη μετατροπή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε κοινοβουλευτική χούντα. Και πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και θα επακολουθήσουν μεγάλα δεινά στον τόπο». 
-Π. Καμμένος, 14 Ιανουαρίου 2013, από το βήμα της Βουλής: «Ούτε η κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν έχει υπογράψει τέτοια επονείδιστα κείμενα, όπως αυτό που ψηφίζεται σήμερα». Μίλησε για  «το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας» και όταν ο τότε προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε τη διαγραφή από τα πρακτικά της αναφοράς περί Τσολάκογλου, λέγοντας πως «είναι δεινή ύβρις και για την κυβέρνηση και για τους βουλευτές που την στηρίζουν», ο κ. Καμμένος άρχισε να φωνάζει: «Δεν παίρνω πίσω τίποτε από όσα είπα. Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε φράση, από τα πρακτικά, προέδρου κόμματος, χωρίς τη συναίνεσή μου! Αίσχος! Ποιος είστε;». 
-Ευκλ. Τσακαλώτος, 14 Ιανουαρίου 2013, από το βήμα της Βουλής: «Το ένα και βασικό που θέλουν να κάνουν είναι η συρρίκνωση της δημοκρατίας». 
-Δ. Παπαδημούλης, 10 Απριλίου 2013, Σκάι: «Δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η «ξεφτίλα» να νομοθετούν κυβερνήσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου». 
-Αλ. Τσίπρας, 11 Ιουνίου 2013: «Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα. Σήμερα έχουν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου». 
-Ευκλ. Τσακαλώτος, 18 Δεκεμβρίου 2014, για την ΠΝΠ για την παράταση της δανειακής σύμβασης μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2015 (ναι, ναι, αυτήν που λίγο μετά οι ίδιοι παρέτειναν ως τις 30 Ιουνίου 2015): «Γιατί επέλεξε για ένα τόσο σοβαρό θέμα και για μια ακόμα φορά την αντιδημοκρατική πρακτική της έκδοσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και όχι την τυπική νομοθετική διαδικασία, όταν μάλιστα η Βουλή συνεχίζει να συζητά άλλα νομοσχέδια;Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για μια συνολική διαπραγμάτευση όπου θα θέσει στη συζήτηση τη βιωσιμότητα του χρέους και την ακύρωση της λιτότητας. Με άλλα λόγια, θα διαπραγματευτεί για την ουσία της πολιτικής και όχι για το χρόνο εφαρμογής της, όπως κάνει η κυβέρνηση». (Μάλιστα, μάλιστα!) 
-6 Φεβρουαρίου 2015, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην πρώτη της ομιλία στη Βουλή ως πρόεδρος του Σώματος: «Δε θα γίνονται δεκτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτή η Βουλή θα εφαρμόσει τις αρχές της καλής νομοθέτησης». 
Αυτά έλεγαν οι άνθρωποι και επομένως καταψήφιζαν πάντα «για λόγους αρχής», ακόμη και όταν, εξαιρουμένων των ΠΝΠ που σχετίζονταν με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, όλες οι άλλες ήσαν ευεργετικές για τους πολίτες.
Είναι γνωστό ότι οι ΠΝΠ υπήρξαν η αιχμή του δόρατος της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Και δεν ψήφιζαν ποτέ: Ούτε για την καταβολή των χρημάτων για την μεταφορά των μαθητών, ούτε (άκουσον, άκουσον!) για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ούτε για τον οικονομικό έλεγχο των ΟΤΑ, ούτε για τα μέτρα επιτάχυνσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ με μείωση υπογραφών και περιορισμό γραφειοκρατίας, ούτε για νομοτεχνικές βελτιώσεις προκειμένου να πληρωθούν υπερωρίες σε εργαζόμενους, ούτε για συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και εθελούσιες συνταξιοδοτήσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση φέρνει μαζεμένες σε ένα σχέδιο νόμου 12 ΠΝΠ, ως αντιπολίτευση είχε ψηφίσει όχι για:
-Την εξαίρεση του ερευνητικού προσωπικού των ΝΠΙΔ από το ενιαίο μισθολόγιο, ώστε να μην μειωθούν κι’ άλλο οι μισθοί τους.

-Τη νομοτεχνική βελτίωση για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στους αποφοίτους κολλεγίων. 
-Τη ρύθμιση ώστε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας να δίδονται εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικά μέσα. 
-Τη συνέχιση της λειτουργίας του Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου.
-Τις προϋποθέσεις ιδιότητας Ενεργειακού Επιθεωρητή.
-Την παράταση πινάκων επιτυχόντων δικαστικών υπαλλήλων και ειρηνοδικών.
-Την έκπτωση 10% στο πρόστιμο τακτοποίησης αυθαιρέτου σε όσους θα κατέβαλαν το 30% του προστίμου. 
-Την μεταβίβαση αυθαιρέτου χωρίς να είναι απαραίτητη η εξόφληση του συνόλου του προστίμου, αλλά μόνο το 30%. 
-Τον καθορισμό των εξαιρέσεων από τις μειώσεις συντάξεων για τους αναπήρους.
-Την παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» για να πληρωθούν οι εργαζόμενοί του. 
-Την μείωση των παραβόλων για την πιστοποίηση ασφάλειας σιδηροδρομικής επιχείρησης και την έγκριση ασφάλειας διαχειριστή υποδομής, πολύ ευνοϊκή για τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς προηγουμένως  το παράβολο για όλα τα πιστοποιητικά ήταν 30.000 ευρώ.
-Την αναστολή των εξώσεων στις εμπορικές μισθώσεις μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013 αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2012.
-Την άρση των περιορισμών που ίσχυαν για τις αναγκαστικές εκτελέσεις σε βάρος επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα Σαββατοκύριακα και τον μήνα Αύγουστο, με βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, άνω των 50.000 ευρώ. 
-Την παροχή φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ, μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2013, προκειμένου να εισπράξουν χρήματα οφειλόμενα από το Δημόσιο για την παράδοση στρατιωτικού υλικού στις Ένοπλες Δυνάμεις και την εξόφληση 900 εργαζομένων στην επιχείρηση που παρέμεναν απλήρωτοι επί μήνες. (Τώρα, τρέχουν όλοι στα ΕΑΣ για να κάνουν τη φιγούρα τους)! 
Ενδεικτικά:
-Στις 14 Φεβρουαρίου 2013, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την ΠΝΠ για απλοποίηση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ και της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, καθώς και την παράταση για ένα χρόνο - έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 - της αναστολής των πλειστηριασμών για οφειλές έως 200.000 ευρώ, αλλά και την παράταση για ένα χρόνο, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2013, της προθεσμίας εφαρμογής των ρυθμίσεων σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος καταγγελίας εμπορικών μισθώσεων από τους μισθωτές.
-Στις 11 Ιανουαρίου 2013, όταν έγινε γνωστό ότι στις 14 του μήνα η τότε κυβέρνηση θα έφερνε στη Βουλή έξι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ο τότε υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση «δεν είχε το θάρρος» να φέρει στη Βουλή, ως νομοσχέδια, για να ψηφιστούν με την ομαλή κοινοβουλευτική διαδικασία. (Τώρα χάσαμε τον κ. Μηλιό και βρήκαμε τις ΠΝΠ)! Κατά την συζήτηση, όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κραύγαζαν ότι δεν προλάβαιναν να διαβάσουν το νομοθέτημα – αν και οι ΠΝΠ είχαν ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης εδώ και πάνω από έναν μήνα – μεταξύ 12ης Νοεμβρίου και 12ης Δεκεμβρίου 2012.
Η αλήθεια είναι πως οι συγκεκριμένες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου χωρίζονταν σε δύο κατηγορίες.

Στην πρώτη, περιλαμβάνονταν οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μεσοπρόθεσμου, που είχαν συζητηθεί και ψηφιστεί στη Βουλή στις 7 Νοεμβρίου ως ένα άρθρο, αφού είχε προηγηθεί (την προηγουμένη) εξαντλητική συζήτηση σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονταν μια σειρά διατάξεις με τις οποίες ουδείς σοβαρός άνθρωπος μπορούσε να διαφωνεί:

Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα ως το τέλος του 2013.
Μέτρα επιτάχυνσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ με μείωση υπογραφών και περιορισμό γραφειοκρατίας.
Έλεγχος των δαπανών των υπουργείων, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ και αναστολή μισθοδοσίας των μελών των διοικητικών συμβουλίων τους έως παύσης τους σε περίπτωση αποκλίσεων ή υποτροπής. Νομοτεχνικές βελτιώσεις για να σταθεί δυνατόν να πληρωθούν υπερωρίες σε εργαζόμενους. Ρυθμίζεις συνταξιοδοτικού των υπαλλήλων της Βουλής και μείωση στο μισό της επιχορήγησης προς το Ταμείο Αρωγής τους. Εξαίρεση του ερευνητικού προσωπικού των ΝΠΙΔ από το ενιαίο μισθολόγιο, για να μην μειωθούν κι’ άλλο οι μισθοί τους. Κατάργηση του ασυμβίβαστου για τους δημάρχους που θα μπορούν πλέον να ασκούν το επάγγελμά τους. Νομοτεχνική βελτίωση για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στους αποφοίτους κολλεγίων, ρύθμιση ώστε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας να δίδονται εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικά μέσα, συνέχιση της λειτουργίας του Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου, προϋποθέσεις ιδιότητας Ενεργειακού Επιθεωρητή, παράταση πινάκων επιτυχόντων δικαστικών υπαλλήλων και ειρηνοδικών και άλλα τέτοια.

Όλα αυτά δεν εμπόδισαν τους μετέπειτα συνεταίρους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ να ζητήσουν ονομαστικές ψηφοφορίες. Στην προηγηθείσα συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών, μίλησαν για «κοινοβουλευτική εκτροπή», προκάλεσαν κομφούζιο, αποχώρησαν. 

Αυτό δεν τους εμπόδισε, όταν βρέθηκαν στην κυβέρνηση, να εκδίδουν αθρόες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (υποχρεώνοντας σε μια περίπτωση να παρατείνει την παραμονή της στην Αρμενία η πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου), ακόμη και για την διεξαγωγή του καταστροφικού δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. 
Ως γνωστόν, στις 28 Ιουνίου,  με ΠΝΠ προχώρησαν στην εκ των υστέρων σύντμηση των προθεσμιών επικαλούμενοι ως «εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη» την τυχοδιωκτική προκήρυξη του δημοψηφίσματος που έθεσε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή θέση της χώρας και οδήγησε στον τρίτο μνημόνιο. 
Ο δε Π. Λαφαζάνης, που κατακεραύνωνε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ όλες τις ΠΝΠ, καταγγέλλοντας κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, με ΠΝΠ, στις 13 Μαΐου 2015, «πέρασε» την ρύθμιση για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
Για να μην μιλήσουμε για το αίσχος των ΠΝΠ για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδας, τον Απρίλιο του 2015, προκειμένου να πληρώνονται οι δανειστές.
Τότε, όλα ξαφνικά ήσαν δικαιολογημένα.
-Τον Μάρτιο του 2015, με ΠΝΠ υπήρξε άρση του ορίου του 1.000.000 ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών προκειμένου να ενταχθούν στις ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις, ευνοώντας επιχειρήσεις και παρά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης.
-Τον Απρίλιο του 2015, από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγ. Αποστόλου είχε δηλώσει, μιλώντας για την μεταφορά των διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Έχουμε μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η Κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να φέρει τη συγκεκριμένη πράξη. Η Κυβέρνηση θέλει σε αυτή την κρίσιμη περίοδο τη διαπραγμάτευση που κάνει να την κάνει απερίσπαστα, έχοντας την ομόθυμη στήριξη του ελληνικού λαού». Η σχετική ΠΝΠ ψηφίστηκε μια χαρά στις 25 Απριλίου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.
Ο Π. Καμμένος είχε στο μεταξύ ξεχάσει τον Τσολάκογλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου