Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Όλη η αλήθεια για το σκάνδαλο του καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλου!

news Image


"...νόμιμο μεν, αλλά πόσο ηθικό είναι ένας αριστερός αγωνιστής να καταθέτει τεράστιο ποσό στο εξωτερικό όταν κλαίει για τον φτωχόκοσμο;"
Κατάγεται από την Ηλεία, την πατρίδα του Αυγεία. Τόπο όπου ο Ηρακλής έκανε τον γνωστό άθλο με την κόπρο.Κατάφερε να γίνει σταρ της τηλεόρασης προβάλλοντας μοναδικές νομικές ικανότητες, σταρ της πολιτικής και να καθίσει στην έδρα του προέδρου της Βουλής  αδειάζοντας ουσιαστικά, αλλά έστω, αντικαθιστώντας, την (εκ πατρός) συμπατριώτισσά του Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
Οι λίγοι που δεν αιφνιδιάστηκαν από την άνοδό του περίμεναν την πτώση και αυτή ήρθε με τον ίδιο θόρυβο που προκαλούσε ανερχόμενος.

Το ερώτημα που θεωρούμε κυρίαρχο είναι "πώς κατάφερε μετά τέτοια άνοδο να εκδιωχθεί με τρόπο που μυρίζει, όπως η κόπρος του Αυγεία;"
Εκείνος υποστηρίζει ότι οι οσμές έρχονται από τους χθεσινούς συντρόφους του και σήμερα διώκτες του. Τους χαρακτηρίζει "μαφία και αλητεία" και δεν διστάζει να κάνει "διάλογο" μαζί τους στα "γαλλικά... τουαλέττας"!
Εκείνοι δεν λένε λόγια, αλλά μέσω της Δικαιοσύνης τον αφήνουν να φανεί ως "κόπρος παρανομίας" και αφήνουν να φανεί ότι "ο Αλέξης κρύβεται πίσω απο τις λέξεις"...
Περί του Αλέξη Μητρόπουλου ο λόγος και οι αποκαλύψεις για ένα θέμα του οποίου η παλαιότητα προσδιορίζεται από δικαστικές πράξεις και ημερομηνίες.
Η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία τον αφήνει έκθετο νομικά και ηθικά "για μια υπέρογκη δικηγορική αμοιβή" έχει ημεροχρονολογία στο μακρινό 2008 και εισηγητή δικαστή έναν δικαστικό με εξαίρετο όνομα τον κ.Γ.Χρυσικό, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Στον Άρειο Πάγο είχε προσφύγει ο κ.Μητρόπουλος από το 2007, αφού είχε χάσει όλες τις δίκες για μία υπόθεση που είχε ξεκινήσει πριν το... 2000! Διώκτες του στη Δικαιοσύνη ήταν δυο θύματά του (έτσι έκρινε η Δικαιοσύνη) στην επαγγελματική του πορεία. Χρυσάφι της έριδας και όχι απλό μήλο, δικηγορική αμοιβή σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δραχμών!
Την αμοιβή θα έδινε και έδωσε μια ελληνίδα εφοπλίστρια για θέματα κληρονομικά και "θέατρο των διεκδικήσεων" το Λονδίνο. Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι ο Αλέξης Μητρόπουλος εξαπάτησε τους συναδέλφους του και κράτησε το μέγα μέρος της αμοιβής με τον εξής τρόπο:
Έδωσε στην εφοπλίστρια τραπεζικούς λογαριασμούς και δικούς του και των άλλων δυο δικηγόρων στο εξωτερικό, μεταξύ αυτών και στην Ελβετία, για να κατατεθούν τα 3 εκατομμύρια δολλάρια της αμοιβής. Όπως κατέθεσε η εφοπλίστρια και έγινε δεκτό απο τη Δικαιοσύνη, ο Αλέξης Μητρόπουλος της υπέδειξε να καταθέσει ως προκαταβολή 1,6 εκατομμυρια δολλάρια σε λογαριασμούς δικούς του και απο 200.000 δολλάρια σε λογιαριασμούς των άλλων δυο δικηγόρων.
Όμως στους δικηγόρους - συναδέλφους του στον χειρισμό της υπόθεσης είπε ψέμματα ότι όλοι πήραν προκαταβολή απο 200.000 ευρώ.
Μάλιστα, η πλευρά της εφοπλίστριας αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Μητρόπουλος της ζήτησε ραντεβού σε κεντρικό ξενοδοχείο στις 8 Νοέμβρη του μακρινού 1999 και εκεί της ζήτησε να πει στην απογευματινή συνάντηση που θα είχαν όλοι οι δικηγόροι και η εφοπλίστρια, ότι είχε καταθέσει απο 200.000 ευρώ στον καθένα. Εκείνη δεν συμφώνησε και τότε άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.
Στα δικαστήρια αμετάκλητα με την απόφαση στην οποία αναφερόμαστε, ο Άρειος Πάγος δικαίωσε τους αντιπάλους του Αλέξη Μητρόπουλου. Εκείνη την εποχή ο Αλέξης Μητρόπουλος αισθανόταν επίσης παντοδύναμος, αφού τότε ανήκε στο κυβερνών και παντοδύναμο ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, του Άκη, του Γιάννου κλπ.
Αφού ο Αρειος Πάγος έκρινε ότι ο Αλέξης Μητρόπουλος εξαπάτησε τους συναδέλφους του θα μπορούσαν προφανώς να τον καταδιώξουν και ποινικά, αλλά δεν το έπραξαν και πήραν δικαστικά το υπόλοιπο τεράστιο ποσό της αμοιβής. Ο κ.Μητρόπουλος λέει ότι το ποσό αυτό που κατατέθηκε στο εξωτερικό σε λογαριασμούς του το έφερε στην Ελλάδα και ότι κακώς διώκεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος. Ο εισαγγελέας έχει άλλη άποψη και μετά 16 ολόκληρα χρόνια άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Αυτή είναι σε γενικές γραμμές σε ημεροχρονολογίες η διαδρομή της υπόθεσης.
Στο δικό του βιογραφικό γράφει ο ίδιος ότι αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ δυο φορές και επανήλθε και πάλι. Τελευταία επάνοδος "στο τέλος της δεκαετίας του 1990". Δεν το προσδιορίζει πότε ακριβώς, αλλά λογικά από το 1997 θα πρέπει να είχε επανέλθει. Κατά σύμπτωση εκείνη τη χρονιά εξελέγη (ΦΕΚ 217/10/12/1997) λέκτορας στο Πάντειο η σύζυγός του. Η υπόθεση αυτή άρχισε να παίρνει άσχημη τροπή από το 1999-2000 και ο ίδιος ο κ. Μητρόπουλος υπερηφανεύεται ότι και το 2008 είχε εκλεγεί πανηγυρικά στα ανώτατα όργανα του ΠΑΣΟΚ.
Την απόφαση στον Άρειο Πάγο την έχασε αρχές του 2009 και την επομένη χρονιά αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά τα χρόνια και ο ίδιος επεδίωκε να είναι κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας με σχεδόν καθημερινές εμφανίσεις στις τηλεοράσεις, με έντονη προβολή της δικηγορικής, καθηγητικής και πολιτικής του πλευράς.
Όλα αυτά τα χρόνια σε δημοσιογραφικά γραφεία είχαν φτάσει οι πληροφορίες για την υπόθεση αυτή και ο Αλέξης Μητρόπουλος έκανε το ίδιο ακριβώς που κάνει και τώρα: βεβαίωνε ότι θα δικαιωθεί από τη Δικαιοσύνη γιατί έχει δίκιο πέρα για πέρα και να μην βιαστεί κανείς να βγάλει τις ως τότε αρνητικές γι' αυτόν εξελίξεις στη Δικαιοσύνη.
Δεν δικαιώθηκε...
Έμεινε έτσι να αιωρείται το ερώτημα "γιατί η εφοπλίστρια δέχθηκε να δώσει μια αμοιβή την οποία η ίδια χαρακτήρισε υπέρογκη σε ένα στέλεχος του κυβερνώντος τότε κόμματος;"
Η απάντηση ότι τα έδωσε επειδή είναι καλός δικηγόρος είναι η προφανής. Οι σκέψεις ότι μπορεί να ήλπιζε και σε άλλα "μέσα" σκαλώνουν στο μυαλό μας, κυρίως από το γεγονός ότι την υπόθεση την χειρίστηκε (έτσι έκρινε ο αρειος Πάγος) ένας εκ των δικηγόρων, αλλά την αμοιβή στο μεγαλύτερο μέρος την κράτησε ο κ.Μητρόπουλος. Την κράτησε επειδή ήθελε να εξαπατήσει η επειδή έκανε κάτι στο παρασκήνιο, ώστε να κερδίσει η εφοπλίστρια την υπόθεση;
Για να μπορείτε να βγάλετε καλύτερα τα συμπεράσματά σας για την υπόθεση αυτή σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του Αλέξη Μητρόπουλου όταν έγινε γνωστή η άσκηση ποινικής δίωξης:
"Σε λίγες μέρες (16-12-2015) εκδικάζεται ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Β' Τμήμα) η αναίρεση του Δημοσίου και η δική μου κατά της υπ'αριθ. 3792/2015 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η οποία είχε ακυρώσει το μεγαλύτερο τμήμα του προστίμου που μου είχε επιβάλλει η Δ' ΔΟΥ για ποσό που είχε εισπράξει το γραφείο μου (όχι εγώ προσωπικά) στο εξωτερικό το έτος 1999, είχε επαναπατρισθεί με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004 («νόμος Αλογοσκούφη») και είχε αποδοθεί σε τρίτους δικαιούχους εις εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.
Με το υπ'αριθ.πρωτ. Δ12.Α1115972/ΕΞ.2013/18.7.2013 έγγραφο της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος (τμήμα Α΄), το Υπουργείο Οικονομικών είχε αποφανθεί ότι το ποσό αφορούσε νόμιμο επαναπατρισμό κεφαλαίων εκ του εξωτερικού.
Εξάλλου, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ'αριθ. 525/23-3-2015 Γνωμοδότησή του (Β' Τμήμα), μετά από ερώτημα της κας Κατερίνας Σαββαΐδου, πρώην Γενικής Γραμματέως της ΓΓΔΕ, είχε αποφανθεί ότι η υπόθεση έτους 1999 είχε προ πολλών ετών παραγραφεί.
Υπαναχώρηση από τις ιδεολογικές αρχές και προδοσία των οραμάτων του λαού μας δικαιολογώ στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, μεθόδους «μαφίας» και αριστερής αλητείας δεν θα ανεχθώ, έστω κι αν χρειαστεί να πεθάνω.
Δηλώνω πως θα συνεχίσω να προβάλλω τις απόψεις μου και να ασκώ κριτική στην εθνοκτόνα και κοινωνιοκτόνα ασκούμενη μνημονιακή πολιτική, όπως έπραξα πάντα, από όταν φυλακίστηκα και βασανίστηκα στη χούντα μέχρι και σήμερα.
Για το σχέδιο πολιτικής μου εξόντωσης και σπίλωσής μου, στο οποίο μετέχουν υπάλληλοι Οικονομικών Υπηρεσιών και Αρχών, έχω ενημερώσει σχετικά τον Μακαριότατο Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο.
Καλώ τους κ.κ. Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Νίκο Παρασκευόπουλο και Υπουργό Καταπολέμησης της Διαφθοράς κ.Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να δώσουν στη δημοσιότητα τον χαλκευμένο φορολογικό φάκελο σε βάρος μου.
Καλώ τον αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προεχόντος ως νομικό και άνθρωπο, να με προστατεύσει.
Καθιστώ τον πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα υπεύθυνο για ό,τι έχει σχεδιαστεί και εκτελείται σε βάρος μου.
Αθήνα 4 Δεκεμβρίου 2015
ΑΛ.Μητρόπουλος"

Μετά την ανακοίνωση αυτή εμφανίστηκε στο ΜΕΓΚΑ και "αποκάλυψε" ότι έβρισε χυδαία (να πάτε να γαμ...) τον Αλέκο Φλαμπουράρη, όταν εκείνος του είπε ότι θα είναι δεύτερος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, στο νομό Αττικής. Πρώτος θα ήταν ο σημερινός Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Μετά το θόρυβο ο κ. Σπίρτζης ήταν στη Β' Αθηνών και ο Αλέξης Μητρόπουλος σπίτι του.
Από την όλη αυτή υπόθεση μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η "υπέρογκη" αμοιβή σε έναν αριστερό αγωνιστή και οι ευκολία λογαριασμών (νόμιμων ντε...) στο εξωτερικό.
Αλήθεια ένας αριστερός αγωνιστής θα έδινε λογαριασμό εξωτερικού για τα εκατομμύρια δολλάρια ή λογαριασμό Ελληνικής Τράπεζας στην Ελλάδα και νόμιμα και ηθικά να γίνουν όλα;
Εντυπωσιακή είναι και η "λεπτομέρεια" που αναφέρεται στην απόφαση του Αρείου Πάγου. Κατ' αυτήν η συζήτηση για το ύψος και την καταβολή της αμοιβής έγινε εκτός γραφείου, χωρίς την παρουσία τρίτου προσώπου... 
"Τον έβρισα χυδαία και του είπα,όπως λέμε στον Πύργο να πάει να...", είπε στο ΜΕΓΚΑ ο καθηγητής Νομικών.
Στον Πύργο γίνονται οι συμφωνίες για υπέρογκη αμοιβή τριών δικηγόρων, χωρίς την παρουσία των δυο εκ των τριών κ.καθηγητά;
Ακολουθούν αποσπάσματα της αμετάκλητης απόφασης του Αρείου Πάγου που καταδικάζει τον κ. Μητρόπουλο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου