Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ: Από Ιανουάριο σε Ιανουάριο…


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Αντιμέτωπος με τα ολέθρια αποτελέσματα των ψεμάτων και του λαϊκισμού του, που έχουν οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική και κοινωνική κρίση, ο κ. Τσίπρας «γιόρτασε» στο Γήπεδο του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ τον ένα χρόνο της «διακυβέρνησής» του.
«ENAΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΧΗ. Προχωράμε», ήταν το σύνθημα που παρέπεμπε στις… μάχες της «αριστεράς»!
Πριν από έναν ακριβώς χρόνο, στις 3 Ιανουαρίου του 2015, πάλι με συγκέντρωση στο ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ, ο κ. Τσίπρας ξετύλιγε το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις.
Τότε, η αφίσα-πρόσκληση μιλούσε για παρουσίαση του «κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση».
Δήλωνε στις 3 Ιανουαρίου 2015, μιλώντας στο Διαρκές
Προγραμματικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε κλίμα άφατου ενθουσιασμού και υπό τους ήχους της μουσικής του «Ζ» του Κώστα Γαβρά:
«Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ολοκληρωμένο και έτοιμο. Είναι το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», είναι το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, που θα υλοποιηθεί ανεξάρτητα από την έκβαση της διαπραγμάτευσης». Και επίσης:
«Φεύγουν, έχοντας δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα, με το περίφημο e-mail του κ. Σαμαρά, για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, για αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ στα φάρμακα, στα τρόφιμα, στους λογαριασμούς του νερού και του ρεύματος, για κατάργηση του ΕΚΑΣ από το 2015 σε, περίπου, 320.000 χαμηλοσυνταξιούχους».
Δήλωνε επίσης: «Και Διαπραγμάτευση θα γίνει! Και Συμφωνία θα υπάρξει! Και το μνημόνιο μαζί με τη τρόικα θα αποτελέσουν παρελθόν!». Διότι, «απορρίπτουμε τη λογική των εξωπραγματικών πρωτογενών πλεονασμάτων που είναι το άλλο όνομα της λιτότητας».
Δεσμευόταν για «ρήξη με τη βαρβαρότητα» και για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της «ονομαστικής αξίας του χρέους», μέσω των συλλογικών ευρωπαϊκών μηχανισμών, κατά τα πρότυπα της Γερμανίας του 1953. «Να γίνει και για την Ελλάδα το 2015», απαίτησε, μιλώντας για «moratorium» στην εξυπηρέτηση του χρέους και για «Ευρωπαϊκό New Deal».
«Στις 25 Γενάρη η υποταγή, που συνοδεύεται από την παρανομία και τον αυταρχισμό τελειώνει. Καλό είναι να το ξέρουν αυτό όλοι τους. Όταν η ίδια η γερμανική κυβέρνηση παραβιάζει το κοινώς συμφωνημένο μέγιστο όριο του 6% εμπορικού πλεονάσματος, προτάσσοντας το εθνικό της συμφέρον, είναι αδιανόητο μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καλείται να αποδεχθεί πολιτικές που απορρίπτει από το 2010 και τις οποίες θα εκλεγεί ακριβώς με την εντολή να καταργήσει», είχε ξεκαθαρίσει πέρσι τέτοιον καιρό ο κ. Τσίπρας.
Διαβεβαίωνε επίσης ότι «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιαπραγμάτευτο», υποσχόταν «μόνο δέκα υπουργεία» και βέβαια την 13η σύνταξη, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, τη «νέα σεισάχθεια», αναπτυξιακή τράπεζα για μικρομεσαίους και αγρότες, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, άμεση δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας «στον ιδιωτικό, δημόσιο και κοινωνικό τομέα της οικονομίας».
Και ξεκαθάριζε: «Απαγορεύουμε τις εξαγορές κόκκινων δανείων από διεθνή funds που έχουν στόχο να κερδοσκοπήσουν στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικονομίας».
«Με λογισμό και μ’ όνειρο. Με ρεαλισμό και τόλμη. Θα νικήσουμε και θα πετύχουμε. Είναι το χρέος μας στην Ιστορία. Είναι η ευθύνη μας στο μέλλον»: Έτσι έκλεισε στις 3 Ιανουαρίου 2015 την ομιλία του ο κ. Τσίπρας.
Ο άνθρωπος που έλεγε ότι θα σχίσει τα μνημόνια «και θα είναι μέρα μεσημέρι», ότι θα παίζει νταούλια και λύρες και θα χορεύουν οι αγορές πεντοζάλη, που αναρωτιόταν «ποια τρόικα; Δεν υπάρχει τρόικα» και που στις 25 Ιανουαρίου 2015, μετά τη νίκη του κόμματός του, δήλωνε:
«Ο ελληνικός λαός έγραψε Ιστορία. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Αφήνει πίσω της τη λιτότητα της καταστροφής. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού ακυρώνει σήμερα τα μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής. Εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα. Προτεραιότητα να αποκτήσει ξανά η χώρα και ο λαός μας τη χαμένη τους αξιοπρέπεια»!
Αυτά τα έλεγε τον Ιανουάριο του 2015. Γιατί τον Ιανουάριο του 2016…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου