Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ν. Φίλης: Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών καταργείται...

Εγκύκλιος του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη...
όπου συμπεριλαμβανόταν και ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών, τάραξε τους πάντες.

Ο κ. Φίλης είπε πως
οι εορταστικές εκδηλώσεις για τους Τρεις Ιεράρχες είναι προαιρετικές στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ακόμα είπε πως αυτό το χρόνο στις 30 Ιανουαρίου θα είναι Σάββατο, αυτό είπε για να δικαιολoγήσει τα όσα είπε παραπάνω.
Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Παιδείας θέλει να καταργήσει τα Θρησκευτικά από τα σχολεία.
Ο υπουργός Παιδείας λοιπόν που δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να… απαλείψει από τα σχολεία οτιδήποτε έχει σχέση με τη θρησκεία (απαλλαγή των μαθητών από τα Θρησκευτικά, ακόμη και έμμεση κατάργηση του μαθήματος), με εγκύκλιό του μετέτρεψε σε «προαιρετικές» τις εορταστικές εκδηλώσεις για τους Τρεις Ιεράρχες στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με τη δικαιολογία ότι φέτος η 30ή Ιανουαρίου πέφτει Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχε οριστεί για όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκκλησιασμός και, στη συνέχεια, δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.

Φέτος, όμως, στη σχετική εγκύκλιο αναφέρεται χαρακτηριστικά:
"για τα μεν δημοτικά σχολεία, ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών θα γίνει τις δύο πρώτες ώρες της παραμονής της εορτής, δηλαδή την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, και μετά το πέρας των εκδηλώσεων, όπου αυτές προβλέπονται, σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, θα συνεχιστεί το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων".

Για τα γυμνάσια και τα λύκεια, όμως, υπάρχει εξαίρεση και ο εορτασμός μετατρέπεται σε «προαιρετικός».

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος για τα Γυμνάσια και Λύκεια, αναφέρει:
"Ενόψει της θρησκευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών σας γνωρίζουμε τα εξής: Με βάση το Π.Δ. 104/79 (Α ́ 23), καθώς και τη με αρ. πρ. 80033/Γ2/4-08-2006 (Β ́ 1286) Υ.Α. η εορτή των Τριών Ιεραρχών είναι αργία για τα Γυμνάσια, τα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια. Επειδή κατά το τρέχον σχολικό έτος η εορτή των Τριών Ιεραρχών συμπίπτει με ημέρα που δεν λειτουργούν τα σχολεία (Σάββατο 30-1-2016), οι σχολικές μονάδες δύνανται να πραγματοποιήσουν εορταστικές εκδηλώσεις, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, κατά τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες, με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου