Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ για το ....ΝΑΤΟ

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά λόγω ΝΑΤΟ.
Ανησυχία για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προφανώς δεν πείσθηκε από τις αιτιάσεις της κυβέρνησης για την σημασία της παρουσίας των Συμμαχικών πλοίων στο Αιγαίο.

Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ενδεχόμενη "καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των προσφύγων που δικαιούνται διεθνούς προστασίας από την Συνθήκη της Γενεύης" την οποία υπόσχεται να υπερασπιστούν σθεναρά "ώστε να μην κινδυνεύσει ούτε μια προσφυγική ζωή μέσα από διαδικασίες επαναπροώθησης, που απαγορεύονται από διεθνείς συνθήκες και την ελληνική νομοθεσία και που είναι ξένες στο κοινό αίσθημα του λαού μας".

Επιπλέον, η Π.Γ. εκφράζει την ανησυχία της για την κλιμάκωση της έντασης, των πολεμικών συγκρούσεων και της αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και τονίζει ότι «οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε πολεμικού χαρακτήρα επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή, μας βρίσκει αντίθετους». Ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑεκφράζει την ανησυχία του για την υποβάθμιση της αντιμετώπισης της πηγής του προβλήματος, που δεν είναι άλλη από τις πολεμικές συγκρούσεις που και με ευθύνη της Ευρώπης συνεχίζονται στην περιοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης θα ήταν η απευθείας ασφαλής μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Τουρκία στις χώρες της Ευρώπης. Τέλος η Π.Γ. καλεί τα μέλη και τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως στα νησιά του Αιγαίου, να συνεχίσουν την εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και να αγρυπνούν για την προστασία των δικαιωμάτων τους και επισημαίνει:

«Ο ελληνικός λαός έχει κάθε λόγο να πρωτοστατήσει σε ένα μεγάλο πανευρωπαϊκό αντιπολεμικό κίνημα, ετούτη τη στιγμή για την κατάπαυση του πυρός και την ειρήνευση στη Συρία και το Ιράκ. Ο ΣΥΡΙΖΑθα συμβάλει σε αυτό με όλες του τις δυνάμεις και καλεί την κυβέρνηση να ενισχύσει τις διεθνείς πρωτοβουλίες για την ειρήνευση στην περιοχή».

Χθες και η πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε εναντίον της παρουσίας ΝΑΤΟϊκών πλολίων στην περιοχή, λέγοντας ότι Το ΝΑΤΟ αποτελεί σοβαρή απειλή για την ευρύτερη περιοχή.

onalert.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου