Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Συναγερμός για "ύποπτες" ΜΚΟ σε νησιά που δέχονται πρόσφυγες! Τι επιδιώκουν

Image
Μέγα θέμα έχει προκύψει με κάποιες ΜΚΟ οι οποίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα ακριτικά μας νησιά . Η δράση τους έχει προβληματίσει πρώτα απ΄ όλα τις τοπικές κοινωνίες και αρχές και ελπίζουμε και τις υπηρεσίες πληροφοριών στην Αθήνα. Είχαμε αναφερθεί σε μία απ΄ αυτές "ισλαμικής προέλευσης", η οποία δρα στην Μυτιλήνη. Κάποιες από τις ΜΚΟ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής των μεταναστών, όχι για να προσφέρουν αλλά για να ...βγάλουν φωτογραφίες -το πιο αθώο- ή για να δημιουργήουν άλλες εντυπώσεις.

Τα περιστατικά που βιώνουν οι κάτοικοι της Λέσβου για παράδειγμα είναι συγκλονιστικά και προβληματίζουν για τις προθέσεις κάποιων ΜΚΟ.

Το
Lesvos Post δημοσιεύει ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί . Έχει μεγάλο ενδιαφέρον όσα αναφέρει:

Υπάρχουν καλές
ΜΚΟ που προσφέρουν αμέριστη συμπαράσταση στους πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν στην Λέσβο, υπάρχουν όμως και μερικές οργανώσεις, ΜΚΟ, εθελοντές (κυρίως ξένοι) που για μια φωτογραφία σκοτώνονται πάνω από τις βουλιαγμένες βάρκες..

Πολλές καταγγελίες φτάνουν εδώ και καιρό στα γραφεία μας για τις λεγόμενες
ΜΚΟ που βρίσκονται και δραστηριοποιούνται στην Λέσβο για τις οποίες δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει κάποιος συντονισμός και καταγραφή…

Όπως αναφέρουν καταγγελίες εθελοντές,
ΜΚΟ και οργανώσεις που πλέον ξεπερνάνε τους κατοίκους των χωριών της Λέσβου μαλιοτραβιούνται πάνω από τις κατεστραμμένες βάρκες για το ποιος θα διαδώσει ένα παιδάκι η μια γυναίκα με σκοπό να φωτογραφηθεί από τους εκατοντάδες φωτογράφους που βρίσκονται στην Λέσβο ξένους και Έλληνες ώστε την επόμενη ημέρα να είναι πρωτοσέλιδο σε ειδησεογραφικά site και εφημερίδες της Ελλάδας η του Εξωτερικού……

Άλλες πηγές μας λένε ότι οργανώσεις και εθελοντές τρώνε από την ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στην Λέσβο απ όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό ενώ άλλες καταγγελίες αναφέρουν ότι το hot σημείο πλέον για τις διάφορες
ΜΚΟ και οργανώσεις είναι η Συκαμιά και ο Μολυβος ενώ σε αλλά σημεία της Λέσβου που φτάνουν οι πρόσφυγες δεν υπάρχει κανένας και ευτυχώς λίγοι κάτοικοι και εθελοντές προσπαθούν να διασώσουν τους πρόσφυγες από τις βάρκες.

Καταγγελίες αναφέρουν ότι το κέντρο της Μοριας πλέον διοικείτε από διάφορες
ΜΚΟ που δεν αφήνουν να πλησιάσει κανένας άλλος αν δεν φέρουν τα διακριτικά των συγκεκριμένων ΜΚΟ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στο βωμό της δημοσιότητας διάφορες
ΜΚΟ έχουν καταλάβει παραλίες κυρίως της Συκαμιάς με σκοπό μονό αυτές να διασώζουν πρόσφυγες απαγορεύοντας την πρόσβαση σε εθελοντές και ντόπιες οργανώσεις ακόμα και σε στελέχη του λιμενικού…

Το ίδιο σκηνικό με τις
ΜΚΟ και στο λιμάνι αλλά και στο περίφημο hot spot της Μοριας όπου εκεί έχουμε ένα μικρό πανηγύρι με ΜΚΟ, καντίνες, λεωφορεία, ταξί και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανένας να συνυπάρχει μέσα στο δρόμο, ενώ οι πρόσφυγες «λιάζονται» στα διπλανά χωράφια…

Τα έτοιμα σούπερ των καναλιών κάτω από τις βουλιαγμένες βάρκες αλλάζουν ως προς τον αριθμό των θυμάτων και το όνομα του μεσογειακού νησιού με το τελευταίο ναυάγιο.

Οι ιθύνοντες βγαίνουν στα παράθυρα συντετριμμένοι. Τα δάκρυα και η θλίψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν και παίρνουν για ένα-δύο εικοσιτετράωρα. Κι ύστερα η Ευρώπη αλλάζει πλευρό και κοιμάται ήσυχα και γλυκά, μέχρι την επόμενη «έκτακτη είδηση» δεκάδων ή εκατοντάδων πνιγμένων που θα τη «συγκλονίσει», βουλιάζοντας ολοένα και πιο βαθιά και η ίδια σε απύθμενη υποκρισία.

Ως ποτέ θα ανεχτεί η Λέσβος όλους αυτούς;;

Χρειάζεται η Λέσβος αυτήν την τουριστική προβολή;;;

Με ποια άδεια από ποιο υπουργείο βρίσκονται εδώ οι
ΜΚΟ και οι διάφορες οργανώσεις;;;;

Πόσα εκατομμύρια έχουν διοχετευτεί έως τώρα σε
ΜΚΟ και οργανώσεις για το προσφυγικό;;

onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου