Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Αυτά είναι τα μπαχαρικά που σε αδυνατίζουν

Τα μπαχαρικά δε δίνουν μόνο υπέροχο άρωμα και γεύση σεένα πιάτο, αλλά έχουν και μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες...
Άλλα χαρίζουν μακροζωία, άλλα συμβάλλουν στην υγεία των οστών και άλλα έχουν αντικαρκινική δράση. Μερικά μάλιστα μας βοηθούν να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά.

Δείτε τι πρέπει να προσθέσετε καθημερινά στα πιάτα σας!

1. Τσίλι
Η καψαϊκίνη που περιέχει η καυτερή πιπεριά έχει διπλό όφελος στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος: ενισχύει τη διαδικασία κατανάλωσης θερμίδων και παράλληλα μας κάνει να τρώμε με πιο αργό ρυθμό, άρα καταλήγουμε να τρώμε λιγότερο.

2. Πιπερόριζα (τζίντζερ)
Η αντιφλεγμονώδης δράση του αυξάνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη. Το αποτέλεσμα είναι να μειώνονται τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στο αίμα και να εξισορροπούνται τα επίπεδα της γλυκόζης στον οργανισμό. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για την επίτευξη του ιδανικού βάρους.

3. Κιτρινόριζα (κουρκουμάς)
Η κουρκουμίνη που περιέχει έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και παράλληλα παίζει σημαντικό ρόλο στη διαφοροποίηση των λιποκυττάρων, καθώς αναστέλλει το σχηματισμό τους ή τα συρρικνώνει.

4. Σκόρδο σε σκόνη
Αρχικά, η δυνατή του γεύση μας αποτρέπει να φάμε πολύ. Παράλληλα, όμως, το σκόρδο αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος κι έτσι ενισχύεται ο μεταβολικός ρυθμός.

Πηγη tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου