Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Θυμός ΚΑΙ από τον Δήμο Κιλκίς: "Δεν μας ρωτήσατε για την μουσουλμανική πόλη - Ποιος θα εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών μας"; Η ... κυρά Τασία Δήμαρχε, η κυρά Τασία

ΑΥΞΑΝΕΙ Η ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ "ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ".Έστω και αργότερα από τον δήμο Πέλλας την οργή του για την δημιουργία μουσουλμανικής "πόλης" στο Κιλκίς εκφράζει και ο ομώνυμος Δήμος ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά "βρεθήκαμε προ τετελεσμένου γεγονότος. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε ρωτήθηκε και δε συμμετείχε στο σχεδιασμό" εκθέτοντας έτσι την κυβέρνηση για την αυθαίρετη και επικίνδυνη επιλογή της...

 
Αιφνιδιασμένος δηλώνει ΚΑΙ ο Δήμος Κιλκίς για την ανακοίνωση της δημιουργίας Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο "Μαζαράκη" στο Χέρσο.
 
"Βρεθήκαμε προ τετελεσμένου γεγονότος. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε ρωτήθηκε και δε συμμετείχε στο σχεδιασμό με προτάσεις που θα μπορούσαν να εισφέρουν στην καλύτερη διαχείριση της χωροθέτησης των κέντρων, το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να παραμερίσει τις όποιες πικρίες και να σταθεί αρωγός στην υπόθεση του προσφυγικού."
 
"Ως προαπαιτούμενα θέτουμε την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου και τη διασφάλιση της προστασίας και της περιουσίας των πολιτών του νομού".
 
"Εχέγγυα για όλα τα παραπάνω είναι οι ρητές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και η διαβεβαίωση ότι ο χώρος φιλοξενίας θα φυλάσσεται για να μην παρατηρηθούν φαινόμενα άναρχης μετακίνησης και κυκλοφορίας" 
 
"Δεν θα δεχτούμε να καταστεί ο δήμος ένα απέραντο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων με νέες εστίες σε Δροσάτο και Κεντρικό. Ζητούμε από την κυβέρνηση τον αναλογικό επιμερισμό των προσφύγων."
 
Πρώτο το pronews.gr αποκάλυψε την δημιουργία των μουσουλμανικών "πόλεων" με συνολικό πληθυσμό 20.000 αμθρώπους σε Γιαννιτσά και Κιλκίς αλλά και που θα βρίσκονται τα "καμπ" φιλοξενίας προσφύγων-λάθρο
 
Οι δύο διαφορετικές πόλεις θα οικοδομηθούν σε τέσσερα αρθρωτά οικιστικά συγκροτήματα στο Κιλκίς και σε μία τοποθεσία κοντά στα Γιαννιτσά. 
 
Συγκεκριμένα στον παλιό αεροδιάδρομο κοντά στη Νέα Καβάλα, στον παλιό αεροδιάδρομο κοντά στο χωριό Χέρσο, στο παλιό στρατόπεδο Παπαδάκη στο Δροσάτο και στο παλιό στρατόπεδο Κοκκινώρη, κοντά στο χωριό Κεντρικό, όλα στο νομό Κιλκίς.   
 
Στο παλιό στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά και στην γύρω περιοχή θα φιλοξενήσουν μια μουσουλμανική κωμόπολη 4.000 ατόμων.
 
Ενα ζήτημα που υπάρχει είναι αυτό του επιπέδου της ασφάλειας. Οι πόλεις ή τα "camps", που λέει και υπουργός, θα είναι ανοικτού τύπου. Δηλαδή όποιος θέλει θα μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει από αυτό και θα πηγαίνει όπου θέλει.
 
Οπωσδήποτε, όσο ψύχραιμα και να το δει κάποιος το ζήτημα, θα υπάρξει ένα θέμα ασφάλειας των γύρω περιοχών. Αντίθετα με τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, το 70% είναι άνδρες κάτω των 35 ετών.
 
Και όλοι μαζί, άνδρες και γυναίκες, σίγουρα θα είναι πολύ-πολύ θυμωμένοι που πλήρωσαν στους Τούρκους διακινητές μέχρι και 5.000 δολάρια το κεφάλι και αντί να βρεθούν π.χ. στο Μόναχο, θα βρεθούν στο Κιλκίς ή τα Γιαννιτσά.
 
Σωστά ο δήμος Κιλκίς θέτει θέμα ασφάλειας των πολιτών
 
 
Πιο πριν το πρωί αντέδρασε και ο δήμος Πέλλας ότι είναι κάθετα αντίθετος με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στα Γιαννιτσά και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά "εμάς μας ρώτησαν";   
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:   
 
«Πρώτα ρωτάς, έπειτα συλλογίζεσαι, μετά αποφασίζεις.    
 
Καταρχήν ρωτάς!    
 
Όταν έρχονται ο μετανάστης και ο πρόσφυγας δε ρωτάνε, γιατί προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους ή δεν ενδιαφέρονται να μάθουν σε ποιούς φορτώνονται. Τους αρκεί που είναι σε χειρότερη θέση. Όταν όμως είσαι κυβέρνηση και σχεδιάζεις από το γραφείο σου, τότε ρωτάς. Ρωτάς όχι μόνο γιατί έτσι είναι η δημοκρατία αλλά γιατί έτσι επικοινωνούν οι άνθρωποι.    
 
Ρωτάς: Μπορείς; Είναι κατάλληλος ο χώρος; Αντέχετε; Θα βοηθήσετε; Αν ρωτούσες, θα μάθαινες ότι το στρατόπεδο που διάλεξες είναι μέσα στην πόλη, δίπλα σε σχολεία, στεγάζει το ωδείο, τη δημοτική επιχείρηση και τις δύο δεξαμενές που υδροδοτούν την πόλη. Αν ρωτούσες, θα μάθαινες και θα αναθεωρούσες.   Έπειτα συλλογίζεσαι.    Πόσοι, για πόσο καιρό και που θα πάνε μετά, με ποιά υποστήριξη θα ζήσουν σε μια ανθρώπινη καθημερινότητα, με ποιά μέτρα ασφάλειας, σε ποιά ισορροπία ανάμεσα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις πολιτικές επιλογές και τις τοπικές ανάγκες. Αυτά συλλογίζεσαι για να αποφασίσεις. Αυτά θα έπρεπε να συλλογίζεσαι εδώ και καιρό ως ανθρωπιστής της πράξης.    
 
Αν το έκανες, θα απέκλειες το Δήμο της Πέλλας και την πόλη των Γιαννιτσών - αυτή μάλιστα η προσφυγομάνα πόλη δεν θα ανεχθεί μαθήματα περί ανθρωπισμού από κλειστά γραφεία.   Δε ρώτησες, δε συλλογίστηκες. Μέχρι σήμερα.   Κάντο τώρα, Υπουργέ! 
 
Κάντο τώρα, γιατί εκλέχθηκες για να κυβερνάς και ελέγχεσαι για τις επιλογές σου. Και αυτή εδώ που αφορά στο hot spot του Δήμου Πέλλας είναι εντελώς λανθασμένη.
 
Γιαννιτσά 26 /02/ 2016   Γραφείο Τύπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου