Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Ποιά φρούτα επιταχύνουν τον μεταβολισμό

Ο μεταβολισμός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθειααπώλειας βάρους. Όσο πιο γρήγορος είναι, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε και έτσι γίνεται πιο αποτελεσματική η δίαιτά σας.

Τα φρούτα που περιέχουν το ένζυμο πηκτίνη είναι έχουν την ιδιότητα να επιταχύνουν το μεταβολισμό, εμποδίζοντας την απορρόφηση λίπους στα κύτταρα. Ποια φρούτα εποχής είναι τα καταλληλότερα:

Εσπεριδοειδή
Τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα πηκτίνης. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C που βοηθά στην επιδιόρθωση των ιστών του σώματος και στην παροχή αντιοξειδωτικών στον οργανισμό, απαραίτητων για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.

Μήλα
Οι γυναίκες που τρώνε καθημερινά μήλα χάνουν πιο γρήγορα βάρος, σε σχέση με εκείνες που δεν τρώνε φρούτα στη δίαιτά τους, καθώς συμβάλλουν στην καύση του λίπους. Επίσης ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση του αίματος, τη γλυκόζη και την όρεξη, ενώ έχει βρεθεί ότι ένα μήλο με τη φλούδα την ημέρα μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερόλη μετά από περίπου ένα μήνα.

Μπανάνες
Οι μπανάνες περιέχουν κάλιο το οποίο βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει την κατακράτηση υγρών. Περιέχουν όμως και πηκτίνη, οπότε το όφελος για τη δίαιτά σας είναι διπλό.

Δαμάσκηνα
Τα δαμάσκηνα περιέχουν σημαντική ποσότητα πηκτίνης αλλά είναι και πλούσια σε φυτικές ίνες, που βοηθούν τη λειτουργία του εντέρου.

Πηγη onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου